Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Μαντί, Σισέ και Μπα είναι δύναμη για τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να αρχίζουν να ωριμάζουν περισσότερο

Μαντί, Σισέ και Μπα είναι δύναμη για τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να αρχίζουν να ωριμάζουν περισσότερο

• Οι λεγόμενοι ειδικοί μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Εγώ δεν είδα κανένα πέναλτι του Μπα στον Δουβίκα. Είδα ξεκάθαρα τον Δουβίκα άθελα του βέβαια να κτυπάει το ένα του πόδι πάνω στο άλλο και να πέφτει χάμω, χωρίς να τον ακουμπήσει πουθενά προηγουμένως ο αμυντικός του Ολυμπιακού. Και να σας θυμίσω εδώ ότι ο Θεσσαλονικιός διεθνής διαιτητής Παπαδόπουλος και στο περασμένο παιχνίδι του που είχε σφυρίξει Ολυμπιακό, στη νίκη του 2-0 επί του ΟΦΗ, είχε σπεύσει αμέσως να δώσει πέναλτι (εις βάρος του Χολέμπας) σε φάση που τελικά αποδείχθηκε ότι υπήρχε ξεκάθαρο οφσάιντ.

• Επίσης είδα στον αγώνα του Σαββάτου με τον Βόλο να μην δίνεται ένα εξόφθαλμο φάουλ υπέρ του Φορτούνη στο 64’ ακριβώς στο ημικύκλιο της περιοχής με το σκορ 1-1, αλλά και να χαρίζονται κίτρινες κάρτες μαρς τόσο στον Φεράρι στο 22΄ που τράβηξε από τη φανέλα κι «έφερε βόλτα» τον Ελ Αραμπί (!), όσο και στον Περέα που έκανε πάρα πολύ άσχημο τάκλιν στον Τιάγκο στο 89’. Τώρα, το γκολ που ζήτησε ο Βόλος να μετρήσει στο 53’, δεν θα το μετρούσε ούτε ο Γιώργος Σαββίδης! Μιλάμε για τον ορισμό του φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα, που συνιστά και πειθαρχικό έλεγχο (κίτρινη κάρτα στον κυνηγό του Βόλου). Όπως κάρτα έπρεπε να πάρει κι ο γκολκίπερ Γκαραβέλης για το κτύπημα, έστω άθελα του, στον Μασούρα στην φάση του 1-1. Ο Παπαδόπουλος νομίζω ότι δεν έδειξε πρόθεση να αδικήσει τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά έκανε πολλά λάθη. Ίσως γιατί αγχώνεται, λόγω Θεσσαλονίκης, όταν τον παίζει.

• Να επανέλθω όμως στην ουσία: ο Μπα έδωσε αφορμή στον διαιτητή να δώσει το πέναλτι, το λάθος του ήταν τραγικό. Δυστυχώς δεν έχει γυρίσει στα καλά του. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή που ακούμπησε προχθές την μπάλα, ότι κάτι δεν του πήγαινε καλά. Στα έξι δευτερόλεπτα από το σφύριγμα της έναρξης του ματς, πήρε την μπάλα στα πόδια του κι αυτό που έκανε ήταν να την δώσει πάνω στον πρώτο αντίπαλο που βρέθηκε μπροστά του! Και πριν κάνει το πέναλτι, ο Δουβίκας τον απέφυγε με όλη του την άνεση, σουτάροντας στο δοκάρι, σε μία φάση στην οποία ο στόπερ του Ολυμπιακού την είχε χάσει εντελώς από κακή αντίληψη-όπως το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και σε μία παρόμοια φάση, αλλά από τη δεξιά πλευρά, με τον Ζέζους, στο εδώ ματς με τη Σίτι, τότε που έσωσε ο Σα στο τετ α τετ με τον φορ της αγγλικής ομάδας.

• Το καλό ήταν ότι στη συνέχεια έδειξε να ξεπερνάει γρήγορα αυτό το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο που βίωσε, αφού είχε αρκετές καλές επεμβάσεις κι έβγαλε μία ψυχραιμία το παιχνίδι του για περίπου μισή ώρα. Ώσπου πήγε στο 42’ κι έκανε χωρίς σοβαρό λόγο ένα φάουλ για κάρτα στον Δουβίκα κι έβαλε τον εαυτό του και την ομάδα σε πρόβλημα. Γιατί εκείνη την κάρτα ακολούθησε μία λάθος πάσα, έναδεύτερο φάουλ πάνω στον Δουβίκα (αυτό κι αν ήταν χωρίς λόγο!) και ένα διώξιμο με στραβοκλοτσιά στο ύψος της περιοχής του Σα, με συνέπεια ο Μαρτίνς να τον αλλάξει στο 58’ με τον Σισέ φοβούμενος, μεταξύ άλλων, μία αποβολή του με δεύτερη κίτρινη.

