Home / Άλλα Σπόρ / Με αστείρευτες δυνάμεις ο 83χρονος Πλακαντωνάκης έκανε δύο τα μετάλλιά του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Με αστείρευτες δυνάμεις ο 83χρονος Πλακαντωνάκης έκανε δύο τα μετάλλιά του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση με την αξιοσημείωτη δραστηριότητα στον χώρο των βετεράνων χαίρεται τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο το να βλέπει αρκετούς αθλητές της σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά να έχει και επιτυχίες.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων 2023, που την Παρασκευή 20/01 έφτασε στην προτελευταία μέρα του στο Μουσκάτ του Ομάν, ήταν γνωστό από προχτές ότι ο ανεξάντλητος Σταύρος Πλακαντωνάκης είχε εξασφαλίσει μετάλλιο στο διπλό μικτό της ηλικιακής κατηγορίας 80-84 ετών. Η σημερινή είδηση είναι ότι ο 83χρονος παλιός πρωταθλητής θα φύγει από το Σουλτανάτο του Ομάν με δύο μετάλλια.

Στο διπλό μικτό με την Ατσούκο Σιρέι από την Ιαπωνία ηττήθηκαν στα ημιτελικά και παίρνουν την 3η θέση. Στο διπλό ανδρών της ίδιας κατηγορίας με συμπαίκτη τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Βενκ προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Διεκδικούν το Σάββατο 21/01, στο φινάλε της διοργάνωσης, την είσοδο στον τελικό, αλλά έχουν σίγουρο τουλάχιστον ένα χάλκινο μετάλλιο ακόμα, εφόσον δεν γίνονται ματς για τις θέσεις 3-4. Μέσα στη σπουδαία εμπειρία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα οι 5 Έλληνες αθλητές είχαν κι άλλα αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Στην κατηγορία 60-64 ετών ο Πέτρος Αποστόλου πλασαρίστηκε στις θέσεις 33-64 του απλού, στην κατηγορία 65-69 ο Γιώργος Καραμπεάζης και ο Ινδός συμπαίκτης του Μπινιβάλε Σαντζάι βρέθηκαν στις θέσεις 17-32 του διπλού, ενώ στα ταμπλό της «παρηγοριάς» του απλού ο Πλακαντωνάκης πήγε μέχρι τα ημιτελικά, ο Νίκος Δούης στην κατηγορία 65-69 και ο Θανάσης Χειμωνάς (50-54) μέχρι τα προημιτελικά.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*