Home / Αυτοκίνητο / F1 / Λεκλέρ: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά – Δεν περιμέναμε να είμαστε τόσο κοντά στη Red Bull»

Λεκλέρ: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά – Δεν περιμέναμε να είμαστε τόσο κοντά στη Red Bull»

Νικητή τον Μαξ Φερστάπεν είχαν οι κατατακτήριες του GP Αυστρίας, με τον Ολλανδό να κερδίζει ακόμη μία pole position φέτος και να αποδεικνύει την κυριαρχία του.

Παρόλα αυτά, η ευχάριστη έκπληξη ήταν η απόδοση της Scuderia Ferrari, που έδειξε πολύ βελτιωμένη μετά τις αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της. Μάλιστα, ο Σαρλ Λεκλέρ έπαιξε στα… ίσα τον Ολλανδό για την pole position, μένοντας τελικώς στη δεύτερη θέση με μόλις 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά!

Ο Μονεγάσκος μετά τις κατατακτήριες δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση του μονοθεσίου, τονίζοντας πως οι αναβαθμίσεις λειτούργησαν ακόμη καλύτερα απ’ όσο περιμέναν στην ομάδα του Μαρανέλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Νιώθω πολύ καλά που είχα επιτέλους καθαρές κατατακτήριες δοκιμές και επέστρεψα στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Είχα καλή αίσθηση ήδη από τους προηγούμενους αγώνες. Στο Q1 και στο Q2 έχτιζα το μομέντουμ για το γύρο στο Q3. Τα έδωσα όλα στον τελευταίο μου γύρο και βρέθηκα πολύ κοντά στον Φερστάπεν. Δεν περιμέναμε συνολικά να είμαστε τόσο κοντά στη Red Bull. Κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα στο εργοστάσιο για τη δουλειά που έκαναν για να έχουν έτοιμο νωρίτερα από το αναμενόμενο το πακέτο αναβαθμίσεων. Ήταν εντυπωσιακό αυτό που έκαναν και μας έδωσαν επιπλέον απόδοση στις κατατακτήριες. Μένει να επιβεβαιώσουμε τον καλό μας ρυθμό και στον αγώνα αύριο και την Κυριακή».

Για τη συμπεριφορά του μονοθεσίου μετά τις αναβαθμίσεις: «Είχα γενικά καλή αίσθηση, ήταν δύσκολα σήμερα γιατί όλοι είναι τόσο κοντά μεταξύ τους σε απόδοση. Τα κάναμε όλα σωστά, κάναμε αυτό που έπρεπε και είμαι χαρούμενος. Είχαμε καλό αγώνα στο Μοντρεάλ αλλά πρέπει να έχουμε έναν καλό και σταθερό ρυθμό. Η Red Bull είναι γρήγορη στον αγώνα, οπότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ελπίζω να τους βάλουμε δύσκολα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*