Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Κι όμως ο Ολυμπιακός και τα έξι παιχνίδια του τα «κτύπησε» έως το τελευταίο δεκάλεπτο!

Κι όμως ο Ολυμπιακός και τα έξι παιχνίδια του τα «κτύπησε» έως το τελευταίο δεκάλεπτο!

· Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει για ένατη φορά τα δέκα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και μετά τις γιορτές. Με τρεις μόνο βαθμούς; Με τρεις βαθμούς!

· Πόσες άλλες φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε βγει 4ος με παραπάνω βαθμούς (!): Το 1998 είχε πέντε βαθμούς, το 2001 επίσης πέντε, το 2002 είχε τέσσερις, το 2003 επίσης τέσσερις, το 2005 πάλι τέσσερις. Ε, ας περάσει και μία φορά, ως 3ος, με τρεις βαθμούς! Άλλη μία φορά είχε τερματίσει με τρεις βαθμούς 3ος, το 2006, και τότε είχε βγει 4ος.

· Ανεξάρτητα από τα όποια λάθη και παραλείψεις έγιναν, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία τρομερά δύσκολη υπόθεση για σχεδόν όλους τους συλλόγους σε όλη την Ευρώπη, βγάζοντας τα πέντε-έξι μεγάλα πρωταθλήματα. Ολόκληρη Ίντερ τώρα κι έμεινε εκτός Γιουρόπα Λιγκ.

· Σίγουρα οι τρεις βαθμοί που πήρε ο Ολυμπιακός ήταν λίγοι. Ας δούμε, όμως, ότι μόνο τρεις συγκέντρωσαν και η πρωταθλήτρια Τουρκίας (Μπασάκσεχιρ) και η πλούσια Λοκομοτίβ Μόσχας από τη Ρωσία και βέβαια η δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα Γαλλίας, η Μαρσέιγ…Με ένα πόντο τερμάτισαν η πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ με τα πολλά λεφτά και η Ρενς από το γαλλικό πρωτάθλημα (δύο βαθμούς είχε η πρωταθλήτρια Δανίας Μίντιλαντ κι ένα η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φέρεντσβαρος, που είχε αποκλείσει Σέλτικ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα προκριματικά). Σε τελική ανάλυση, στο Γιουρόπα πέρασαν με τέσσερις βαθμούς η Σάλτσμπουργκ κι η Ντινάμο Κιέβου. Οι τρεις με τους τέσσερις δεν είναι και…τεράστια διαφορά.

· Πέρυσι, ο Ολυμπιακός είχε περάσει πάλι στο Γιουρόπα με τέσσερις πόντους (κόντρα σε Μπάγερν, Τότεναμ Ερυθρό Αστέρα). Στην αμέσως προηγούμενη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης είχε μόλις ένα βαθμό (με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ). Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ πλέον! Πάρα πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες! Εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία έπαιξαν μόλις δύο φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ άλλες ελληνικές ομάδες. Η ΑΕΚ το 2018 με μηδέν βαθμούς (κόντρα σε Μπάγερν, Άγιαξ, Μπενφίκα) και ο ΠΑΟ το 2010 με δύο βαθμούς (κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Ρούμπιν, Κοπεγχάγη). Δεν λες δηλαδή ότι είχαν πέσει και με τα…θηρία. Και πάτωσαν.

· Παρηγοριά στον άρρωστο; Ατυχώς η πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός και με τα τόσα προβλήματα που έβγαλε φέτος θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον ακόμη μία νίκη και μία ισοπαλία η, δύο ισοπαλίες, στα παιχνίδια του με την Πόρτο και τη Μαρσέιγ. Ενδεχομένως και με τη Σίτι! Δεν ήταν καθόλου μακριά! Στα δύο παιχνίδια του με την Πόρτο και τις δύο φορές το σκορ ήταν στο οριακό 1-0 έως το 85’ και το 77’ αντίστοιχα. Και στα δύο παιχνίδια του με τη Σίτι ήταν ανταγωνιστικός, υπό την έννοια ότι το εδώ το έχασε 0-1 και στο έξω το σκορ ήταν στο 0-1 έως το 81ο λεπτό. Στη Μασσαλία έχασε στο 75’ με ένα πέναλτι που μοιάζει μαϊμού! Γενικά όλα τα παιχνίδια του, και τα έξι, ήταν οριακά. Και στο εδώ με τη Μαρσέιγ στο 91’ κέρδισε!

