Home / Γενικά / Μαλακατές: «Όλα θα γίνουν με διαφάνεια, κρίσιμο το επόμενο δίμηνο, θα βρεθεί λύση για το γήπεδο»

Μαλακατές: «Όλα θα γίνουν με διαφάνεια, κρίσιμο το επόμενο δίμηνο, θα βρεθεί λύση για το γήπεδο»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μαλακατές φιλοξενήθηκε στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή της Θύρας 13, όπου και μίλησε για το… φλέγον ζήτημα της ανέγερσης του νέου γηπέδου του «τριφυλλιού», εκφράζοντας την βεβαιότητα πως αυτή την φορά θα προχωρήσει το έργο!

Παράλληλα, αναφέρθηκε τόσο στις επικείμενες εκλογές στον Παναθηναϊκό Α.Ο., ξεκαθαρίζοντας ότι τα πάντα θα γίνουν με διαφάνεια, αλλά και στα δεδομένα που δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα για το ζήτημα του σπιτιού του τμήματος μπάσκετ των «πράσινων»…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαλακατές:

Για τη φετινή χρονιά: «Όσον αφορά το οικονομικό θα ανταπεξέλθουμε. Στο αγωνιστικό όλες οι ομάδες μας είναι ανταγωνιστικές. Το θέμα είναι το πως και το αν θα ολοκληρωθούν το πρωταθλήματα. Οικονομικά ανταπεξερχόμαστε. Τον προηγούμενο μήνα δώσαμε ένα μεγάλο ποσό στα παιδιά. Θα αποφασίσουμε το ίδιο και τον επόμενο μήνα. Πάνω απ΄ όλα είμαστε οικογένεια. Αυτή τη φορά για το γήπεδο θα βρεθεί λύση».

Για το γήπεδο: «Ο κόσμος του Ερασιτέχνη θα αποφασίσει για το γήπεδο. Θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Το τι θα γίνει αν προχωρήσουμε και το τι θα γίνει αν δεν προχωρήσουμε. Όλα θα είναι υπό πλήρη διαφάνεια. Θα είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο. Το MoU είναι μια συγγραφή θέσεων και απόψεων. Όλα κρίνονται από τις διμερής συμφωνίες μεταξύ Δήμου – Ερασιτέχνη και ΠΑΕ. Αυτά θα κρίνουν κατά πόσο θα είναι συμφέρον το έργο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δεσμεύσεις. Στο MoU δεν υπάρχει καμία ρήτρα. Μέχρι 30/06/21 ο οποιοσδήποτε μπορεί να φύγει από την συνεργασία. Ο Δήμαρχος μας κάλεσε για να υπογράψουμε. Όλα όσα δημοσιευτήκαν είχαν γνωστοποιηθεί. Το MoU Θα δημοσιευτεί. Ότι και να λέει το ΜοU αλλάζει μέχρι 30/06/21. Εμάς μας ενδιαφέρει η διμερής σύμβαση με την ΠΑΕ αναφορικά με το ενοίκιο που θα πάρουμε. Με τον Δήμο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε αυτά τα 7.500 τ.μ.».

Για τα έσοδα του Ερασιτέχνη: «Αυτά θα τα διαπραγματευτούμε με την ΠΑΕ το επόμενο διάστημα. Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε δεν θα προχωρήσει. Όσον αφορά τις εμπορικές χρήσεις θα επικαιροποιηθούν με τη συμφωνία ΠΑΕ – Δήμου. Ότι έχουμε στη Λεωφόρο θα μεταφερθεί εκεί. Παίρνουμε το σύνολο των εγκαταστάσεων στο Βοτανικό. Διατηρούμε στην Λεωφόρο το Μουσείο μας. Το γκρέμισμα της Λεωφόρου θα προχωρήσει μόνο όταν πάρουμε τα κλειδιά από το Βοτανικό. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων: «Τα λειτουργικά έξοδα για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα τα καλύψουν η ΠΑΕ και ο Δήμος».

