Home / Μπάσκετ / Λούντζης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Στόχος πρέπει να είναι η οκτάδα»

Λούντζης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Στόχος πρέπει να είναι η οκτάδα»

Παίζοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά πέρυσι με μικρό, αλλά ενεργό ρόλο στην Ευρωλίγκα, ο Μιχάλης Λούντζης έζησε για πρώτη φορά μια πρόκριση σε Final Four, ενώ στην Ελλάδα κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Όντας πλέον πιο έμπειρος και βελτιωμένος αγωνιστικά και έχοντας ως παράσημο την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ανδρών σε Ευρωμπάσκετ, είναι έτοιμος να βάλει ακόμα περισσότερο το… χεράκι του για να φτάσει η ομάδα στους στόχους της την νέα σεζόν. Ο 24χρονος πλέι μέικερ, μίλησε στο περιθώριο της Media Day των «ερυθρόλευκων» και οριοθέτησε τους στόχους της.

Αναλυτικά, ο Μιχάλης Λούντζης, μίλησε στην εκπομπή του bwinΣΠΟΡ FM 94,6, «Newsroom» και στον Νίκο Ζέρβα, για:

-το αν μετά την περυσινή επιτυχημένη σεζόν, η αφετηρία για τον Ολυμπιακό είναι διαφορετική:



«Η προετοιμασία μας πήγε πάρα πολύ καλά. Ο βασικός «κορμός» της ομάδας έχει μείνει ίδιος και προστέθηκαν λίγοι παίκτες που είναι και γι’ αυτούς εύκολο να προσαρμοστούν σε ένα ήδη έτοιμο σύνολο, στην φιλοσοφία της ομάδας και του προπονητή. Φάνηκε και στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Προμηθέα ότι η επίθεσή μας έρεε χωρίς προβλήματα και κυκλοφορούσαμε τη μπάλα πολύ καλά.. Ξέρουμε ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλά παιχνίδια και ενδεχομένως με τα πάνω της και τα κάτω της στην απόδοσή μας».

-το αν και για τον ίδιο είναι διαφορετικά τα πράγματα στην δεύτερη χρονιά του στην ομάδα:



«Σίγουρα νιώθω μετά από ένα χρόνο στην Ευρωλίγκα και σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πιο έτοιμος. Δεν θα γινόταν διαφορετικά όταν στην θέση μου έχω μπροστά παίκτες όπως οι Σλούκας και Γουόκαπ. Έχω μάθει και έχω κερδίσει πάρα πολλά πράγματα και από τις προπονήσεις και από τους αγώνες με τον τρόπο που λειτουργούν. Γνωρίζω καλύτερα τον ρόλο μου και τι πρέπει να κάνω για να είμαι στο παρκέ. Είμαι έτοιμος να το κάνω για να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο μου».

-το αν τον βοήθησε η παρουσία του με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ:



«Ήταν μια πάρα πολύ εμπειρία που δεν είχα ξαναζήσει. Είμαι χαρούμενος που το έζησα. Νιώθω πως μέσα από την προπόνηση και την ατομική δουλειά που έχω κάνει θα είμαι καλύτερος. Σαν παίκτη με βοηθάει πολύ η προπόνηση, οπότε ναι νιώθω καλύτερα».

-το αν η φετινή Ευρωλίγκα θα είναι πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό:



«Και πέρυσι όταν άρχισε η σεζόν, λέγαμε πως στόχος μας είναι να μπούμε στην οκτάδα. Σίγουρα υπάρχουν περισσότερες προσδοκίες φέτος λόγω της περυσινής μας συμμετοχής στο Final Four, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μια πολύ δυνατή διοργάνωση με ομάδες που βελτιώνονται συνεχώς και αυξάνουν τα μπάτζετ κατακόρυφα. Οπότε πρέπει να κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και να έχουμε στόχο και φέτος τα πλέι οφ και από εκεί και έπειτα ότι καλύτερο έρθει».

-το αν υπάρχει κάποιο αρνητικό στοιχείο από πέρυσι που θέλει να απορρίψει η ομάδα αγωνιστικά:



«Νομίζω πως ιδιαίτερο αδύναμο σημείο δεν είχαμε. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη σεζόν όπου η ομάδα πήγαινε… τρένο. Αν εξαιρέσεις δύο-τρία παιχνίδια λόγω των προβλημάτων που είχαμε με τον κορωνοϊό, πήγαμε πάρα πολύ καλά. Ήταν από τις καλύτερες χρονιές που έχω ζήσει στην καριέρα μου».

-το αυριανό παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα:



«Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας στην Ευρωλίγκα και πάμε για τη νίκη».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*