Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Λυκογιάννης: «Είναι από τα βράδια που δεν έχεις μεγάλα παράπονα»

Λυκογιάννης: «Είναι από τα βράδια που δεν έχεις μεγάλα παράπονα»

Ανάμικτα συναισθήματα άφησε στον Άρη Λυκογιάννη η ήττα-αποκλεισμός (76-69) του ΠΑΟΚ από τον Προμηθέα Πάτρας.

Ο κόουτς του «Δικεφάλου του Βορρά» δήλωσε πως ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα μεγάλα σουτ του Δημήτρη Αγραβάνη στην παράταση, αλλά από την άλλη τόνισε πως έμεινε ικανοποιημένος με την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του.

«Χάσαμε έναν αγώνα μπάσκετ, δεν πέθανε κανείς, αξίζουν συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την πρόκρισή του. Έγινε ένα παιχνίδι με πολλές και μεγάλες διακυμάνσεις και εναλλαγές συναισθημάτων. Έφτασε να κριθεί σε μια απόφαση, μια λεπτομέρεια και δύο μεγάλα σουτ και η ομάδα που είχε περισσότερες προσωπικότητες, αλλά και περισσότερη τύχη κέρδισε το παιχνίδι. Όσο στεναχωρημένοι και να είμαστε, νομίζω ότι η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια με όλα τα προβλήματα που έχει. Και άμυνα μπορούμε να παίξουμε και να κοντράρουμε ομάδες με μεγαλύτερο βάθος και είναι από τα βράδια που δεν μπορείς να έχεις μεγάλα παράπονα. Υπάρχουν φάσεις όπου δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά όταν ο παίκτης δίνει το 100% μόνο ικανοποιημένος μπορείς να είσαι», είπε αρχικά ο Άρης Λυκογιάννης.

Για το γεγονός ότι ο Λοβ δεν πήρε ούτε μία ελεύθερη βολή: «Επειδή γίνεται πολύς ντόρος, δεν θέλω να ακουμπήσω το κομμάτι της διαιτησίας. Δεν θέλω να μπω καν στη διαδικασία της ανάλυσης των σφυριγμάτων. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στο μπάσκετ, ξέρω πολύ καλά τι γίνεται, ζω από αυτό το σπορ που αγαπάω και λέω ότι σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για μπάσκετ. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τους διαιτητές. Έκαναν την προσπάθειά τους, όπως και οι παίκτες έκαναν λάθη, αλλά αυτό το ματς πήγε στα δύο σουτ. Θα ήταν unfair από την πλευρά μου να πω ότι κρίθηκε στους διαιτητές. Έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση να αισθάνομαι ότι μ’ έχουν χειρουργήσει χωρίς αναισθητικό, κατηγορήθηκα γι’ αυτό αλλά σήμερα δεν υπάρχει λόγος να ακουμπήσουμε το θέμα διαιτησία. Το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο τρίποντα του Αγραβάνη».

Για το αν η ομάδα του δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε επίπεδο ενέργειας: «Μας οδήγησε σε λάθη η πίεση του Προμηθέα. Σε δύο παιχνίδια, στο πρώτο αντιδράσαμε, κάναμε τεράστιο break και κερδίσαμε. Σήμερα κάναμε το ίδιο και θεωρώ ότι είναι καθοριστική η φάση με τα βήματα του Παπαντωνίου στο 64-60. Παίξαμε το ίδιο σκληρά και κρατήσαμε μια ομάδα με πολύ ταλέντο και πολλές επιλογές στους 60 πόντους, παίζοντας με μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι και με προβλήματα. Έχουμε πρόβλημα στη δημιουργία κι αυτό φάνηκε. Θα δούμε για το αν θα ενισχυθούμε στον άσο ή στο τρία», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Συζητήσαμε στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα ότι η πραγματική επιτυχία μας θα είναι αν έχουμε την ίδια προσήλωση στην άμυνα και στον αγώνα με τη Λάρισα. Μια ομάδα που δεν την έχεις φτιάξει εσύ, πρέπει να την πείσεις να πάει στο δικό σου στιλ μπάσκετ κι αυτό είναι δύσκολο. Γιατί άλλες ιδέες έχει ο καθένας στο μυαλό του και αναλόγως κάνει επιλογές. Είναι ικανοποιητικό ότι έχουμε βρει τη μεταξύ μας χημεία. Ενδεχομένως δηλαδή το μπάσκετ και οι αδυναμίες να περάσουν σε δεύτερη μοίρα γιατί πρέπει να περνάμε και λίγο καλά».

Τέλος, ο κόουτς του «Δικεφάλου του Βορρά» ανέφερε ότι θα υπάρξει ενίσχυση στη θέση «3» λόγω του τραυματισμού του Μήτρου-Λονγκ: «Η ομάδα έχει ένα στιλ. Αν μπούμε σε διαδικασία να πάρουμε πλέι μέικερ, αυτό θα αλλάξει. Εξαρτάται επίσης και τι παίκτη θα πάρεις αλλά και τι θα επιφέρει στην ομάδα. Θέλει σκέψη. Είχαμε τρύπα σήμερα στη θέση “3” γιατί δεν πήραμε πολλά πράγματα. Ο Τέρνερ έκανε κακό τετραήμερο σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι κι αν ενισχυθούμε εκεί θα αποφορτιστούν οι δύο βασικοί εκφραστές της επίθεσης».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*