Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παναθηναϊκός / Μήνυμα νίκης από Μπεργκ εν όψει ντέρμπι

Μήνυμα νίκης από Μπεργκ εν όψει ντέρμπι

Aθήνα
Ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε με την ψυχολογία στα ύψη ύστερα από την πρόκριση της εθνικής Σουηδίας στο EURO 2016 και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση του Ολυμπιακού. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και έστειλε μήνυμα νίκης για το σαββατιάτικο ματς στη Λεωφόρο.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην «Πράσινη», ο Σουηδός φορ τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει ψύχραιμα και έξυπνα για να φτάσει στο στόχο.

Αναλυτικά, ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για:

-τον πιθανό νικητή: «Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τους πάντες. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Να είμαστε ψύχραιμοι στη διάρκεια του αγώνα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μάχη μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τους έχουμε κερδίσει και θα τους ξανακερδίσουμε».

-το αν σκεπτόταν το ντέρμπι στη Σουηδία: «Φυσικά το έχω στο μυαλό μου. Αυτό το παιχνίδι είναι στο μυαλό μου από τη στιγμή που τελείωσε εκείνο με τον Ατρόμητο. Είναι λογικό να συγκεντρώθηκα λίγο παραπάνω στα μπαράζ αυτές τις μέρες, αλλά ένα τέτοιο ντέρμπι δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό. Είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογο, για την ομάδα μας, για τον κόσμο μας, για όλους… Επιτέλους έφτασε η ώρα».

-την απουσία πολλών παικτών από την προετοιμασία λόγω διεθνών υποχρεώσεων: «Δεν είναι ιδανικό να ξεκινάς μια προσπάθεια και να δουλεύεις για αρκετές μέρες χωρίς κάποιους σημαντικούς παίκτες της ομάδας, αλλά σε ένα ντέρμπι παίζουν μεγαλύτερο ρόλο το πάθος και η καρδιά παρά η ποιότητα ποδοσφαιρικά. Ελπίζω να βγάλουμε αυτά τα στοιχεία στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αν έχουμε το κατάλληλο πνεύμα, έχουμε όλες τις δυνατότητες να τους κερδίσουμε».

Τέλος έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο: «Δεν αμφιβάλλω πως θα δημιουργήσουν μια τρομερή ατμόσφαιρα. Είναι στο χέρι τους να μας βοηθήσουν, όπως αυτοί ξέρουν, για να φτάσουμε στα αποτελέσματα που θέλουμε».

Νοκ άουτ ο Βέμερ για ένα μήνα

Η ατυχία του Γενς Βέμερ από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό δεν έχει προηγούμενο. Μόλις την περασμένη αγωνιστική (10η) κόντρα στον Ατρόμητο έκανε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ ο Γερμανός δεξιός μπακ, μετά τον τραυματισμό του στο ματς των πλέι οφ του Europa League με την Καμπάλα, ωστόσο, τραυματίστηκε ξανά και θα παραμείνει εκτός για 3-4 εβδομάδες.

Ο Βέμερ τραυματίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τράβηγμα. Δυστυχώς, όμως, για τον παίκτη, αλλά και την ομάδα του, ο τραυματισμός του ήταν αρκετά πιο σοβαρός, καθώς υπέστη θλάση βαριάς μορφής και θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός δράσης.

Φυσικά και τίθεται νοκ άουτ από το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου με τον «αιώνιο» αντίπαλο και σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα επιστρέψει στα τέλη του ερχόμενου μήνα ή, στις αρχές του 2016.

Οι επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι, πλέον, για το δεξί άκρο της άμυνας είναι αρκετά περιορισμένες και εκτός απρόοπτου θα καλύψει το κενό ο Μαρινάκης, μιας και ο Μπούρμπος δεν φαίνεται να υπολογίζεται.

Στο παρελθόν έχει παίξει στην θέση αυτή και ο Τριανταφυλλόπουλος, ωστόσο, θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη εάν χρησιμοποιηθεί από τον Ιταλό τεχνικό.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*