Home / Μπάσκετ / Euroleague / Κακός-χαμός στη Γερμανία με την επιλογή της Μπάγερν να πάει στο Κατάρ!

Κακός-χαμός στη Γερμανία με την επιλογή της Μπάγερν να πάει στο Κατάρ!

Πολιτικοί, ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και μεγάλη μερίδα οπαδών της Μπάγερν τα έβαλαν με την διοίκηση του συλλόγου επειδή επέλεξε το Κατάρ για την χειμερινή προετοιμασία του συλλόγου. Δείτε τον λόγο

Μπορεί στην Γερμανία να μην υπάρχει ακόμη αγωνιστική δράση όμως η Μπάγερν βρίσκεται στην… τσίτα, με τον λόγο να μην είναι αγωνιστικός.

Δεν πρόκειται για κάποια μεταγραφή, αλλά για την επιλογή του συλλόγου να μεταβεί στο Κατάρ για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία λόγω του break των υποχρεώσεων στην Bundesliga.

Η απόφαση αυτή μόνο καλά δεν… έκατσε σε πολιτικούς, ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και σε μεγάλη μερίδα των οπαδών των Βαυαρών. Αιτία αποτελεί το γεγονός πως το Κατάρ ανήκει στη Σαουδική Αραβία, η οποία κατηγορείται για σωρεία παραβιάσεων τόσο πολιτικών όσο και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι σφοδρές αντιδράσεις έφεραν την Μπάγερν σε θέση άμυνας. Ο πρόεδρος, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε να τονίζει πως η επιλογή του Κατάρ δεν κρύβει πολιτικά κριτήρια. Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του αρχηγού, Φίλιπ Λαμ: «Ολόκληρη η ομάδα παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στο Κατάρ και δεν κλείνουμε τα μάτια μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*