Home / Άλλα Σπόρ / Κληρώνει στην Αθήνα για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Πόλο-Τα γκρουπ δυναμικότητας

Κληρώνει στην Αθήνα για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Πόλο-Τα γκρουπ δυναμικότητας

Στην Αθήνα θα χτυπάει αυτήν την εβδομάδα η καρδιά της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Μία ημέρα πριν από την έναρξη της Β’ φάσης του World Cup Γυναικών, δηλαδή την Τρίτη του Πάσχα (18/4) το μεσημέρι (13.00), θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Marriott η κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Ανδρών / Γυναικών (που θα γίνει στη Φουκουόκα, 14-29 Ιουλίου 2023).

Στην εκδήλωση θα δώσουν το “παρών” και κορυφαίοι παράγοντες των Aquatics, Έλληνες επίσημοι αξιωματούχοι, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, ενώ οικοδεσπότες θα είναι η ΚΟΕ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Γιαννόπουλος, μέλος του μπιρό της World Aquatics και Αντιπρόεδρος της LEN.

Στην κληρωτίδα, τόσο στους Άνδρες, όσο και στις Γυναίκες αναμένεται να μπουν 16 ομάδες που θα ανήκουν σε τέσσερα γκρουπ (επίπεδα) δυναμικότητας, έτσι ώστε να κληρωθούν οι Όμιλοι. Αναλυτικά τα Γκρουπ Δυναμικότητας:

Άνδρες:

Πρώτο Γκρουπ δυναμικότητας: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία

Δεύτερο Γκρουπ δυναμικότητας: Σερβία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ουγγαρία

Τρίτο Γκρουπ δυναμικότητας: Βραζιλία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Αυστραλία

Τέταρτο Γκρουπ δυναμικότητας: Νότια Αφρική, Ιαπωνία, Κίνα, Καζακστάν.

Γυναίκες:

Πρώτο Γκρουπ δυναμικότητας: ΗΠΑ, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ιταλία

Δεύτερο Γκρουπ δυναμικότητας: Ισπανία, Αυστραλία, Καναδάς, Ελλάδα

Τρίτο Γκρουπ δυναμικότητας: Βραζιλία, Ισραήλ, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία

Τέταρτο Γκρουπ δυναμικότητας: Νότια Αφρική, Ιαπωνία, Κίνα, Καζακστάν

Από τα Aquatics θα είναι παρόντες μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Aquatics) Husain Al Musallam, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας, Antonio Jose Silva και Γενικός Γραμματέας της Ασιατικής Ομοσπονδίας (Asian Swimming Federation), Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Ομάν και μέλος του «Μπιρό» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Taha Sulaiman Al Kishry.

Παρόντες επίσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του «Μπιρό» της Παγκόσμιας, Iosip Varvodic, τα μέλη του «Μπιρό» της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Vanja Udovicic και Milos Mracevic αντίστοιχα, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Σερβικής Ομοσπονδίας Nemanja Marijan.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*