Home / Αυτοκίνητο / F1 / Λιούις Χάμιλτον: «Προφανώς και μου έκλεψαν το πρωτάθλημα το 2021»

Λιούις Χάμιλτον: «Προφανώς και μου έκλεψαν το πρωτάθλημα το 2021»

Ο Λιούις Χάμιλτον παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό GQ και αναφέρθηκε στον περίφημο αγώνα του Άμπου Ντάμπι το 2021. Ο Βρετανός οδηγός δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο του έκλεψαν, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, το πρωτάθλημα στη Formula 1 το 2021 στον «τελικό» της αραβικής πίστας. Στον αγώνα εκείνον κρίθηκε το πρωτάθλημα ανάμεσα στον ίδιο και τον Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να στέφεται πρωταθλητής στο τέλος της κούρσας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Χάμιλτον, δε «μάσησε» τα λόγια του και μίλησε ευθέως για «κλοπή» του 8ου πρωταθλήματός του.

«Μου έκλεψαν το πρωτάθλημα του 2021; Προφανώς. Όλοι γνωρίζετε την ιστορία. Όμως αυτό που κρατάω από εκείνη τη στιγμή είναι πως είχα μαζί μου τον πατέρα μου. Την ημέρα που ένιωσα περισσότερο πόνο από ποτέ, αυτός ήταν εκεί. Με μεγάλωσε με αρχές, πάντα να στέκομαι στα πόδια μου και να έχω το κεφάλι μου ψηλά. Προφανώς και πήγα να συγχαρώ τον Μαξ, δίχως να συνειδητοποιήσω τον αντίκτυπο που είχε ο αγώνας. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκεφτόμουν πως υπάρχει ένας μικρός Λιούις που παρακολουθεί».

Ακόμη τόνισε πως έχει αφήσει πίσω του τα όσα συνέβησαν στο Άμπου Ντάμπι κι ας έχουν μείνει έντονες αναμνήσεις: «Αν δω κάποιο βίντεο από τον αγώνα θα νιώσω και πάλι τον πόνο της στιγμής. Όμως μπορώ να πω πως το έχω ξεπεράσει».

Υπενθυμίζεται πως σε εκείνον τον αγώνα, τον Δεκέμβριο του 2021, ο Φερστάπεν επωφελήθηκε από μια συγκυρία. Ο Λατίφι βρέθηκε στις μπαριέρες και το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στον αγώνα, με τον οδηγό της Red Bull να φορά μαλακά ελαστικά και να εξαπολύει την αντεπίθεσή του μόλις έφυγε το Safety Car έναν γύρο πριν το τέλος προσπερνώντας τον Χάμιλτον και κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*