· Του έλειπε «κάτι» παραπάνω για να κρατήσει η, να πάρει καλύτερα αποτελέσματα. Πράγματι. Εάν είχε έστω μπορέσει να προετοιμαστεί καλύτερα το καλοκαίρι, παίζοντας στις 6 Αυγούστου με τη Γουλβς και έχοντας την ΕΠΟ να βάζει τελικό Κυπέλλου 30 Αυγούστου, λογικά τα πράγματα θα ήταν αρκετά καλύτερα. Σε επίπεδο αντοχών εννοώ. Μην ξεχνάτε ότι η Πόρτο κι η Μαρσέιγ έκαναν προετοιμασία κανονικά (η Σίτι είχε παίξει κι αυτή στην Ευρώπη, στις 15 Αυγούστου).

· Παίζοντας σε όμιλο με τη Σίτι, εκ των φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ, με την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Πόρτο (που έχει εφτά προκρίσεις από τους ομίλους στα νοκ άουτ στις οκτώ τελευταίες συμμετοχές της στη διοργάνωση!) και με την δεύτερη ομάδα της Γαλλίας πέρυσι και φέτος, τη Μαρσέιγ, το να περνάς έστω τον ένα αντίπαλο δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα. Ειδικά όταν σου λείπει κι ο κόσμος σου. Και βεβαίως λείπει και για τις άλλες ομάδες, όμως ο Ολυμπιακός ειδικά στην Ευρώπη είναι κατ΄ εξοχήν ομάδα έδρας και στήριζε πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια στη βοήθεια που έπαιρνε από την εξέδρα.

· Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να παραδεχθούμε ένα πράγμα: ο Ολυμπιακός θα έχει φέτος μία πολύ δύσκολη σεζόν, έχοντας ξεκινήσει μία περίοδο σε αχαρτογράφητα νερά, λόγω της πανδημίας. Μέχρι στιγμής, έστω πηγαίνοντας στο όριο σε κάθε παιχνίδι του, δεν τα πάει άσχημα. Πήρε το Κύπελλο από την ΑΕΚ για το γόητρο, είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και συνεχίζει στην Ευρώπη. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τη διαχείριση που θα πρέπει να κάνει ο προπονητής, από τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η διοίκηση κι από την ψυχή που πρέπει να βγάλουν οι παίκτες.

· Όλοι, οφείλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Προπάντων, βεβαίως, αυτοί που παίζουν. Και στους οποίους ο σύλλογος έδωσε εσχάτως καινούργια συμβόλαια με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους. Προφανέστατα περιμένοντας καλύτερες εμφανίσεις από την χθεσινή…

Άσχετο…

ΟΛΑ τα έχουμε δει σε αυτή τη σεζόν στον Ολυμπιακό. Ακόμη και να μην του βγαίνουν με Πορτογάλο προπονητή τέσσερις μεταγραφές Πορτογάλων…

ΓΙΑ να μην ξεχνιόμαστε, πέναλτι από το πουθενά, όπως από το πουθενά ήταν αυτό που έκανε προχθές με την Πόρτο, ο Χολέμπας είχε κάνει στα ντουζένια του, στα 30 του, στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού εδώ και 20 χρόνια, στο Μάντσεστερ με τη Γιουνάιτεντ, με το αποτέλεσμα στο 0-0…

ΤΙ νόημα είχε η αποβολή του Σεμέδο με το σκορ 0-2; Το μόνο που «κατάφερε» ήταν να μην παίξει στο επόμενο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού…Τι νόημα έχουν οι «τσαμπουκάδες» του Ραφίνια κάθε τρεις και λίγο;…

ΤΕΣΣΕΡΑ πέναλτι του έχουν εκτελέσει του Σα μέσα σε μία εβδομάδα! Με Μαρσέιγ, Βόλο και Πόρτο. Είναι πάρα πολλά. Αλλά είναι δυνατόν, στα τρία από αυτά να πέφτει στην ίδια πάντα γωνία, τη δεξιά του, χωρίς να βλέπει καν που σουτάρει ο εκτελεστής κι έτσι να τον «ψωνίζουν» και στα τρία;

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*