Home / Άλλα Σπόρ / Με νέα πρόσωπα η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ομαδικού

Με νέα πρόσωπα η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ομαδικού

Απρόοπτα των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε αναγκαστικές αλλαγές τις Εθνικές ομάδες πινγκ πονγκ φια το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όμως το θετικό είναι ότι θα πάρουν κι άλλοι αθλητές την εμπειρία της κορυφαίας διοργάνωσης και, φυσικά, θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Ο Νίκος Αντωνιάδης και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα θα είναι οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη της Ρουμανίας, 28 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου. Ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών επανήλθε φέτος στις προεθνικές ομάδες, ενώ η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών έχει ενταχθεί εδώ και μήνες στο πρόγραμμα της Εθνικής γυναικών.

Τις ομάδες για το Ευρωπαϊκό θα συγκροτήσουν τέσσερις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες και βρίσκονται, επίσης, σε αυτές οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Ελισάβετ Τέρπου.

Από μέρες κατ’ αρχάς, ήταν γνωστό ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης θα μείνει εκτός διοργάνωσης, προκειμένου να ξεκουραστεί μετά το Τοπ 16 για ικανό χρονικό διάστημα και να κάνει θεραπεία για το πόδι του. Παρεμπιπτόντως, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής χάνει παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια.

Τα απρόοπτα ήρθαν αυτή την εβδομάδα. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών, Γιώργος Σταματούρος, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, τέθηκε σε καραντίνα και, φυσικά, δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Ρουμανία. Έτσι, έμεινε κενή μία θέση και με επιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Βατσακλή, την πήρε ο Αντωνιάδης.

Τη Δευτέρα υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο η Μαλαματένια Παπαδημητρίου όταν έπεσε βαράκι έξι κιλών στο πόδι της και θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες.

Υποχρεώθηκε έτσι ν’ αλλάξει το αρχικό του πλάνο και ο προπονητής της Εθνικής γυναικών, Γιώργος Καρύτσας, και τελικά, μετά από εσωτερικούς αγώνες κατάταξης, κάλυψε τη θέση η Δήμητρα Τσεκούρα.

Στην κατάταξη αγωνίστηκαν ακόμα η Αλίκη Κιούφη και η Ιωάννα Γερασιμάτου.

Η αποστολή θ’ αναχωρήσει την προσεχή Κυριακή, απλά η αποστολή από την Αθήνα θα έχει τα …μισά μέλη, καθώς οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι, ο Αντωνιάδης, η Τέρπου και η Τσεκούρα θα μεταβούν στη Ρουμανία από τη Γαλλία, όπου αρχίζουν διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική μας ομάδα των ανδρών έχει κληρωθεί στο δεύτερο γκρουπ με αντιπάλους τη Σουηδία (επικεφαλής) και το Βέλγιο, ενώ το συγκρότημα των γυναικών βρέθηκε στο έβδομο γκρουπ κι έχει απέναντί του τη Ρωσία (επικεφαλής) και το Λουξεμβούργο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*