Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Μακέντα: «Αυτή η νίκη δεν θα έχει σημασία χωρίς τις επόμενες, κάναμε όλοι σπουδαία δουλειά»

Μακέντα: «Αυτή η νίκη δεν θα έχει σημασία χωρίς τις επόμενες, κάναμε όλοι σπουδαία δουλειά»

Με το γκολ του ο Φεντερίκο Μακέντα άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με 2-1, με τον Ιταλό επιθετικό να στέκεται στην ομαδική δουλειά που έγινε για να έρθει αυτή σήμερα.

Παράλληλα, μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο Μακέντα στάθηκε στη σημασία του να έρθουν κι άλλες νίκες, με το «τριφύλλι» να παρουσιάζεται εξίσου αποφασισμένο και συσπειρωμένο, ενώ έκανε ειδική μνεία στους Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και Βασίλη Ζαγαρίτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μακέντα:

Για το ματς: «Γνωρίζαμε πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας, ξέραμε πως έπρεπε να κερδίσουμε. Ήταν αγώνας ζωτικής σημασίας, όλοι κάναμε σπουδαία δουλειά. Μετά από κάποιες κακές εμφανίσεις, είχαμε μια νίκη που αξίζαμε σήμερα».

Για την πίεση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός: «Δεν θα έλεγα ότι το είχαμε δουλέψει πραγματικά. Ξέραμε πως έπρεπε να επιτεθούμε, να πιέσουμε ψηλά κι αν το κάναμε θα είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είχαμε μια καλή τακτική, πιέσαμε και διευκολύναμε την κατάσταση. Αυτή η νίκη δεν θα έχει σημασία χωρίς τις επόμενες, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά και να πετύχουμε κι άλλες νίκες».

Για τον ίδιο: «Από την πρώτη στιγμή έδειξα την ποιότητά μου, έδειξα τι μπορώ να κάνω. Όταν κάνεις την δουλειά σου, όλα θα πηγαίνουν καλά. Αυτό κάνω εγώ και χαίρομαι που πηγαίνουν καλά. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται η συνεργασία όλων. Εγώ ξέρω ποιος είμαι και θα συνεχίσω να το δείχνω».

Για το 4-3-3: «Με αυτό το σύστημα τα πήγαμε καλύτερα. Όταν έχεις μικρό χρόνο προετοιμασίας, αυτό βοηθάει. Με το συγκεκριμένο σύστημα κάναμε καλύτερα τα πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση. Αυτό είναι θέμα του προπονητή, εμείς κάνουμε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής».

Για την αλλαγή της εικόνας του Παναθηναϊκού με τον Μπόλονι: «Στο ποδόσφαιρο όταν κερδίζεις αυτό βοηθάει όλη την ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά την χρονιά, όλοι γνωρίζουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η φετινή σεζόν. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο και σίγουρα αν όλοι συνεχίσουμε με αυτό το σκεπτικό θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τους Ζαγαρίτη και Αλεξανδρόπουλο: «Προσωπικά πιστεύω πως οι δύο ποδοσφαιριστές τα πηγαίνουν ανέλπιστα καλά. Έχουν ενέργεια, είναι σημαντικοί για την ομάδα και πρέπει να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά. Είναι καλά κι έξυπνα παιδιά, αλλά κι εργατικά και είμαι σίγουρος πως αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Στο ποδόσφαιρο αν δεν τα κάνεις όλα με μεγάλη δύναμη δεν τα καταφέρνεις, τους προτρέπω να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*