Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Καραγεωργίου: «Ο Άρης μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό, αν…»

Καραγεωργίου: «Ο Άρης μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό, αν…»

Την άποψη ότι ο Άρης μπορεί να πάρει την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό εάν οι ερυθρόλευκοι δείξουν την ίδια εικόνα που έδειξαν και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Νίκος Καραγεωργίου.

«Δείχνει σταθερότητα σε όλα τα παιχνίδια. Βέβαια ακόμα δεν έχει παίξει κάποιο ντέρμπι, εκεί θα τον κρίνουμε καλύτερα, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό. Έχω την αίσθηση ότι δείχνει μια σταθερότητα, τους αρέσει το να βρίσκονται ψηλά. Ας το προσπαθήσουν και θα είναι ευχής έργον αν διεκδικούν πολλές ομάδες το πρωτάθλημα και γιατί όχι ο Άρης», ανέφερε στο Focus Fm και συνέχισε:

«Μπορεί ο Άρης να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αν ο Ολυμπιακός έχει αυτή την εικόνα όπως με τον Παναθηναϊκό, θα έχει εξτρά κόπωση. Αν ο Άρης πατήσει στην κόπωση του Ολυμπιακού μπορεί να κερδίσει, γιατί έχει και σημαντικό αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη».

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός στον FOCUS FM 103,6 :



Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ :



“Για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να πούμε ότι ο τρόπος που έπαιξε ο ΠΑΣ μέσα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν ένας τρόπος πολύ επιθετικός, πολύ σωστός. Ειλικρινά χάρηκα πολύ με την εικόνα που έδειξε μια επαρχιακή ομάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Για να πάμε στα του ΠΑΟΚ, ίσως ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου επηρέασε πολύ στο πρώτο μέρος, ίσως να αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Δεν έλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν έγιναν οι αλλαγές και αντιλήφθηκαν άπαντες στον ΠΑΟΚ ότι έχουν απέναντι τους έναν πολύ καλό αντίπαλο, άρχισαν να αποδίδουν καλά και καταφέρουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και να πάρουν την νίκη”.

Για την επιλογή του Βιεϊρίνια και του Εσίτι στην ενδεκάδα από τον Γκαρσία :



“Θέλω να εκφράσω μια προσωπική άποψη πάνω σε αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκαν με τον τρόπο που μπήκε στον αγώνα ο ΠΑΣ. Για μένα είναι δεδομένο αυτό. Μια ομάδα προετοιμάζεται μια εβδομάδα ολόκληρη για να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον αντίπαλο και μάλιστα αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ είχε δυο εβδομάδες μπροστά του για τον αγώνα. Αυτοί οι παίκτες που έπαιξαν από την αρχή του αγώνα χθες, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, τους είχε δυο εβδομάδες μαζί του στις προπονήσεις, δεν ήταν διεθνείς, δεν ήταν παίκτες που έλειπαν. Παρόλα αυτά ο αντίπαλος αιφνιδίασε, αλλά όταν οι παίκτες αντιλήφθηκαν με ποιον έχουν να κάνουν, άλλαξαν τα δεδομένα και ο προπονητής άλλαξε την ομάδα με τις αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ έγινε καλύτερος στο δεύτερο και κέρδισε δίκαια, γιατί έβαλε τον αντίπαλο στην περιοχή του”.

Για τις αλλαγές του Γκαρσία στο ημίχρονο :



“Και πριν την αποβολή, ο ΠΑΟΚ είχε επιβάλλει τον ρυθμό του. Το 1-1 ο ΠΑΟΚ το έχει κάνει σε παιχνίδι 11 εναντίον 11, ήταν ήδη κυρίαρχος πριν την κόκκινη του ΠΑΣ, ήταν ήδη ο πρωταγωνιστής του αγώνα από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους. Μερικές φορές όταν μια ομάδα παίζει με παίκτη λιγότερο και αμύνεται πιο πίσω, κλείνουν ακόμα καλύτερα οι διάδρομοι, από ότι αν παίζουν κανονικά με 11 και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο για τον αντίπαλο να σκοράρει. Θέλω να πω βλέποντας τα τέσσερα παιχνίδια του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, όπου βρήκε χώρους ο ΠΑΟΚ, όπου βρήκε ανοιχτό γήπεδο, ήταν καταπληκτικός. Έβαλε γκολ, γύρισε παιχνίδια, δημιούργησε προβλήματα στον αντίπαλο. Όπου βρήκε κλειστούς χώρους, ήταν ζόρικα τα πράγματα και δεν δυσκολεύτηκε. Νομίζω ότι περισσότερο ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει λύσεις στις κλειστές άμυνες”.

