Home / Ευρώπη / Μαρκ Γκασόλ: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση!

Μαρκ Γκασόλ: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση!

Τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια παρκέ έβαλε και τυπικά το βράδυ της Τετάρτης ο Μαρκ Γκασόλ.

Ο 39χρονος σέντερ ανακοίνωσε την απόφασή του σε Συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη, στην οποία έδωσαν το «παρών» η οικογένειά του, οι γονείς του και ο μικρότερός του αδελφός, Άντριαν Γκασόλ.

Ο θρυλικός ψηλός των «φούρια ρόχας» γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση μετά από 21 χρόνια καριέρας και πολυάριθμες επιτυχίες!

Ο Καταλανός άσος έπαιξε για 13 χρόνια στο ΝΒΑ κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2019 με τους Ράπτορς και το βραβείο του καλύτερο αμυντικού το 2013, ενώ παράλληλα ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας το 2015 και έπαιξε σε τρία All Star Game. Σε 970 παιχνίδια με Γκρίζλις, Ράπτορς και Λέικερς είχε 14 πόντους, 7,4 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ και 1,4 τάπες σε 32,2 λεπτά κατά μέσο όρο.

Παράλληλα κατέκτησε εννιά μετάλλια με την εθνική Ισπανίας σε επίπεδο Ανδρών, ανάμεσα στα οποία δύο χρυσά σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2006, 2019) και άλλα δύο σε Ευρωμπάσκετ (2009, 2011), ενώ πήρε και δύο ασημένια ολυμπιακά μετάλλια (2008, 2012).

Μετά το τέλος της καριέρας του στο ΝΒΑ επέστρεψε στην Ισπανία και την Τζιρόνα, της οποίας είναι πρόεδρος από το 2014. Τη βοήθησε να ανέβει στη Liga Endesa φορώντας τη φανέλα της μέχρι και την περασμένη περίοδο.

«Ήρθε η ώρα να κάνω στην άκρη. Ένα μέρος του εαυτού μου είχε αποφασίσει. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία και υπάρχει ένα μέρος μου που δεν συμφωνεί με αυτό, αλλά τώρα είναι η ώρα να δώσω πίσω όλα όσα μου έμαθαν.

Δεν βιάζομαι να βρω τι θα κάνω τώρα. Θέλω να αφοσιωθώ στο να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και να συνεχίσω να διοικώ τον σύλλογο. Ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω τώρα, να αποσυρθώ…», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου εμφανώς συγκινημένος.

Πλέον, θα παραμείνει στο αγαπημένο του μπάσκετ από το πόστο του προέδρου της Τζιρόνα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*