Home / Άλλα Σπόρ / Μία διεθνής γιορτή ξιφασκίας στη Θεσσαλονίκη

Μία διεθνής γιορτή ξιφασκίας στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το ένατο από τα δέκα φετινά Κύπελλα ξίφους μονομαχίας της κατηγορίας εφήβων/νεανίδων. Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας» της ΧΑΝΘ. Το Σάββατο 28/1 θα διεξαχθεί το τουρνουά του ατομικού και την Κυριακή 29/1 θα διεξαχθεί το τουρνουά του ομαδικού.

Οι συμμετοχές φτάνουν τις 296 στο σύνολο, γεγονός που μετατρέπει τη διοργάνωση σε πραγματική γιορτή της ξιφασκίας. Στις 18 πίστες θα αγωνιστούν συνολικά 156 έφηβοι από 19 διαφορετικές χώρες και 140 νεάνιδες από 17 διαφορετικές χώρες. Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που διεξάγεται η συγκεκριμένη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την EFC. Θα είναι, όμως, η πρώτη φορά διαχρονικά που η χώρα μας υποδέχεται τόσους αθλητές και αθλήτριες σε διεθνή διοργάνωση ξιφασκίας.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πολυπληθή ομάδα τόσο στους εφήβους, όσο και στις νεάνιδες. Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν 60 έφηβοι και 46 νεάνιδες από τους συλλόγους ανά την Ελλάδα που έχουν αφιερωθεί στο ξίφος μονομαχίας. Ανάμεσα στους αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν θα είναι ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που βρίσκεται στο Νο3 της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, αλλά και ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που βρίσκεται στο Νο28 της Ευρώπης.

Η χώρα μας ως διοργανώτρια έχει αυξημένες υποχρεώσεις και ως προς τη διαιτησία, στην ομάδα της οποίας έχουν δηλωθεί έντεκα Έλληνες και μία Ελληνίδα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*