Home / Μπάσκετ / Euroleague / Καλαϊτζάκης στο sport-fm.gr: «Δεν έχει ταβάνι η Εθνική-Πήγα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες»

Καλαϊτζάκης στο sport-fm.gr: «Δεν έχει ταβάνι η Εθνική-Πήγα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες»

Δικαιωμένος που η σκληρή δουλειά και η τεράστια βελτίωσή του τον έφεραν στην Εθνική ομάδα και στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στο sport-fm.gr.

Ο 23χρονος άσος θεωρεί πως το ελληνικό συγκρότημα δεν έχει ταβάνι, αλλά αποφεύγει τις μεγαλοστομίες, ενώ εκθειάζει τον Δημήτρη Ιτούδη και διαφωνεί με την άποψη πως η χώρα δεν «παράγει» σουτέρ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Πρώτη φορά σε προετοιμασία της Εθνικής για μια μεγάλη διοργάνωση. Πώς το ζεις;

«Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για όλα τα παιδιά που βρισκόμαστε εδώ. Κάναμε σκληρή δουλειά από την αρχή της προετοιμασίας και τώρα περιμένουμε τα πρώτα φιλικά. Συνεχίζουμε, κοιτάμε ψηλά αλλά πάντα με σκληρή δουλειά».

-Συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Ιτούδη και στο τελευταίο ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

«Σίγουρα είναι κάτι πολύ μεγάλο και κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να έρθει ένας προπονητής με τόσους τίτλους και διακρίσεις στην Εθνική ομάδα. Έχει βάλει ήδη κάποια πράγματα, έχει περάσει ήδη τη δική του νοοτροπία και είναι πολύ μεγάλη εμπειρία η συνεργασία μαζί του. Κάθε μέρα μπορείς να μαθαίνεις δίπλα του πράγματα στην προπόνηση».

Καλαϊτζάκης: Μιλά για Εθνική ομάδα και Παναθηναϊκό

-Τελικά συμφωνείς με όσους λένε πως το ελληνικό μπάσκετ έχει πρόβλημα στο μακρινό σουτ;

«Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στο σουτ. Υπάρχουν τόσοι τομείς που μπορούν να επηρεάσουν ένα παιχνίδι. Το σουτ είναι και θέμα ημέρας για μια ομάδα ή έναν παίκτη. Θεωρώ ότι έχουμε αρκετούς καλούς σουτέρ στο ρόστερ και ελπίζω να το δείξουμε και στα παιχνίδια».

-Νιώθεις δικαιωμένος που εξαργύρωσες την τριετία σου στη Λιθουανία με κλήση στην Εθνική Ανδρών και μια μεταγραφή στον Παναθηναϊκό;

«Πριν τρία χρόνια πήρα ίσως τη δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου πηγαίνοντας στη Λιθουανία, αλλά αποδείχτηκε και η καλύτερη απόφαση για μένα. Έφυγα σε μια ξένη χώρα, δούλεψα σκληρά, βοήθησα, με βοήθησαν και αυτή τη στιγμή νιώθω δικαίωση με την παρουσία μου στην Εθνική ομάδα και τη μεταγραφή μου σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τον Παναθηναϊκό».

-Αυτή η Εθνική ομάδα πού μπορεί να φτάσει; Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τον κόσμο…

«Εγώ είμαι της άποψης πάντα ότι όσα λιγότερα λες, τόσο καλύτερο. Χαμηλά το κεφάλι, χαμηλά η μπάλα και κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει και δείξουμε αυτό που μπορούμε, δεν υπάρχει ταβάνι για αυτή την Εθνική ομάδα».

-Πώς είναι να έχεις και τον κολλητό σου φίλο, τον Μωραΐτη, σε αυτή την προετοιμασία;

«Με τον Μωραΐτη ήταν συμμαθητής ο αδερφός μου και είμαστε κολλητοί εκτός γηπέδου. Τον βλέπω σαν αδερφό μου κι εγώ. Είμαστε μαζί από την Εθνική Παίδων και περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Είναι πολύ ωραίο να είμαστε παρέα και τώρα».

Καλαϊτζάκης: Μιλά για Εθνική ομάδα και Παναθηναϊκό

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*