Home / Μπάσκετ / Euroleague / Μεσίνα: «Έλειψαν από τα playoffs Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αγαπώ τον Παπαλουκά»

Μεσίνα: «Έλειψαν από τα playoffs Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αγαπώ τον Παπαλουκά»

Με αφορμή την πρόκριση της Αρμάνι στο Final-4 της Ευρωλίγκας, ο Έτορε Μεσίνα μίλησε για τη διοργάνωση, το γεγονός ότι θα λείψουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αλλά και για την απουσία του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

«Αγαπώ τον Παπαλουκά. Εάν είμαι εδώ μαζί σας είναι χάρη σε αυτούς τους παίκτες», τόνισε μέσω της Cosmote TV ο έμπειρος τεχνικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την τωρινή κατάσταση της Αρμάνι: «Είναι τα πλέι οφ στην Ιταλία τώρα και αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε έτοιμοι στην Ευρωλίγκα. Αυτός είναι ο στόχος. Να είμαστε πανέτοιμοι».

Για την πίεση στην Αρμάνι μετά την επιστροφή σε Final Four: «Το θέμα είναι ότι δεν σκεφτόμασταν το φάιναλ φορ αλλά τα πλέι οφ. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη και να επιστρέψουμε στο φαινααλ φορ. Είναι η πρώτη φορά που δεν είμαστε αναγκασμένοι να κερδίσουμε και είναι χαρακτηριστικό το ότι με ρώτησαν στο μας με το Μόναχο με πόσους πόντους θα κερδίσουμε. Κερδίσαμε το ματς και κερδίσαμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την πρίοκριση στον τελικό».

Για την παρουσία του στο NBA: «Ήμουν πολύ χαρούμενος στο Σαν Αντόνιο και στόχος ήταν να παραμείνω στο ΝΒΑ. Δεν συνέβη οπότε γύρισα και έχω την ομάδα μου και ευχαριστώ τον Τζόρτζιο Αρμάνι για αυτό. Σε επίπεδο παικτών δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από εκείνους του ΝΒΑ, καθώς πρόκειται για σπουδαίους παίκτες με προσωπικότητα».

Για το αν ήταν πιο σημαντική η άμυνα του Χάινς στο Game 5 ή το καλάθι του ΛεΝτέι στο Game 1 με τη Μπάγερν: «Αρχικά, αξίζαμε να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Στο πρώτο ματς το ότι καταφέραμε να γυρίσουμε από το -19 ήταν καθοριστικό. Ήταν δύσκολο και το καταφέραμε και ήταν το πιο κρίσιμο ματς».

Για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Το σκεφτόμουν πριν. Για πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός η και οι δύο ομάδες έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην Ευρωλίγκα, σήμαινε Ευρωλίγκα το να ακούσεις για αυτούς. Οπότε λείπουν. Είναι πολύπλοκο να φτάσεις στο φάιναλ φορ. Στον ΝΒΑ περνούν 16, ενώ στην Ευρωλίγκα 8. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με το καλεντάρι και να φτάσουνε 12 ομάδες στην επόμενη φάση. Οι πρώτες 4 να περνούν αυτόματα και οι άλλες να παλεύουν για να βλέπουν τις επενδύσεις τους οι ιδιοκτήτες να αποφέρουν καρπούς».

Για το ποιον πρώην παίκτη του θα ήθελε τώρα στην Αρμάνι: «Αγαπώ τον Παπαλουκά. Εάν είμαι εδώ μαζί σας είναι χάρη σε αυτούς τους παίκτες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Δεν θα μου λείψει ο Ομπράντοβιτς από το Φάιναλ Φορ. Θα κέρδιζε αυτούς».

Για την πιο δύσκολη στιγμή του στην Ευρωλίγκα σε προσωπικό επίπεδο: «Το 2008 είχε πεθάνει ο αδερφός μου πριν από ένα ματς με τον Ολυμπιακό».

Για το αν προτιμά σύλλογο, Εθνική ομάδα ή NBA: «Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ζεις διαφορετικές συνθήκες αλλά το πιο ωραίο είναι να ταυτίζεσαι με την ομάδα και να δημιουργείται όλη αυτή η χημεία με τους παίκτες και να βγαίνει το αποτέλεσμα στο παρκέ».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*