Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / «Μήνυμα» σε Σίλβα από τις… ρεζέρβες

«Μήνυμα» σε Σίλβα από τις… ρεζέρβες

Με τους Ερνάνι-Κολοβό να αρπάζουν την ευκαιρία του Σίλβα, σημειώνοντας δύο πανέμορφα γκολ, ο Ολυμπιακός πέρασε αέρα από τα Χανιά (4-1). Σκόραραν ακόμη ο… φορ Σεμπά, αλλά και ο Μανιάτης που επέστρεψε.

Από σήμερα στον επόμενο γύρο ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 4-1 στα Χανιά στην πρώτη αναμέτρηση με την ομάδα της Κρήτης για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της επόμενης βδομάδας.

Πανέμορφα γκολ από τον… φευγάτο μέχρι πρόσφατα, Ερνάνι (22‘) και Κολοβό (40’) που απάντησαν στο τέρμα του Γκέσιου (8’). Σκόραρε κι ο Πάρντο (85’), αλλά και ο Γιάννης Μανιάτης που πήρε το καλύτερο δώρο ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς μετά τον τραυματισμό του στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ της περυσινής σεζόν.

Το ματς

Αν και τα ματς Κυπέλλου κρύβουν πολλές φορές εκπλήξεις και οι ομάδες της Super League που υποτιμάν αυτές της δεύτερης κατηγορίας την πατάνε, φαινόταν ότι η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στα Χανιά ήταν πιο πολύ τεστ για κάποιους από τους παίκτες του Σίλβα που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα στη σεζόν. Και κάποιοι από αυτούς όπως ο… φευγάτος Ερνάνι, που ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός ομάδας μέχρι πρόσφατα, ο οποίος έδειξε ορεξάτος και αυτό φάνηκε από το πανέμορφο γκολ που σημείωσε, όπως και ο Δημήτρης Κολοβός. Στην κορυφή της επίθεση αγωνίστηκε… τυπικά ο Σεμπά που τραβήχτηκε αρκετά πλάγια σε αρκετές περιπτώσεις.

inner

Οι κάτοχοι του τίτλου, όπως ήταν αναμενόμενο, προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από το πρώτο λεπτό και ήταν σχεδόν… μόνιμα εγκατεστημένοι στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους μετά τα πρώτα λεπτά και μάλιστα το εκμεταλλεύτηκαν στο 8’ όταν ο Δεινόπαππας και ο Γκέσιος έκαναν του… κεφαλιού τους, με τον πρώτο να τροφοδοτεί τον συμπαίκτη του –όντας στα όρια της μεγάλης περιοχής- ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και ο δεύτερος σχεδόν με τον ίδιο τρόπο την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα, με τον Τσιμίκα να ξεχνιέται και να μην βγαίνει έγκαιρα από τα καρέ της ομάδας του, κρατώντας σε κανονική θέση τον παίκτη των Χανίων.

inner

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα κενό διάστημα για τους φιλοξενούμενους, που όταν… επέστρεψαν το έκαναν με δυναμικό τρόπο. Πάρντο, Καμπιάσο έκρυψαν την μπάλα με τον δεύτερο να αφήνει πανέξυπνα στον Ερνάνι που με εξαιρετικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, χρησιμοποιώντας εξωτερικό φάλτσο, με το οποίο κάρφωσε την μπάλα στην εστία του Πρίφτη. Τα Χανιά δεν τα παράτησαν και απείλησαν στη συνέχεια δύο φορές με τον Τσούτσο. Όμως «μίλησε» και πάλι η ανωτερότητα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού με τον Κολοβό να αδειάζει τον Μπριλάκη μέσα στην περιοχή και να εκτελεί μέσα από την περιοχή και λίγο αριστερά τον Πρίφτη.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο απελευθερωμένα ο Ολυμπιακός, έχοντας το υπέρ του 2-1 και φόρα από τον τρόπο που ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος. Αν είχαν δείξει περισσότερη συγκέντρωση, λιγότερη… φλυαρία και είχαν παραπάνω τύχη (όπως στο δοκάρι του Πάρντο στο 54’ που απείλησε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή) θα είχαν πάρει ακόμη καλύτερο σκόρερ ενόψει της ρεβάνς. Όπως στην ευκαιρία του Σεμπά στο 54’ που έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή και πέρασε τον Πρίφτη, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων του «έκλεψε» τη χαρά διώχνοντας σχεδόν πάνω στη γραμμή. Τελικά, οι παίκτες του Ολυμπιακού «κράταγαν» δυο γκολ για το φινάλε. Το ένα ήρθε από τον Πάρντο που εκμεταλλεύτηκε την πάσα πάρε-βάλε του Σεμπά και ενώ γενικότερα ο Κολομβιανός ήταν πολύ κινητικός σε όλο το ματς. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον αρχηγό Γιάννη Μανιάτη, που με τη δεύτερη και ύστερα από φάση διαρκείας έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

inner

Οι συνθέσεις:

Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Ν. Νύκταρης, Γκέσιος, Δεινόπαπας, Ρίκκα.

Στον πάγκο των γηπεδούχων παρέμειναν οι Βλαχάκης, Διαμαντόπουλος, Σάντερσον, Σιντικάκης.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο, Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσο, Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο, Ερνάνι, Σεμπά.

Στον πάγκο παρέμειναν οι: Χουτεσιώτης, Κασάμι, Ιντέγε, Βούρος.

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), βοηθοί οι Δημήτρης Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Παναγιώτης Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας).

Αποστόλης Λιβάνιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*