Home / Μπάσκετ / Euroleague / Κυρίαρχος Παναθηναϊκός, λύγισε την ΑΕΚ και κέρδισε ηρεμία

Κυρίαρχος Παναθηναϊκός, λύγισε την ΑΕΚ και κέρδισε ηρεμία

«Πράσινη» απάντηση!

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε την ανωτερότητά του κόντρα στην ΑΕΚ κι έφτασε στη νίκη (80-75) συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να επικρατεί ως γηπεδούχος της Ένωσης από το 1996!

Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» οι Παπαγιάννης (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ), Μήτογλου (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Νέντοβιτς (19 πόντοι).

Από την άλλη, για τον ελλιπέστατο (σ.σ. απουσίασαν Ζήσης, Σλότερ και Κατσίβελης) «Δικέφαλο» διακρίθηκαν οι Μορέιρα (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Ματσιούλις (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Το ματς

Οι δύο ομάδες είχαν καλό ρυθμό επιθετικά στα πρώτα λεπτά, με τον Νέντοβιτς να «πυροβολεί» και να φέρνει τον Παναθηναϊκό στο +7 (13-6 στο 4’). Από την άλλη, η ΑΕΚ βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Μορέιρα και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (17-16 στο 7’).

Με τους ψηλούς του «τριφυλλιού» (Παπαγιάννη και Μήτογλου) να συνεισφέρουν και να κυριαρχούν κάτω από τις δύο ρακέτες, κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ, οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με «αέρα» 6 πόντων (24-18).

Στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, η Ένωση ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό και με μπροστάρη τον Κίνγκσλεϊ, ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και με σερί 11-0 ξέφυγε με +5 (24-29 στο 13’).

Από ‘κει και πέρα, οι «πράσινοι» βελτίωσαν την αμυντική συμπεριφορά τους και γύρισαν το μομέντουμ. Με δικό του σερί 10-0, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από το -3 (31-34) στο +7 (41-34 στο 18’). Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε την ομάδα του Χαραλαμπίδη να έχει προβάδισμα 6 πόντων (43-37).

Περισσότερα σε λίγο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*