Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ηρακλής / Μεγάλο «διπλό» του Πανιώνιου στην Θεσσαλονίκη.

Μεγάλο «διπλό» του Πανιώνιου στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ηρακλής πίεσε, έχασε ευκαιρίες, όμως ο Πανιώνιος του την… έφερε. Με killer τον Μπακασέτα, οι κυανέρυθροι νίκησαν (1-0) και χάλασαν την επιστροφή του Γηραιού μπροστά στο κοινό του μετά από 4 χρόνια.

Μεγάλο «διπλό» του Πανιώνιου στην Θεσσαλονίκη. Οι «κυανέρυθροι», αν και δεν ήταν καλύτεροι, έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από το «Καυτανζόγλειο» χάρη σε τέρμα του Τάσου Μπακασέτα στην… εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45+3’).

Ο Γηραιός είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες στο ματς, όμως δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο 45λεπτο και παρότι έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Αργυρόπουλου από το 62’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (αυστηρή η πρώτη) λειτούργησαν εξαιρετικά στα μετόπισθεν.

Αν και θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι, οι οπαδοί του Ηρακλή που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος.

Το ματς:
Παιχνίδι κέντρου και υπομονής από τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ματς στο Καυτανζόγλειο. Ο Ηρακλής περιόρισε τον ενθουσιασμό της επιστροφής στην πρώτη κατηγορία μπροστά στο κοινό του και πραγματοποιούσε τις επιθετικές του ενέργειες αφού διασφάλιζε ότι δεν θα κινδύνευε στα μετόπισθεν. Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος δεν ξεμύτιζε κι έριχνε όλο το βάρος στην αμυντική λειτουργία. Έτσι, το πρώτο 20λεπτο πέρασε με τους δύο γκολκίπερ να μην έχουν σχεδόν καθόλου δουλειά.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να αλληλοεξουδετερώνονται, την στιγμή που κυριαρχούσαν τα δυνατά μαρκαρίσματα, που δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να πάρει ρυθμό. Η είσοδος του Πουρτουλίδη αντί του Λάζαρ (τραυματίστηκε) βοήθησε σημαντικά τον «Γηραιό» στην ανάπτυξη. Σταδιακά, ο Πανιώνιος κλείστηκε στο μισό γήπεδο και οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την πολιορκία με σέντρες από τα άκρα, έτσι ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς με την κεφαλιά του Τσιλιανίδη να φεύγει ελάχιστα άουτ (36’). Η ομάδα του Παπαδόπουλου πήρε… τα πάνω της, παρέμεινε στην επίθεση, όμως οι «κυανέρυθροι» όχι μόνο άντεξαν αλλά στην πρώτη τους καλά οργανωμένη επίθεση πάγωσαν το γήπεδο με το γκολ του Μπακασέτα και μπήκαν… από το πουθενά με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Πανιώνιου ήταν το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι «κυανέρυθροι» δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ απειλούσαν συχνά-πυκνά τον Χουάντερσον, που κράτησε ζωντανό τον Ηρακλή. Ο «Γηραιός» ήταν μπλοκαρισμένος μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, όμως είδε τις ελπίδες του να αναπτερώνονται όταν ο Αργυρόπουλος αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τριών λεπτών (η πρώτη αυστηρή), αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Πανιώνιος έχανε μέτρα στο γήπεδο και οι γηπεδούχοι ρίσκαραν ολοένα και περισσότερο. Παρά την πίεση, ο Γιαννακόπουλος δεν χρειάστηκε να επέμβει ιδιαίτερα αφού οι αμυντικοί του είχαν εξαιρετική συνοχή. Ο Γηραιός, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην τελική πάσα και η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στην περιοχή. Έτσι, τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τους παίκτες του Παπαδόπουλου να δοκιμάζουν γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή, τα οποία εξουδετερώνονταν με σχετική ευκολία από τους Νεοσμυρνιώτες, που δεν άφησαν τη νίκη να φύγει απ’ τα χέρια τους.

Οι συνθέσεις:
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου (64’ Μπουλούτ), Λάζαρ (24’ Πουρτουλίδης), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Ρομάνο (46’ Χαντί), Περόνε

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καρλίτος, Ζιαμπάρης, Βέλλιος

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος Ν., Οικονόμου, Μπουμάλ, Αργυρόπουλος, Χατζηισάϊας, Μασούρας, Κόρμπος, Ανσαριφάντ (56’ Καρμάνος), Ρισβάνης, Σιώπης, Μπακασέτας (68’ Βλάχος)

Στον πάγκο: Διούδης, Μητρόπουλος, Τασουλής, Χαλκιαδάκης, Βιγιάλμπα

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Γιάννης Σταυρόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*