Για την ποιότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ :



“Ο προπονητής προσπαθεί να είναι δίκαιος απέναντι στους παίκτες. Αυτό μου δείχνει μέχρι τώρα, αυτό βλέπω και από τις ενδεκάδες που προτιμά και από τις αλλαγές που κάνει. Ο ΠΑΟΚ έχει βάθος στο ρόστερ του και παίκτες από τον πάγκο αμέσως μπορούν να αλλάξουν ένα αποτέλεσμα. Άλλωστε αυτό έχει γίνει και στα τέσσερα παιχνίδια του Γκαρσία”.

Για την πρόοδο του Τζόλη :



“Τα σημάδια δείχνουν ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος νέος παίκτης, που όσο περισσότερο παίζει τόσο περισσότερο θα βελτιώνεται. Παίζει ρόλο και η ατομική δουλειά στις προπονήσεις, να κάνει παραπάνω πράγματα από όσα του ζητάει η ομάδα. Δείχνει μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί να κάνει πολλές δουλειές, αλλά κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι θα γίνει στο μέλλον. Μέχρι στιγμής, έρχεται πολύ εύκολα στο γκολ και αν βρει χώρο είναι εξαιρετικός. Φαίνεται να έχει μια αδυναμία, σε κλειστούς χώρους, αλλά επειδή είναι μόλις 18 αν αρχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτό, πολύ σύντομα θα δούμε βελτίωση μεγάλο. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα πλήρης παίκτης”.

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα :



“Το δεύτερο ημίχρονο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ανέδειξε πολλές αδυναμίες που έχει ο Ολυμπιακός. Βέβαια για να μην ξεχνάμε ότι έλειπα πολλοί παίκτες, παρόλα αυτά έτσι είναι το πρωτάθλημα και η σεζόν γενικότερα. Με συνεχόμενα παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, όπου θα χρειαστεί να παίξεις και με απουσίες και πρέπει να βρεις το αντίδοτο. Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που δεν έγινε το 1-1 στο δεύτερο ημίχρονο. Αν ισοφάριζε ο Παναθηναϊκός, θα μπορούσε να πάρει και το ματς βάσει της εικόνας των δυο ομάδων. Αν έπαιζε ο Ολυμπιακός με μια ακόμα πιο καλή ομάδα, σίγουρα θα είχε ακόμα περισσότερα προβλήματα. Άρα καταλήγουμε ότι επειδή είναι ένας μαραθώνιος, οι απώλειες βαθμών και οι απουσίες παικτών θα παίξουν σημαντικό ρόλο”.

Για το περιστατικό με την υβριστική επίθεση στον Μπόλονι μετά το ματς στο “Καραϊσκάκης”:



“Δεν είναι ανάγκη να το συζητάμε αυτό. Κανείς δεν μπορεί να βρει κάτι θετικό. Μόνο αρνητικά μπορούμε να πούμε για τέτοιες συμπεριφορές… θα πρέπει να το δουν οι άνθρωποι εκεί στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και δεν νομίζω ότι την χαρακτηρίζουν τέτοιες ενέργειες”.

Για τον Άρη και το γεγονός ότι βρίσκεται πρώτος στην βαθμολογία:



“Ο Άρης ειλικρινά όταν έγινε η αλλαγή προπονητή είχα αιφνιδιαστεί. Αμέσως σκεφτήκαμε ότι πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, άρχισαν τα προβλήματα, παρόλα αυτά όμως με την αλλαγή προπονητή δείχνει να παίρνει το αποτέλεσμα. Δείχνει σταθερότητα σε όλα τα παιχνίδια. Βέβαια ακόμα δεν έχει παίξει κάποιο ντέρμπι, εκεί θα τον κρίνουμε καλύτερα, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό. Έχω την αίσθηση ότι δείχνει μια σταθερότητα, τους αρέσει το να βρίσκονται ψηλά. Ας το προσπαθήσουν και θα είναι ευχής έργον αν διεκδικούν πολλές ομάδες το πρωτάθλημα και γιατί όχι ο Άρης. Μπορεί ο Άρης να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αν ο Ολυμπιακός έχει αυτή την εικόνα όπως με τον Παναθηναϊκό, θα έχει εξτρά κόπωση. Αν ο Άρης πατήσει στην κόπωση του Ολυμπιακού μπορεί να κερδίσει, γιατί έχει και σημαντικό αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη”.

Για τα γενέθλια του Γιώργου Κούδα:



“Όλη μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στον Γιώργο. Να μεγαλώνει με ωραίο τρόπο, όπως μεγαλώνει και να έχει υγεία”.

Για το πως βλέπει το πρωτάθλημα γενικότερα:



“Είναι σίγουρο ότι σε σχέση με πέρσι είμαστε σε ανώτερο επίπεδο. Βαδίζουμε στο να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο μας. Ίσως τα μεγέθη αν ανέβουν, να ανέβει και η ποιότητα ακόμα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το VAR, γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία δικαιώνονται και οι μικρές ομάδες, που ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είδα για παράδειγμα τα δυο ματς του Σαββάτου που έληξαν 2-2, βλέπουμε αγώνες με ανατροπές, σε σασπένς”.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*