Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Κρίσιμες ώρες για Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό

Κρίσιμες ώρες για Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό

Από την στιγμή που ανανεώθηκε η συνεργασία του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Ολυμπιακό, η προτεραιότητα των «ερυθρόλευκων» για να αρχίσει ομαλά ο σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν, ήταν η παραμονή του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Εκτός του ότι ο ομογενής γκαρντ είναι παίκτης που έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του τους νταμπλούχους Ελλάδας, έχει το ελληνικό διαβατήριο, κάτι που «ξεκλειδώνει» τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ ή αλλιώς αφήνει κενές τρεις θέσεις ξένων για την φροντ λάιν, καθώς οι υπόλοιπες είναι καλυμμένες με τους Γουόκαπ, Φαλ και ΜακΚίσικ. Οι διοικούντες την ΚΑΕ, άρχισαν άμεσα συζητήσεις με τον 26χρονο παίκτη (σ.σ. είχαν προηγηθεί και μέσα στην σεζόν) και όπως είχε μεταδώσει πρώτος ο bwinΣΠΟΡ Fm 94,6 και η εκπομπή «Newsroom» στις 22/6, είναι σε πολύ καλό στάδιο.

Οι δύο πλευρές κάλυψαν και μια μικρή διαφορά που υπήρχε στο οικονομικό, με την πρόταση των «ερυθρόλευκων» να έχει φτάσει κοντά στα 1,2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, για συμβόλαιο 1+1 χρόνων με οψιόν αποχώρησης για το ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2023. Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι στην Λάρισα με την Εθνική ομάδα ενόψει του αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία (30/6) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, είναι ικανοποιημένος από την πρόταση, όμως προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή να κερδίσει το δικαίωμα να μπει όρος αποδέσμευσης για το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη μέχρι τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, την ώρα που ο Ολυμπιακός επιθυμεί ως τα μέσα Ιουλίου.

Αυτή, ήταν και η μοναδική εκκρεμότητα που είχε μείνει, με την διοίκηση να πιέζει τον Ντόρσεϊ για οριστική απάντηση, ώστε να συνεχίσει την ενίσχυση της ομάδας. Τις τελευταίες ώρες, έχει διαρρεύσει πληροφορία που θέλει την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει προτείνει 1,5 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στον παίκτη, μπαίνοντας «σφήνα» στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να τον κρατήσει. Για την ώρα, είναι άγνωστο αν αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει την απόφαση του Ντόρσεϊ, όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να έχουν απάντηση μέχρι την προσεχή Παρασκευή, ώστε να ξέρουν τι μέλει γενέσθαι με τον υπόλοιπο σχεδιασμό τους. Πληροφορίες πάντως θέλουν τον Γενικό Διεθυντή της ΚΑΕ, Νικο Λεπενιώτη να βρίσκεται στην Λάρισα και να έχει νέα κουβάντα σε καλό κλίμα με τον παίκτη.

Εύλογα λοιπόν αν δεν ξεκαθαρίσει του Ντόρσεϊ, αλλά και το μικρό ενδεχόμενο να κάνουν κίνηση (σ.σ. μπορούν μέχρι τις 15 Ιουλίου) από φέτος οι Σακραμέντο Κινγκς για τον Σάσα Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την κάλυψη των τριών θέσεων που επιθυμεί (3αρό-4άρι, 4αρό-5άρι και 5άρι). Ο 26χρονος φόργουορντ, έχει ως πρώτο στόχο να παίξει για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο στην Ευρωλίγκα με τους «ερυθρόλευκους», όμως το τελευταίο διάστημα και μετά την αλλαγή των δικαιωμάτων του στο ΝΒΑ, φαίνεται στις δηλώσεις του να το σκέφτεται όλο και περισσότερο.

Σε ότι αφορά τώρα τις περιπτώσεις που εξετάζονται, έχουν προταθεί πολλοί παίκτες (Μάικ Τόμπι, Τζόελ Μπόλομπόι, Μπεν Μπέντιλ), αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν προκριθεί ως λύση. Λίγο πιο ψηλά στην λίστα είναι ο Μπόλομπόι, ο οποίος όμως δεν έχει βρει ακόμα λύση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αυτό καθυστερεί την όποια κουβέντα. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εξεταστεί και η παραμονή του Χασάν Μάρτιν και πολύ περισσότερο το να υπάρχουν άλλες περιπτώσεις παικτών που έχουν προβάδισμα και αυτή την στιγμή το όνομά τους να μην έχει διαρρεύσει.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*