Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Λεβαδειακός: Η αγία… τετράδα που οδηγεί την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος

Λεβαδειακός: Η αγία… τετράδα που οδηγεί την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος

Η Stoiximan Super League έφτασε αισίως στη δεύτερη διακοπή και με βάση τις πρώτες 6 αγωνιστικές, μία είναι η ομάδα που εντυπωσιάζει. Ο Λεβαδειακός του Νίκου Παπαδόπουλου είναι η πιο θελκτική ομάδα μέχρι στιγμής, κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά. Με 16 γκολ σε 6 ματς, την κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος και τέσσερις επιθετικούς σε δαιμονιώδη φόρμα, η ομάδα της Βοιωτίας έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τον φετινό πρωτάθλημα.

Ο φετινός Λεβαδειακός δεν είναι απλώς μια καλή ομάδα, είναι η πιο ευχάριστη -αναμενόμενη- έκπληξη του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που παίζει με αυτοπεποίθηση, πλάνο και φαντασία. Με μέσο όρο 2,66 γκολ ανά παιχνίδι οι Βοιωτοί έχουν την καλύτερη επίθεση της Super League. Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν σκοράρει σε όλα τα ματς εκτός από ένα, εκείνο με την ΑΕΚ στη Λιβαδειά. Παρά το δύσκολο πρόγραμμα, καθώς έχουν ήδη αντιμετωπίσει ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, βρίσκονται στην 4η θέση με 10 βαθμούς, έχοντας χάσει στο γκολ και τα δύο παιχνίδια (1-0 από ΑΕΚ και 3-2 από Ολυμπιακό) και έχοντας αποσπάσει ισοπαλία στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (1-1).

Ο Λεβαδειακός διαθέτει την πιο πολυδιάστατη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος με μια αγία… τετράδα που σκορπά τρόμο: Άλεν Όζμπολτ με 5 ματς, 3 γκολ, 2 ασίστ και 1 γκολ ανά 142 λεπτά, Σεμπαστιάν Παλάσιος με 6 ματς, 2 γκολ, 2 ασίστ και 1 γκολ ανά 237 λεπτά, Χισάμ Λαγιούς με 6 ματς, 3 γκολ και 1 γκολ ανά 132 λεπτά και Φαμπρίτσιο Πεντρόσο με 6 ματς, 3 γκολ και 1 γκολ ανά 132 λεπτά. Οι τέσσερις αυτοί συνθέτουν μια επίθεση που παίζει με ρυθμό και καλές συνεργασίες, όπου κανείς δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον άλλον και όλοι σκοράρουν, πασάρουν και συνδυάζονται ιδανικά.

Το μεγάλο όπλο του Λεβαδειακού είναι η επιθετική μετάβαση. Μόλις κλέψει την μπάλα ή όποτε διασπάσει το πρέσινγκ του αντιπάλου, η ομάδα της Βοιωτίας βγαίνει με ταχύτητα και ακρίβεια μπροστά, πατά συχνά περιοχή και με πολλούς παίκτες, οι οποίοι εκτελούν από κοντινή απόσταση. Άλλωστε, όλα τα γκολ της έχουν σημειωθεί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ έχει κερδίσει και 4 πέναλτι. Χωρίς την μπάλα, δεν βασίζεται σε ένταση αλλά σε έξυπνο πρέσινγκ: πιέζει στοχευμένα, οδηγεί τον αντίπαλο σε συγκεκριμένους χώρους και κερδίζει μπάλες εκεί που πονάει ο άλλος.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει δημιουργήσει μια δουλεμένη ομάδα στο build-up και ακόμη και απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι παίκτες του κυκλοφορούσαν την μπάλα με υπομονή και ψυχραιμία, αποφεύγοντας τις παγίδες και το πρέσινγκ της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, η οποία το κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στην Ελλάδα. Ο Λεβαδειακός είχε ελάχιστα λάθη, κατάφερε και έσπαγε την πίεση του Ολυμπιακού και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σκόραρε δύο γκολ στην έδρα των πρωταθλητών.

Πέρα από την επιθετική τετράδα, καθοριστικό ρόλο παίζουν ο Λοντίγκιν με κομβικές επεμβάσεις, οι Τσάπρας με 3 ασίστ και ο Βήχος, δύο πολύ επιθετικά μπακ που δημιουργούν συνεχώς από τα πλάγια, στον άξονα οι Τσόκαϊ και Κωστή δίνουν ισορροπία και καθαρό μυαλό, ενώ από τον πάγκο οι Βέρμπιτς, Μανθάτης, Συμελίδης και Γκούμας προσφέρουν λύσεις και βάθος.

Ο φετινός Λεβαδειακός έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή και όταν βρει ρυθμό διαλύει τον αντίπαλο, όπως φανερώνουν τα σκορ 4-0 επί του ΟΦΗ, 4-1 επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, 6-0 επί του Παναιτωλικού και 3-2 ανατροπή επί της Κηφισιάς. Πρόκειται για μια θελκτική, γοητευτική ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, χαρίζει θέαμα και ενθουσιασμό. Η διακοπή τη βρίσκει σε εξαιρετική κατάσταση με καλή ψυχολογία και μομέντουμ. Με βάση τη συνοχή, τη φιλοσοφία και την αυτοπεποίθηση που έχει χτίσει, ο Λεβαδειακός δείχνει έτοιμος να συνεχίσει να πετάει φωτιές επιθετικά και να καθιερωθεί ως η πιο ευχάριστη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*