Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Αστέρας Τρίπολης / Μεταξάς στο sportfm.gr: Πρέπει να έχουμε το μαχαίρι στον λαιμό, δεν θέλω να βλέπω αδιάφορους παίκτες

Μεταξάς στο sportfm.gr: Πρέπει να έχουμε το μαχαίρι στον λαιμό, δεν θέλω να βλέπω αδιάφορους παίκτες

Ο Ηρακλής Μεταξάς είναι με κάθε επισημότητα ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ελληνογερμανός τεχνικός παρουσιάστηκε την Πέμπτη (30/06) από τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιώργο Μποροβήλο και το sportfm.gr βρέθηκε στην Τρίπολη για να καταγράψει όσα συνέβησαν.

Ο 54χρονος προπονητής του Αστέρα μίλησε αποκλειστικά στην Αναστασία Βοσνάκη ενόψει της νέας σεζόν. Αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του, στους παίκτες του καθώς επίσης και στους στόχους που έχει για την ομάδα της Τρίπολης.

Μεταξάς στο sportfm.gr: «»

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ηρακλής Μεταξάς στην Αναστασία Βοσνάκη:

-Για το τι περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο από τον «νέο Αστέρα»…

«Αυτό θα μπορέσω να το απαντήσω μόλις γνωρίσω τα παιδιά. Όχι μόνο με μία ή δύο προπονήσεις, αλλά να δω και τα πρώτα φιλικά. Θέλουμε να δοκιμάσουμε δύο διαφορετικά σχήματα για να δούμε ποιο ταιριάζει στην ομάδα και σε αυτό θα καταλήξουμε».

-Όταν ένας προπονητής έχει την φιλοσοφία του, όμως, δεν προσπαθεί να την περάσει και στους παίκτες του; Ή προσαρμόζεται ανάλογα με την κάθε ομάδα;

«Στην αρχή σίγουρα προσαρμόζεσαι στο ρόστερ και αν έχει μια σκέψη στο μυαλό του αλλά βλέπει πως η ομάδα δεν μπορεί να την κάνει, τότε προσπαθεί να βελτιώσει το ρόστερ. Νομίζω ότι δεν έχει ουσία για έναν προπονητή να επιβάλλει στους παίκτες του ένα σύστημα που δεν μπορούν να το παίξουν».

-Τι γνωρίζετε για το ρόστερ του Αστέρα Τρίπολης; Έχετε προλάβει να το μελετήσετε;

«Μερικά πράγματα σίγουρα τα ξέρω μέσω βίντεο που έχω παρακολουθήσει, αλλά και από την περασμένη σεζόν όταν αναλύσαμε τον Αστέρα ως αντίπαλο. Σίγουρα, όμως, είναι διαφορετικό να γνωρίσεις μια ομάδα μέσω βίντεο και ως αντίπαλο και διαφορετικό να τους γνωρίζεις από κοντά, με την καθημερινή επαφή. Δεν είναι μόνο τα 90 λεπτά του παιχνιδιού, το πώς δηλαδή κινείται μέσα στο γήπεδο, αλλά πρέπει να γνωρίσεις και έναν ποδοσφαιριστή έξω από αυτό. Πριν την προπόνηση, μετά την προπόνηση, τα βράδια… Όλα αυτά μετράνε».

Μεταξάς στο sportfm.gr: «»

-Για το πώς πρέπει να… συμπεριφέρεται ένας ποδοσφαιριστής για να ταιριάζει στα «θέλω» του…

«Εγώ τον παίκτη τον θέλω επαγγελματία. Αν μπορεί την ώρα της προπόνησης και την ώρα του αγώνα να μου δώσει ό,τι μπορεί να δώσει, το 100%, τότε δεν θα πω τίποτα. Αυτό είναι για εμένα ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Να μπορείς να έρχεσαι στην προπόνηση κάθε ημέρα, να δίνεις το 100% σε κάθε προπόνηση και αγώνα. Αν μπορεί αυτό να το δώσει σε εμένα και στην ομάδα, τότε δεν θα ανακατευτώ πουθενά. Αν δεν μπορεί να το δώσει, τότε θα ψάξουμε τι φταίει, αν υπάρχει κάτι εξωαγωνιστικό που τον επηρεάζει. Τότε θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε».

-Ο Αστέρας είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα σας; Και αν νιώθει κάποια πίεση για να πετύχει στην ομάδα…

«Αν δεν υπάρχει κάποια πίεση, τότε κάτι γίνεται λάθος. Το μαχαίρι στον λαιμό πρέπει να το έχουμε όλοι μας, από μόνοι μας! Για αυτό είμαστε στο ποδόσφαιρο, γι’ αυτό παίζουμε: για να κερδίζουμε! Δεν υπάρχει δεύτερος λόγος, ένας μόνο. Όταν μπαίνω στο γήπεδο θέλω να κερδίζω. Αν δεν υπάρξει πίεση, τότε πρέπει να την βρούμε από μόνοι μας. Ο καθένας από μόνος του πρέπει να πιέζεται. Πρέπει να έχει αυτό το κίνητρο, αυτή τη νοοτροπία της απόλυτης πίεσης. Αν δεν τα έχεις αυτά τότε δεν μπορείς να έχεις και την απόλυτη χαρά, ούτε και την απόλυτη στεναχώρια.

Θέλω να βλέπω παίκτες που όταν κερδίζουν θα χαίρονται με το παραπάνω, θα πανηγυρίζουμε όλοι μαζί, και όταν χάνουν να στεναχωριούνται. Δεν θέλω να είναι αδιάφοροι όταν χάνουν».

-Θέτετε κάποιο στόχο για τη νέα σεζόν; Τα playoffs, μήπως ακόμα και την Ευρώπη;

«Δεν έχω και δεν είχα ποτέ τα τελευταία 15 χρόνια συγκεκριμένους στόχους. Ο στόχος μου είναι να είμαι ο καλύτερος που μπορώ να είμαι και μετά θα πάρω αυτό που μου αξίζει».

Μεταξάς στο sportfm.gr: «»

Την Παρασκευή (01/07) πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση των Αρκάδων και η γνωριμία με το νέο τους προπονητή, ενώ ανακοινώθηκαν και τα τέσσερα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Φακούντο Μπερτόγλιο, Χουλιάν Μπαρτόλο, Μίχαελ Γκαρντάφσκι και ο Κέιλεμπ Στάνκο.

Και οι τέσσερις νέοι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στην προπόνηση, ενώ στις 14 Ιουλίου θα αναχωρήσει όλη η ομάδα για την Κολωνία της Γερμανίας. Μέχρι τότε η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχίζεται στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*