Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε την χρονιά η ΑΕΚ!

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε την χρονιά η ΑΕΚ!

Με δύο γκολ του Μπαρμπόσα, από εξαιρετικές αντεπιθέσεις και ένα του Τζεμπούρ η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Πλατανιά. Από αστεία υπόδειξη οφσάιντ του βοηθού Λάμπρου δεν μέτρησε γκολ του Τζεμπούρ.

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε την χρονιά η ΑΕΚ! Η ομάδα του Πογέτ με μπροστάρη τον Μπαρμπόσα (δύο γκολ) πέρασε 3-0 από την έδρα του Πλατανιά, με τον Τζεμπούρ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Άκρως αποτελεσματικό το πρώτο ημίχρονο της Ένωσης, που βρήκε δίχτυα με τον Πορτογάλο στις μεγαλύτερες ευκαιρίες της, οι οποίες προήλθαν από εξαιρετικές αντεπιθέσεις. Καθοριστικός ο Ανέστης, που κράτησε το «μηδέν» με φοβερή επέμβαση στο 41’. Συντήρηση στο δεύτερο από τους κιτρινόμαυρους, που έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Αλγερινό (81′). Νωρίτερα του είχε ακυρωθεί λανθασμένα κι άλλο γκολ ως οφσάιντ.

Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, λόγω σωστής αποβολής του Ράμος στο 78’.

Το ματς:

Ως αφεντικό του ματς έπαιξε η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά στα Περιβόλια. Το πρέσινγκ ψηλά και η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας έφεραν σε δύσκολη θέση τον Πλατανιά, που εγκλωβίστηκε στο μισό του γηπέδου. Η Ένωση πήγε σε επιθέσεις από την αριστερή πλευρά, όμως δυσκολεύτηκε στην εκδήλωση τελικής προσπάθειας. «Μαγκωμένη» επιθετικά ήταν και η ομάδα του Παράσχου, που μπορεί μετά το πρώτο τέταρτο να ανέβηκε, όμως δεν ενόχλησε καθόλου τον Ανέστη.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να παίζουν έξυπνα και με όπλο την υπομονή βγήκαν κερδισμένοι. Στο 26ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση, την οποία τελείωσε εξαιρετικά ο Μπαρμπόσα έπειτα από ασίστ του Βάργκας. Ο Πλατανιάς αιφνιδιάστηκε από το γκολ και λίγο αργότερα (31’) τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, αφού και πάλι από χαμένη μπαλιά στην μεσαία γραμμή ο Αραβίδης σέρβιρε το 2-0 στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό. Οι Χανιώτες βγήκαν μπροστά και με γεμίσματα στην περιοχή απείλησαν την άμυνα της ΑΕΚ, όμως στην καλύτερή τους στιγμή είδαν τον Ανέστη (σουτ του Μιλούνοβιτς) να λέει με εξαιρετική απόκρουση «όχι».

inner

Με το 2-0 στην τσέπη η ομάδα του Πογέτ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με στόχο να κάνει σωστή διαχείριση. Η αλήθεια είναι πως δεν έβγαλε τα ίδια τρεξίματα και την ίδια ηρεμία στο παιχνίδι της, όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού από πλευράς Πλατανιά λειτούργησε υπέρ της. Οι Κρητικοί είχαν την μπάλα στα πόδια τους σταθερά, όμως όταν πλησίαζαν σε απόσταση βολής από την αντίπαλη περιοχή δεν μπορούσαν να βγάλουν καθαρή ευκαιρία.

inner

Στο τελευταίο 20λεπτο και με το σκορ να μην αλλάζει, οι παίκτες του Παράσχου εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους. Η Ένωση ανέβασε και πάλι τις γραμμές της και με την είσοδο του Τζεμπούρ έφτασε και σε τρίτο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ λίγο αργότερα (78’) ο Πλατανιάς έμεινε με δέκα λόγω σωστής αποβολής του Ράμος με δεύτερη κίτρινη. Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά, όμως ο «φρέσκος» Αλγερινός δεν πέτυχε τον στόχο του και με κοντινό πλασέ στο 81’, έπειτα από ωραία μπαλιά του Γκάλο έγραψε το τελικό 3-0 στα Περιβόλια.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Ιτούα, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Ανγκούλο (46′ Ράμος), Μιλούνοβιτς (78′ Γκόμες), Ντίνας (63′ Γουνδουλάκης), Μενδρινός

Στον πάγκο: Στανισάβλιεβιτς, Άλκης, Αποστολόπουλος, Κοκκαλάς

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Ντιντακ, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (83′ Κορδέρο), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (68′ Τζεμπούρ), Βάργκας (68΄ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης

Στον πάγκο: Βούρας, Σοϊλέδης, Πλατέλλας, Μπακάκης

Διαιτητής:
Αρετόπουλος

Γήπεδο: Περιβόλια

Γιάννης Σταυρόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*