Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Λαβωμένη για την επιβίωση η ΑΕΚ

Λαβωμένη για την επιβίωση η ΑΕΚ

Με τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται καθημερινά, η ΑΕΚ καλείται απέναντι σε μια ομάδα εξάδας, να πάρει την πρώτη νίκη μετά τον Ατρόμητο στην έδρα της και μόλις την 3η εντός έδρας τους τελευταίους δυόμιση μήνες στο 8ο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (έχει νικήσει μόνον τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο), ενώ στο ίδιο διάστημα, δηλαδή από τις 3/12 και το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπράγκα ψάχνει την 5η σε 11 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν μη τι άλλο αυτές οι επιδόσεις μαρτυρούν και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ στο γήπεδο της, κυρίως ΟΑΚΑ και λίγο Ριζούπολη. Η Ένωση μπαίνει σε μια τετράδα αγώνων εξαιρετικά κρίσιμη για το πού θα κάτσει η μπίλια και για το αν μπορεί να χτίσει αυτοπεποίθηση ενόψει των πλέι-οφ. Ωστόσο αυτό συμβαίνει, σε μια περίοδο που η ομάδα, όλο και περισσότερο σε κάθε παιχνίδι, ξεμένει από λύσεις και δεν ενισχύθηκε σημαντικά, στο χειμερινό παζάρι. Μια επιλογή, που ελπίζω μέχρι να φτάσουμε ήδη στα πλέι-οφ, να μην έχει αποδειχθεί κιόλας, πριν από τότε ολέθρια.

Η ΑΕΚ είχε πέντε καθαρές επιλογές στο κέντρο της, όταν ο Μανόλο Χιμένεθ αναλάμβανε το τιμόνι της Ένωσης, τώρα έχει δύο και με τους Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι να έχουν μεν εμπειρία από την συνύπαρξη τους στην ίδια ομάδα, αλλά να μην βρίσκονται σε ένα σταθερό στάνταρ απόδοσης, τα πράγματα περιπλέκονται. Επίσης η ΑΕΚ, έχει μείνει με έναν μόνο σαν επιλογή στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα τον Νταντσένκο, από τη στιγμή που ο Έλληνας άσος, αποδείχτηκε πως δεν ήταν έτοιμος για επάνοδο στη Λάρισα, ενώ τις προέκυψε και πρόβλημα στην άμυνα με τον Τσιγκρίνσκι. Κατανοεί κανείς πως με αυτή τη λειψανδρία κάθε ματς θα είναι στα όρια, σε κάθε ματς θα παίζονται τα πάντα. Ναι η ομάδα έχει εξαιρετική επιθετική γραμμή, αλλά αυτό που συνέβη στο Αλκαζάρ τη Δευτέρα, σίγουρα δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται συνέχεια. Το να πρέπει να σημειώσει τρία ή και περισσότερα γκολ, για να μπορέσει να εξασφαλίσει μια νίκη.

Καλώς ή κακώς, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αυτή η εβδομάδα που έρχεται με το αυριανό παιχνίδι και την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, θα κρίνει πολλά, όχι για την τελική κατάταξη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αλλά και με ποια βαθμολογική συγκομιδή, αλλά και ψυχολογία θα μπει η Ένωση στη διαδικασία των πλέι-οφ. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά, τότε το φλερτάρισμα με το να μην βρίσκεται στις προνομιούχους θέσεις που βγάζουν στο Conference League, θα γίνει έντονο.

Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει μια σειρά αγώνων μέχρι το τέλος που θα έπρεπε αν είναι δυνατόν, να πάρει κάθε πόντο. Ρεαλιστικά αυτή τη στιγμή, ακόμα και οι δέκα βαθμοί, με ισοπαλία στη Λεωφόρο και εννέα πόντους στα υπόλοιπα παιχνίδια, θα συνιστούσε μια μικρή νίκη. Ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών που προκύπτουν σε κάθε αναμέτρηση, αλλά και η πίεση που πέφτει ολοένα και σε λιγότερα πόδια ποδοσφαιρικά, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ένα κλατάρισμα στα πλέι-οφ που δεν θα έχει προηγούμενο. Οι προσθήκες που δεν έγιναν τον Ιανουάριο, μπορεί να καταδικάσουν την ΑΕΚ.

Πέρα απ’ αυτό η Ένωση καλείται να παλέψει και με το περιορισμένο πλέον ενδιαφέρον που δείχνει το κοινό της. Ο κόσμος πλέον, όλο και περισσότερο μοιάζει ψυχικά ταλαιπωρημένο προκειμένου να περιμένει τη νέα χρονιά μια ΑΕΚ που θα είναι πραγματικά διεκδικήτρια του τίτλου, ενώ την ίδια στιγμή περιμένει μια ενημέρωση για το τι συμβαίνει σε πολλά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ομάδας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*