Home / Μπάσκετ / Euroleague / Καλός ο Χεζόνια, αλλά να μείνουν Παπαπέτρου και Μήτογλου, ε;

Καλός ο Χεζόνια, αλλά να μείνουν Παπαπέτρου και Μήτογλου, ε;

Ο παροξυσμός του κόσμου του Παναθηναϊκού για τον Μάριο Χεζόνια είναι… λογικός, αλλά δεν πρέπει ο ντόρος για τον Κροάτη σούπερ σταρ και η αγωνία τους να παραμείνει και τη νέα σεζόν να επισκιάσει άλλα εξίσου, ου μην και μεγαλύτερα, αγωνιστικά κεφάλαια για την ομάδα. Ιωάννης Παπαπέτρου και Ντίνος Μήτογλου με την εμφάνισή τους απέναντι στη Μακάμπι φρόντισαν να υπενθυμίσουν, σε όποιον τυχόν το ξέχασε, πόσο πολύτιμοι είναι για τον Παναθηναϊκό. Και πόσο σημαντική, ίσως περισσότερο και από την παραμονή του σούπερ Μάριο, είναι η δική τους ανανέωση συμβολαίων για έναν Παναθηναϊκό που θα μπορέσει να χτίσει τη νέα σεζόν μια ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση στα playoffs.

Όχι απλώς επειδή είναι Έλληνες και σε εξαιρετική ηλικία, οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες υπηρετούν ιδανικά το «δόγμα» του Όντεντ Κάτας. Ο Ισραηλινός εφαρμόζει, ίσως και κατ’ ανάγκη λόγω έλλειψης πλέι μέικερ τοπ επιπέδου, ένα πολύ μοντέρνο πλάνο με τις πανύψηλες πεντάδες. Ο Παπαπέτρου, που μπορεί να παίξει από το 2 ως το 4, ο Μήτογλου που καλύπτει και τις δύο θέσεις των ψηλών, η ικανότητά τους να μαρκάρουν κοντύτερους αλλά και ψηλότερους αντιπάλους λόγω αθλητικότητας, αλλά και η απειλή που έχουν από μακριά, τους καθιστά τέλεια κομμάτια σε αυτό το παζλ. Δίπλα σε παίκτες που υπηρετούν απόλυτα αυτό το σχέδιο, όπως οι Σαντ-Ρος, Μποχωρίδης, Γουάιτ, Μπέντιλ, Παπαγιάννης και φυσικά ο Χεζόνια, οι δύο διεθνείς δημιουργούν ένα σύνολο που αποδίδει σύγχρονο μπάσκετ, χωρίς κλασικό σούπερ πλέι μέικερ αλλά με πολλούς διαφορετικούς δημιουργούς, χωρίς κλασικό σούπερ σκόρερ αλλά με αρκετούς ικανούς να πετύχουν πόντους και χωρίς προφανείς αμυντικούς αδύναμους κρίκους με εξαίρεση τις πεντάδες που συμμετέχει ο Μακ.

Ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε από τη Μακάμπι μόνο όσο δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση στην μπάλα. Τα 17 λάθη ήταν πολλά, αλλά δεν στοίχισαν καθώς το δάσος χεριών στα δικά του μετόπισθεν υποχρέωσαν σε άλλα τόσα τους αντιπάλους, τα οποία μάλιστα αξιοποιήθηκαν καλύτερα από τους «πράσινους» που πήραν 15 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Οι παίκτες του Κάτας κυκλοφόρησαν καλύτερα από τα δύο προηγούμενα ματς την μπάλα, παρότι τα αβίαστα λάθη δεν έλειψαν ξανά, βρήκαν πολλά ελεύθερα σουτ κι αν ήταν πιο εύστοχοι από μακριά δεν θα είχαν επιτρέψει στη Μακάμπι να ελπίζει ως τις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Ο Μάριο Χεζόνια πέτυχε άκοπα 12 πόντους παίζοντας για την ομάδα κι όχι για τους αριθμούς του. Μπορεί να πήρε 1-2 τραβηγμένα σουτ, που πάντως είναι στο ρεπερτόριό του, ωστόσο σκόραρε σε κρίσιμα σημεία και λειτούργησε αλτρουιστικά παραμένοντας προσηλωμένος στην άμυνα. Η πρώτη συνύπαρξη με τον Παπαπέτρου, έναν παίκτη με τον οποίο έχει πάρα πολλά κοινά αγωνιστικά στοιχεία, παρουσίασε ικανοποιητικά δείγματα. Οι δυο τους λειτούργησαν ως αντιπερισπασμό ο ένας για τον άλλο απορροφώντας την πίεση που έπεφτε μόνο στον έναν όσο ο άλλος δεν υπήρχε στην πεντάδα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το «πάντρεμα» όταν θα μπει στην ομάδα και ο Νέντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός, ασφαλώς, δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, εδώ και καιρό. Όμως οι εμφανίσεις του, ακόμη και στις πρόσφατες ήττες του, γεννούν βάσιμες προσδοκίες για κάτι καλό την επόμενη σεζόν. Αρκεί να μην υπάρξουν πάνω από μια αποχωρήσεις από τον βασικό κορμό (καμία είναι μάλλον αδύνατο για οικονομικούς λόγους) και να αποκτηθεί ένας πλέι μέικερ υψηλών προδιαγραφών.

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*