Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Κοϊτά: Έγινε ο πρώτος Μαυριτανός που σκοράρει στο Champions League

Κοϊτά: Έγινε ο πρώτος Μαυριτανός που σκοράρει στο Champions League

Μία βραδιά που δύσκολα θα ξεχάσει έζησε ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Μαυριτανό εξτρέμ να γράφει ιστορία στο Champions League, αλλά να ολοκληρώνει το παιχνίδι με μία δυσάρεστη εξέλιξη μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Η ΑΕΚ μπήκε εντυπωσιακά στην αναμέτρηση της Allwyn Arena και στο 12ο λεπτό πήρε το προβάδισμα απέναντι στη «βασίλισσα». Ο Λούκα Γιόβιτς είδε την κίνηση του Κοϊτά στα δεξιά και τον τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή.

Ο Κοϊτά έκανε την αγαπημένη του κίνηση προς την περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά, γράφοντας το 1-0 και βάζοντας… φωτιά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το συγκεκριμένο τέρμα είχε και ιστορική σημασία, καθώς ο Κοϊτά έγινε ο πρώτος Μαυριτανός ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην ιστορία του Champions League.

Η Μαυριτανία έγινε έτσι η έκτη χώρα που πέτυχε το παρθενικό της γκολ στη διοργάνωση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το Τατζικιστάν, την Κόστα Ρίκα, την Αίγυπτο, τη Λετονία και το Λουξεμβούργο.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ πετυχαίνει το πρώτο γκολ της χώρας του στο Champions League απέναντι στη Ρεάλ. Το είχε κάνει και ο Βάλτερ Σεντένο από την Κόστα Ρίκα το 2002.

Ιδιαίτερη ήταν η βραδιά και για τον Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος με την ασίστ στον Κοϊτά κατέγραψε την πρώτη συμμετοχή σε γκολ στην καριέρα του στο Champions League, στο 16ο παιχνίδι του στη διοργάνωση. Μάλιστα, αυτή ήρθε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία είχε αγωνιστεί στα εννέα από τα προηγούμενα 15 παιχνίδια του χωρίς γκολ ή ασίστ.

Η ΑΕΚ πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, προηγήθηκε δύο φορές και άγγιξε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, όμως η Ρεάλ βρήκε το γκολ της νίκης στο 92′ με τον Βαλβέρδε και έφυγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια με το 3-2.

Για τον Κοϊτά, όμως, η βραδιά ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι τιμωρημένος και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ απέναντι στην Κόμο.

Από ένα ιστορικό γκολ και την αποθέωση της Allwyn Arena, λοιπόν, στην αποβολή μετά το τέλος, σε μία βραδιά γεμάτη ένταση και συναισθήματα για τον Μαυριτανό άσο της Ένωσης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*