Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Και τώρα… Άρης για την «κυνική» ΑΕΚ

Και τώρα… Άρης για την «κυνική» ΑΕΚ

ΑΕΚ με την… σφραγίδα του Μανόλο Χιμένεθ!

Για δεύτερο σερί ματς η ΑΕΚ ήταν κυνική, κράτησε το μηδέν στην άμυνα και χάρη στο γρήγορο γκολ του Ανσαριφάρντ (9′) πέρασε από την Λαμία (0-1) και πάει την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για πρόωρο… τελικό με τον Άρη!

Στο -1 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και στο -2 από τον δεύτερο Άρη πλέον η ΑΕΚ, που αγωνίστηκε για ένα 40λεπτο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ινσούα (53′). Φιλότιμη αλλά μέχρι εκεί η Λαμία, η οποία από τη στιγμή που είχε παίκτη παραπάνω στο ματς δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε μία σοβαρή ευκαιρία και γνώρισε δίκαιη ήττα παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς.

Τα 8 γκολ στην Σούπερ Λίγκα έφτασε ο Ανσαριφάρντ που άνοιξε… λογαριασμό το 2021, με τον Τάνκοβιτς να είναι ο καλύτερος και ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Στο μυαλό του κόουτς:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Λαμία ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Επασί κάτω από τα δοκάρια, με τους Βλάχο, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Σκόνδρα στην τετράδα της άμυνας. Μπεχαράνο και Μπιάρνασον το δίδυμο στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τους Προβυδάκη, Βασιλακάκη, Ρόμανιτς. Στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Καραμάνος.

Ίδια διάταξη και από την άλλη μεριά για την ΑΕΚ από τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Αθανασιάδης στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μπακάκη, Νεντελτσιάρου, Σβάρνα και Ινσούα στην άμυνα. Σιμόες και Σάκχοφ στα χαφ, με τον Μάνταλο σε πιο οργανωτικό ρόλο μπροστά τους και τους Τάνκοβιτς, Αλμπάνη να πλαισιώνουν τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

Το ματς

Περιθώρια για άλλες απώλειες δεν είχε η ΑΕΚ, αφού ο Ολυμπιακός ήδη έχει ξεφύγει αρκετά, ενώ έπρεπε να πλησιάσει ΠΑΟΚ και Άρη, ενόψει του ερχόμενου εκτός έδρας ντέρμπι με τους «κίτρινους». Φορτώντας αρκετά την αριστερή πλευρά και παίζοντας με Αλμπάνη, Τάνκοβιτς, η ΑΕΚ βρήκε το γρήγορο γκολ με σεντερφορίσιο τελείωμα του Ανσαριφάρντ στο 9′ (0-1). Ο Τάνκοβιτς είχε… κέφια και δημιουργούσε, με τον Μπακάκη να μην εκμεταλλεύεται την εξαιρετική κάθετη που του έκανε ο Σουηδός και να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Επασί (18′), ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ανσαριφάρντ είδε την κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Ινσούα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*