• Πραγματικά είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε πώς ο Μπα από εκεί που ήταν ο πιο σταθερός αμυντικός του Ολυμπιακού γύρισε τόσο ασταθής μετά την περιπέτεια του με τον κορονοϊό. Να τον ταλαιπώρησε τόσο πολύ κι ενώ έχει περάσει πια τόσος καιρός; Εδώ κι ένα μήνα προπονείται κανονικά με την ομάδα…

• Το θέμα είναι ότι και ο Μπα, αλλά και ο Σισέ και ο Καμαρά πρέπει να αρχίζουν να ωριμάζουν περισσότερο στο παιχνίδι τους. Βεβαίως και βοηθάνε την ομάδα, είναι καλοί παίκτες και φιλότιμα παιδιά. Γι΄ αυτό, άλλωστε, κι ο Ολυμπιακός τους έδωσε καινούρια συμβόλαια με αποδοχές που ούτε κατά διάνοια έχουν σχέση με τις αποδοχές που είχαν όταν ήρθαν από τη Β’ Γαλλίας. Τώρα παίρνουν μια χαρά λεφτά, που άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες ούτε σκέφτονται να τα δώσουν σε νεαρούς παίκτες τους.

• Νομίζω όμως ότι ισχύει ακριβώς αυτό το πράγμα, πρέπει να αρχίσουν να ωριμάζουν περισσότερο. Ο Σισέ είναι 4ο χρόνο στην ομάδα και τον είδαμε στη Μασσαλία να κάνει ένα πέναλτι που είναι για σεμινάριο προς αποφυγή! Για τον Μπα τα έγραψα, ενίοτε ήταν «εκτός ελέγχου» στο παιχνίδι το Σάββατο με το Βόλο. Κι ο Καμαρά, στον τρίτο του πλέον χρόνο στον Ολυμπιακό, οφείλει κάποια στιγμή να ζητήσει πρώτα απ΄ όλα ο ίδιος περισσότερα πράγματα από τον εαυτό του.

• Προερχόμενος από ένα πολύ καλό παιχνίδι του την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, όπου πέτυχε και το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με τον Ολυμπιακό, θα περίμενες στον αγώνα πρωταθλήματος μία καλή συνέχεια. Αντίθετα, είδαμε στην πρώτη ενεργή φάση του Μαντί, να κλέβει ωραία την μπάλα στο 8ο λεπτό και να κάνει αυτό εδώ που βλέπουμε στη φωτογραφία.

• Έχει την μπάλα ο Μαντί κι είναι δεξιά του Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς κι αριστερά του Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκης. Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού με τέσσερις αμυντικούς του Βόλου. Κι έρχεται από πίσω από τον Καμαρά κι ο Μασούρας-τι ωραία ευκαιρία να κάνεις ένα γκολ και να πάρεις τον έλεγχο το ματς από το δεκάλεπτο. Η επιλογή του Μαντί ήταν να σουτάρει έξω από την περιοχή, αρκετά άστοχα…Λίγα λεπτά αργότερα, με το σκορ πιά 0-1, ο Καμαρά βρίσκεται μόνος του στο πέναλτι να παίρνει το ριμπάουντ από διώξιμο της άμυνας. Μόνος του. Κι αντί να κοντρολάρει την μπάλα με όλη του την άνεση και να σουτάρει, πάει να σκοράρει με τη μία, κάνοντας εν τέλει ένα πραγματικά τραγικό τελείωμα.

• Κάποια άλλη στιγμή ο Καμαρά επιχείρησε να περάσει την μπάλα από την τρύπα της βελόνας, κάνοντας πάσα που δεν την περνάει ούτε ο Ντε Μπρόινε, ενώ γενικά έκανε κι άλλες κακές μπαλιές. Και δεν τα γράφω αυτά γιατί είχε μία κακή εικόνα. Το πάλεψε ο Μαντί το ματς, πολύ περισσότερο από αρκετούς άλλους συμπαίκτες του. Πίεσε, έκοψε και δικαιώθηκε με την ωραία του πάσα στον Ελ Αραμπί για το 2-1. Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι αυτό το παιδί είναι δύναμη για τον Ολυμπιακό, ακόμη και σε ημέρα που δεν είναι στα καλύτερα του.

• Δεν αλλάζει, όμως, η ουσία της υπόθεσης: πρέπει να ωριμάζει κι αυτός πιο πολύ στο παιχνίδι του. Είναι 23 στα 24 δεν είναι 20 στα 21. Δεν του λείπει το ταλέντο, ούτε οι δυνάμεις, ούτε η διάθεση. Είναι για μεγάλα πράγματα. Σε ένα μεγάλο βαθμό το ίδιο ισχύει και για τον Σισέ και τον Μπα που είναι στα 25 τους. Όμως, όλα αυτά τα καλά τους στοιχεία πρέπει κάποια στιγμή να συνοδευτούν με μεγαλύτερη ωριμότητα και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους…

Άσχετο: Η πιο ευχάριστη νότα-έκπληξη στις κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές νομίζω ότι ήταν η παρουσία του Γιώργου Μητσικώστα. Απολαυστικός πάντα. Μας έχει λείψει από την τηλεόραση.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*