Home / Ποδόσφαιρο / Premier League / Λίβερπουλ εμπιστευτικό: Τα πλάνα του Κλοπ ενόψει της νέας σεζόν

Λίβερπουλ εμπιστευτικό: Τα πλάνα του Κλοπ ενόψει της νέας σεζόν

Τι κι αν η τρέχουσα σεζόν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Τι κι αν ηΛίβερπουλ κυνηγάει ακόμη την έξοδό της στην Ευρώπη, μέσω πρωταθλήματος, αλλά και Europa League.

Αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους στο κόκκινο στρατόπεδο να ετοιμάζονται και να καταστρώνουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς που ο Γίργκεν Κλοπ θα αναλάβει τον απόλυτο σχεδιασμό και θα κάθεται στον πάγκο από το ξεκίνημα.

Ήδη ο 48χρονος τεχνικός έχει ξεχωρίσει κάποιους παίκτες και έχει καταλήξει σε έναν μεγάλο βαθμό σε αυτούς που θέλει να έχει μαζί του την επόμενη χρονιά. Επίσης, έχει αρκετά ονόματα στο μπλοκάκι του, τα οποία αναμένεται να απασχολήσουν έντονα τη Λίβερπουλ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει σε κάθε θέση.

Τερματοφύλακες

Οι Σιμόν Μινιολέ και Άνταμ Μπόγκνταν δεν έχουν αφήσει απολύτως ικανοποιημένο τον Γίργκεν Κλοπ. Κι αυτό γιατί έχουν υποπέσει σε λάθη, που έχουν στερήσει βαθμούς από την ομάδα του Λίβερπουλ. Δεν φημίζονται για τη σταθερότητά τους κι αυτό είναι κάτι που το έχει καταλάβει ο Γερμανός κόουτς. Ενόψει της νέας χρονιάς ο Βέλγος τερματοφύλακας που αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο ένα της ενδεκάδας, μπορεί να χάσει τη θέση του.

Ένας από τους μεγαλύτερους πόθους του Κλοπ ακούει στο όνομα, Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν. Ο 23χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα φαντάζει ως ο ιδανικός παίκτης για να κάτσει κάτω από τα δοκάρια της Λίβερπουλ για τα επόμενα χρόνια. Θα χρειαστεί όμως πολύ προσπάθεια τόσο για να τον πείσουν, όσο και για να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις των Ισπανών για ένα παίκτη με μεγάλη προοπτική εξέλιξης.

Αμυντικοί

Ο Ζοέλ Ματίπ είναι η πρώτη προσθήκη για το κέντρο της άμυνας ενόψει της νέας χρονιάς. Ο αμυντικός της Σάλκε με γεμάτες σεζόν στην Bundesliga, είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του Κλοπ, ο οποίος κινήθηκε άμεσα προκειμένου να τον “κλείσει”. Ο 24χρονος σέντερ μπακ, προορίζεται  για βασικός, ενώ δίπλα του αναμένεται να βρίσκεται είτε ο Ντέγιαν Λόβρεν, είτε ο Μαμαντού Σακό. Οι δύο νυν παίκτες των “Reds” έχουν βοηθήσει αρκετά την ομάδα και αυτό τους το αναγνωρίζει ο τεχνικός τους.

Αντίθετα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Μάρτιν Σκρτελ. Ο Σλοβάκος έχει υποπέσει σε αρκετά λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν και η Λίβερπουλ δεν θα έλεγε “όχι” σε μια καλή πρόταση από κάποια ομάδα. Και ο ίδιος μάλιστα θα πρέπει να έχει καταλάβει ότι την επόμενη χρονιά, δεν θα έχει θέση βασικού εφόσον παραμείνει. Όσο για τον Κόλο Τουρέ, παρά τα 35 του χρόνια έχει βοηθήσει όποτε χρειάστηκε. Ωστόσο, με το συμβόλαιό του να λήγει τον Ιούνιο, πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ.