Για το εάν έχει διασφαλίσει το ενδεχόμενο να φύγει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός από το νέο γήπεδο: «Αυτό δεν έχει συζητηθεί αλλά δεν μπορείς να το διασφαλίσεις. Η Λεωφόρος έπρεπε να είχε λήξει. Δεν έχει άδειες. Δεν έχει καμία λειτουργικότητα. Το γήπεδο δεν μπορούν να το φτιάξουν. Έχουμε καημό να φτιάξουμε ένα γήπεδο αντάξιο με τον Παναθηναϊκό. Σαν Ερασιτέχνης δεν θέλουμε να είμαστε ζητιάνοι, για να είναι ο Παναθηναϊκός. Το γήπεδο του Ερασιτέχνη θα γίνει 2.000 θέσεων τουλάχιστον. Εκεί μπορούμε να παίξουμε και Champions League σε ημιτελική φάση».

Για το πως θα εξασφαλίσει τα έσοδα από την ΠΑΕ: «Η πρόθεση μου είναι να τα εξασφαλίσω. Οι επαφές με την ΠΑΕ είναι σε πρώιμο στάδιο. Όταν είναι τα πράγματα να καταλήξουν, θα καταλήξουν. Και όλα θα είναι με πλήρη διαφάνεια. Ο κόσμος θα ξέρει τι θα ψηφίσει».

Για το αν είναι κόκκινη γραμμή το γήπεδο για την παρουσία του στην προεδρία: «Δεν είναι κόκκινη γραμμή για μένα. Εγώ μπήκα για να μην πάμε στο πρωτοδικείο. Στη συνέχεια βοηθήθηκα από την τεράστια στήριξη του κόσμου. Στο τεράστιο αυτό θέμα θα έπρεπε να ψηφίσουν πάρα πολλοί. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει ένα χρόνο ως μέλη».

Για το τι θα σημαίνει αν πει όχι ο κόσμος: «Ο Παναθηναϊκός αν πει «όχι» ο κόσμος για το γήπεδο θα φυτοζωεί. Είναι πολύ κομβικά τα πράγματα».

Για το αν έχει γίνει αποτίμηση: «Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε σε ένα ποσό στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορώ να μην το πιστέψω. Η Λεωφόρος δεν μπορεί να φτιαχτεί».

Για το τι γίνεται με την ΚΑΕ και το γήπεδο μπάσκετ: «Θα γίνει επαφή με την ΚΑΕ όταν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Ο Μπακογιάννης κάνει τις προτάσεις και εμείς αξιολογούμε. Πρέπει να είναι το γήπεδο μπάσκετ εκεί. Είναι ζητούμενο και το θέλω. Δεν μπορεί να είναι στη Διπλή Ανάπλαση το γήπεδο. Θα δούμε από την πρόταση που θα γίνει αν θα γίνει αποδεκτή από όλους τους αρμόδιους. Αν η ΚΑΕ δεν το δεχτεί δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ. Όλοι μαζί θα πάμε να συζητήσουμε».

Για τα έσοδα και τις εμπορικές χρήσεις: «Θα επικαιροποιηθούν όλα αυτά με τις συμφωνίες. Αυτό το δίμηνο είναι πολύ κρίσιμο για να δούμε τα θέλω στην πράξη. Όταν έχω τα δεδομένα όλα θα τα κοινοποιήσω στον κόσμο. Κατανοώ την αγωνία του κόσμου και η ψήφος του θα είναι με πλήρη διαφάνεια. Θέλω να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι η τεράστια η ευθύνη που ανέλαβα. Σαφέστατα τα βρήκα στρωμένα τα πράγματα. Αν δεν υπήρχε η προηγούμενη διετία δεν θα μπορούσα να κάνω ότι έκανα. Όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές. Είναι κρίσιμο το σταυροδρόμι».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*