Home / Tennis / Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στη Γερμανία ο Κύργιος: «Φώναζαν ‘μαύρο πρόβατο, σκάσε και παίξε’»

Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στη Γερμανία ο Κύργιος: «Φώναζαν ‘μαύρο πρόβατο, σκάσε και παίξε’»

Κραυγή αγανάκτησης μετά από ρατσιστικά σχόλια που άκουσε κατά τη διάρκεια αγώνων από τον Νικ Κύργιο.

Μετά τον αποκλεισμό του από το τουρνουά της Στουτγάρδης ο Ελληνοαυστραλός τενίστας έγραψε στο Instagram: «Πότε θα σταματήσει αυτό; Ως πότε θα αντιμετωπίζουμε ρατσιστικές κραυγές από το κοινό; Καταλαβαίνω ότι η συμπεριφορά μου δεν είναι η καλύτερη συνεχώς, αλλά “μικρό μαύρο πρόβατο, σκάσε και παίξε”, μικροπρεπή σχόλια σαν αυτά δεν είναι αποδεκτά. Όταν απαντάω στο κοινό τιμωρούμαι. Είναι… χάλια»..

Λίγες ώρες αργότερα, ο 27χρονος τενίστας δημοσίευσε μια μακροσκελή ανάρτηση, με την οποία ζητάει σεβασμό για αυτόν και όλους τους αθλητές που έρχονται αντιμέτωποι με αντίστοιχα περιστατικά.

«Είμαι διασκεδαστής. Ασχολούμαι με αυτό το άθλημα από επτά χρονών. Καταθέτω την ψυχή μου από τη στιγμή που πατάω στο κορτ. Ναι, είμαι άνθρωπος. Δεν διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου κάθε στιγμή. Σταμάτησα να ενδιαφέρομαι για το τι σκέφτεται ο κόσμος σχετικά με το τι θα έπρεπε να είμαι. Παίζω αυτό το παιχνίδι για να δώσω ένα σόου. Για να νιώσουν κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο τένις.

Ένα πράγμα που δεν θα ανεχτώ ποτέ είναι θεατές να παρενοχλούν και να κακομεταχειρίζονται αθλητές. Μου συμβαίνει εδώ και κάποιο καιρό, από ρατσιστικά σχόλια μέχρι ατελείωτη ασέβεια. Για πολλά χρόνια μπορούσα να το καταπιώ, όμως στο Indian Wells και σήμερα στη Στουτγάρδη κατάλαβα ότι ο κόσμος το θεωρεί φυσιολογικό. Βλέπω ότι συμβαίνει σε άλλα αθλήματα και σε άλλους αθλητές.

Παίζουμε ΓΙΑ ΕΣΑΣ, είτε υποστηρίζετε τον αντίπαλο, είτε όχι. Μπορεί να μην το θεωρείται σημαντικό, αλλά μπορεί να επηρεάσει τη ζωή κάποιου περισσότερο από όσο νομίζετε. Ξυπνήστε. Όχι μόνο για το τένις, αλλά για όλα τα αθλήματα. Νεαροί αθλητές, μαύροι ή όχι, ελπίζω αυτό το μήνυμα να ακουστεί για να μην χρειαστεί να νιώσετε ξανά αποξενωμένοι ή ντροπιασμένοι που είστε εσείς και που παρουσιάζεστε στο παγκόσμιο στερέωμα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*