Επόμενος στόχος είναι ο 19χρονος αριστερός μπακ της Λέστερ, Μπεν Τσίλγουελ. Ο Κλοπ ψάχνει παίκτη για τα άκρα της άμυνας, ενώ δείχνει να του αρέσει και ο Αλμπέρτο Μορένο που υπάρχει στο ρόστερ. Ο Στίβεν Κόλκερ θα επιστέψει στην ΚΠΡ, αφού είναι δανεικός, ενώ παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι Χοσέ Ενρίκε, Τιάγκο Ιλόρι και Μπραντ Σμιθ.

Μέσοι

Ο 19χρονος Σέρβος μέσος του Ερυθρού Αστέρα, Μάρκο Γκρούγιτς αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Γίργκεν Κλοπ στο Λίβερπουλ. Παρέμεινε δανεικός στη σερβική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί στον αγγλικό σύλλογο. Παράλληλα, ο επόμενος στόχος για το κέντρο ονομάζεται Πιοτρ Ζιελίνσκι και πρόκειται για τον Πολωνό μέσο της Έμπολι, ο οποίος μένει ελεύθερος σε τρεις μήνες.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, ο Τζο Άλεν θέλει να κυνηγήσει τις ευκαιρίες για μια θέση στην βασική ενδεκάδα. Ο Κλοπ φαίνεται διατεθειμένος να του τις δώσει. Ο Λούκας, ένας από τους πιο παλιούς στην ομάδα, όπως όλα δείχνουν θα έχει λιγότερο χρόνο συμμετοχής, όμως θα παραμείνει στο ρόστερ.

Για τον αρχηγό, Τζόρνταν Χέντερσον έχει ενδιαφερθεί η Τότεναμ, αλλά μοιάζει δύσκολο να παραχωρηθεί. Ο Κέβιν Στιούαρτ ανταμείφθηκε πρόσφατα με νέο συμβόλαιο, ενώ ο Εμρέ Τζαν τα πηγαίνει περίφημα. Την ίδια ώρα, αβέβαιο παραμένει το μέλλον των Ζοάο Τεϊσέιρα και Τζέιμς Μίλνερ.

Για τους Λαλάνα και Κουτίνιο δεν τίθεται θέμα, αν και για την περίπτωση του Βραζιλιάνου που έχει εντυπωσιάσει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθουν προτάσεις από κορυφαίους συλλόγους. Ο Κλοπ δήλωσε πως δεν σκοπεύει να κρατήσει κάποιος παίκτη που θέλει να φύγει. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί λοιπόν.

Επιθετικοί

Στην επίθεση “πονάει” η Λίβερπουλ κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει ο Κλοπ. Γι’ αυτό και θέλει να φέρει έναν παίκτη που θα μπορέσει να δώσει ώθηση στην ομάδα. Ο μεγάλος του στόχος είναι ο Μάριο Γκέτσε, ένας ποδοσφαιριστής που είχε κάνει το “μπαμ” στη Ντόρτμουντ με τον Γερμανό τεχνικό στον πάγκο. Άλλος ένας παίκτης στον οποίος ρίχνει… κλεφτές ματιές ο κόουτς των “Reds”, είναι ο Λούκας Αλάριο της Ρίβερ Πλέιτ. Πρόκειται για 23χρονο Αργεντινό, ο οποίος βέβαια είναι αρκετά “τσουχτερός”.

Ο Κριστιάν Μπεντέκε μπορεί να είναι ένας ποιοτικός φορ, όμως δεν ταιριάζει απόλυτα στο ποδόσφαιρο του Κλοπ. Για τον Μάριο Μπαλοτέλι τα πράγματα είναι απλά. Ούτε ταιριάζει, αλλά ούτε και τον επιθυμούν πίσω στο Μέλγουντ, επομένως πρέπει να βρεθεί κάποια λύση με το συμβόλαιό του.

Ο Τζόρντον Άιμπ είναι νεαρός, προσπαθεί και αναμένεται να πάρει ευκαιρίες από τη Λίβερπουλ, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Λάζαρ Μάρκοβιτς που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται ως δανεικός στη Φενέρμπαχτσε. Αντίθετα, ο Τζερόμ Σινκλέρ, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να αναζητήσει αλλού την επόμενη στέγη του. Όσο πλησιάζουν προς το τέλος της χρονιάς, πάντως το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει όλο και περισσότερο…

https://twitter.com/g_baira

Πηγή:Contra.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*