Home / Βόλεϊ / Μάχη κορυφής στου Ρέντη για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Μάχη κορυφής στου Ρέντη για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

To ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που θα γίνει την Δευτέρα 14 Μαρτίου, θα ολοκληρώσει την 3η αγωνιστική της Β΄φάσης και θα παίξει σημαντικό ρόλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή του πρωταθλήματος Volley League 2021-22 (Μελίνα Μερκούρη, 20:00, ΕΡΤ-3, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας)

O Oλυμπιακός έχει 14 βαθμούς και μαζί με τον Φοίνικα ΟΝΕΧ είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας. Βρίσκεται σε απόσταση βολής από τον ΠΑΟΚ (έχει 15) τον οποίο θέλει να νικήσει για να προσπεράσει και κυρίως για αποκτήσει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς και σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

Ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι είπε: «Είναι ένα σημαντικό ματς, πρέπει να κερδίσουμε τον αντίπαλο, θα είναι για εμάς ένας αγώνας ζωτικής σημασίας, γιατί η νίκη θα μας κρατήσει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Θα ζητήσω από τους παίκτες μου να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να κυνηγήσουμε το στόχο μας και είμαι σίγουρος, ότι θα το κάνουν».

Ο Εσθονός διαγώνιος του Ολυμπιακού Ρενέ Τέπαν δήλωσε: «Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Από εδώ και πέρα, ξεκινά το πραγματικό ελληνικό πρωτάθλημα. Για όλους, όλα είναι ανοιχτά! Υπάρχουν τέσσερις ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα και είναι αρκετά ισάξιες, υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των πρώτων θέσεων. Όσον αφορά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, είναι σίγουρα από τα πιο σημαντικά της σεζόν, το γνωρίζουμε όλοι. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα και έναν καλό προπονητή. Παίζει αρκετά με μπλοκ άμυνα και έχει ικανότητα και στην επίθεση. Τον έχουμε μελετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και τώρα, μένει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, γιατί σε ένα ματς σαν αυτό οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Το επιθετικό ξεκίνημα του αγώνα και η ποιότητα του σερβίς μας θα είναι σημαντικά στοιχεία, αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ».



O προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα από τα σημαντικά παιχνίδια, κόντρα σε μία δυνατή ομάδα. Εμείς θέλουμε να δείξουμε την δύναμη μας, να παίξουμε καλά και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο δεν πιστεύω θα κριθεί σ’ έναν στοιχεία. Υπάρχει μία γενική εικόνα της ομάδας. Πρέπει όλα τα στοιχεία να λειτουργήσουν για να κερδίσεις μία ομάδα σαν τον ΟΣΦΠ. Αυτοί έχουν μία βελτίωση και θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, ιδιαίτερα εδώ στην έδρα τους».

Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία να πάρει κάτι θετικό από τον αγώνα για να ξεφύγει του Ολυμπιακού. Οπως έχει αποδείξει και στο Λιγκ Λαπ Νίκος Σαμαράς στη μέρα του μπορεί να χτυπήσει τους ερυθρόλευκους αλλά σημαντικό ρόλο θα παίξει η ετοιμότητα των παικτών

Θα είναι το 75ο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 57-17.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*