Home / Βόλεϊ / Μένει ο Τζουλιάνι στον Πειραιά, φλερτ Ζήση-Παναθηναϊκού, «χτυπά» Στερν και Τράβιτσα ο Ολυμπιακός

Μένει ο Τζουλιάνι στον Πειραιά, φλερτ Ζήση-Παναθηναϊκού, «χτυπά» Στερν και Τράβιτσα ο Ολυμπιακός

Μπορεί μόλις χθες ο Παναθηναϊκός να νίκησε τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ, ωστόσο ακόμα και αν η σεζόν δεν έχει τελειώσει, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι φαίνεται πως όχι μόνο έχουν ξεκινήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά τον έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό!

Αρχικά, παρά την απώλεια του πρωταθλήματος από τους «πράσινους», στον Πειραιά φαίνεται πως αποφάσισαν να δείξουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, ο οποίος θα παραμείνει στο τιμόνι των «ερυθρολεύκων» και τη νέα χρονιά, με στόχο φυσικά την επιστροφή στους τίτλους.

Από την άλλη πλευρά, το «τριφύλλι» έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγή λίμπερο, με τον Δημήτρη Ζήση να φέρεται να είναι ο εκλεκτός για να προστεθεί στο σύνολο του Ανδρεόπουλου. Ο 28χρονος Έλληνας αθλητής, μετά από μια διετία στο λιμάνι και με το συμβόλαιό του να λήγει, θα επιστρέψει στον Άγιο Θωμά, έχοντας όπως όλα δείχνουν μιλήσει για αυτό εδώ και καιρό.

Στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να κάνουν την αντεπίθεση, ξεκινώντας από την θέση του βασικού πασαδόρου (φέτος ήταν οι Στιβαχτής και Προύσαλης), με τον Iταλοκροάτης Ντράγκαν Τραβιτσα να είναι ο πρώτος στόχος. Έχει ύψος 2.00, γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1986 και κατάφερε να αγωνιστεί στην εθνική Ιταλίας, με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αργυρό μετάλλιο στα Ευρωβόλεϊ 2011, 2013 και χάλκινο στο Παγκόσμιο Λιγκ (2013, 2014), ενώ κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ιταλίας. Παράλληλα έχει φορέσει τη φανέλα των Τρεβίζο, Ματσεράτα, Μπέλγκοροντ, Χάλκμπανκ, Μόντενα, Κρέμα, Μιλάνο, Πάντοβα και Περούτζια.

Για τον ρόλο του διαγωνίου, η περίπτωση που έχει ξεχωρίσει είναι αυτή του 26χρονου (14 Νοεμβρίου 1995. 2.00) Τόνσεκ Στερν, αδερφού του Ζίγκα που κάνει σπουδαία πράγματα στην Ελλάδα με τον Φοίνικα Σύρου. Παίζει στην εθνική Σλοβενίας, με την οποία πήρε δυο ασημένια μετάλλια στα Ευρωβόλεϊ 2019, 2021, το δεύτερο με προπονητή τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι και φυσικά έχει και ένα χρυσό μετάλλιο το 2019 στο Fivb Challenger Cup. Στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Βερόνα, Βίσλα, Πάντοβα, Ντόχα και Χάλκμπανκ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*