Home / Ποδόσφαιρο / Premier League / Κλοπ: «Θα παρατήσω το ποδόσφαιρο αν…»

Κλοπ: «Θα παρατήσω το ποδόσφαιρο αν…»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ είναι μέγας λάτρης της μπάλας. Διαβάστε όμως τι θα τον έκανε να την εγκαταλείψει.

Η Λίβερπουλ έχει ήδη ξοδέψει περίπου 90 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, ο Γιούργκεν Κλοπ όμως ισχυρίζεται ότι θα φύγει από το ποδόσφαιρο αν τα λεφτά γίνουν ο κύριος μοχλός καθορισμού επιτυχίας: «Άλλοι σύλλογοι δίνουν ένα σωρό λεφτά για να μαζέψουν ποδοσφαιριστές πρώτης κλάσης. Όμως αν πάρεις έναν παίκτη για 100 εκατ. ευρώ ας πούμε, και τραυματιστεί, τότε όλα πάνε χαμένα», δήλωσε.

Ο 49χρονος τεχνικός τόνισε πως ο παραπάνω τρόπος δεν του ταιριάζει: «Εγώ πρέπει να το κάνω διαφορετικά; Βασικά, εγώ θέλω να το κάνω διαφορετικά. Θα το έκανα διαφορετικά ακόμα και αν είχα τόσα χρήματα να ξοδέψω. Θέλω η ομάδα να έχει ψυχή. Δεν νιώθω απλά ότι πρέπει. Το θέλω».

Το μυστικό για να χτιστεί μια σωστή ομάδα, σύμφωνα με τον Κλοπ, δεν είναι να μαζέψει τους 11 καλύτερους παίκτες: «Την ημέρα που θα γίνει έτσι το ποδόσφαιρο, εγώ δεν θα βρίσκομαι σε αυτή την δουλειά. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι να παίζουν όλοι μαζί. Αυτός είναι ο λόγος που ανακαλύφθηκαν οι πάσες, για να παίζουν όλοι. Δεν είναι να πάρεις την μπάλα και να τρέχεις».

Ο προπονητής των «κόκκινων» όμως δεν διεκδικεί την πατρότητα της ιδέας: «Το χτίσιμο μιας ομάδας δεν είναι δική μου, πρωτότυπη ιδέα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του ποδοσφαίρου», κατέληξε.

Τέλος, ο Κλοπ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Λίβερπουλ δεν μπαίνει στην διαδικασία απόκτησης «μεγάλων» ονομάτων του ποδοσφαίρου και κόντρας με άλλους ισχυρούς συλλόγους: «Αν όλοι κολυμπάμε στην ίδια πισίνα, τότε η πισίνα θα μας φαίνεται πολύ μικρή. Όλοι κυνηγούν τους ίδιους παίκτες. Όμως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές «εκτός πισίνας», καλοί ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους. Εμείς προσπαθούμε να τους εντοπίσουμε. Καλό είναι να ξέρεις ποιος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της περασμένης σεζόν, αλλά είναι πιο ενδιαφέρον να ανακαλύψεις ποιος θα είναι ο καλύτερος της επόμενης».

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*