Home / Άλλα Σπόρ / Καράτε, μπέιζμπολ και άλλα τρία αθλήματα στο πρόγραμμα των Αγώνων το 2020

Καράτε, μπέιζμπολ και άλλα τρία αθλήματα στο πρόγραμμα των Αγώνων το 2020

Νέα ανοίγματα…

Αθήνα
Πέντε νέα αθλήματα θα προστεθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στο Τόκιο, καθώς η ολομέλεια της ΔΟΕ στη Ρίο ντε Τζανέιρο επικύρωσε ομόφωνα τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει από τον Ιούνιο η εκτελεστική επιτροπή.

Το καράτε, το σέρφινγκ, το σκέιτμπορντ, το μπέιζμπολ/σόφτμπολ και η αναρρίχηση είναι τα αθλήματα που πήραν το πολυπόθητο Ολυμπιακό εισιτήριο για την επόμενη διοργάνωση, χωρίς αυτό να σημαίνει μόνιμη εισδοχή τους στο πρόγραμμα των Αγώνων.

Το καράτε και το μπέιζμπολ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιαπωνία και αναμένεται να δώσουν ώθηση στο ενδιαφέρον του κοινού, ενώ με τα υπόλοιπα τρία αθλήματα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιχειρεί ένα «άνοιγμα» στις νεότερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της ΔΟΕ, κάθε διοργανώτρια χώρα έχει τη δυνατότητα να προτείνει αθλήματα που θα ήθελε να προστεθούν στον «πυρήνα» των 28 Ολυμπιακών σπορ.

Εφόσον η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συμφωνήσει, τα αθλήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, χωρίς να αποτελούν «μόνιμο» κομμάτι των Αγώνων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*