Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Και το περσινό και το φετινό, είναι χρυσάφι για τον Ολυμπιακό!

Και το περσινό και το φετινό, είναι χρυσάφι για τον Ολυμπιακό!

• Δεν αμφισβητεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είχε πιο πολλές καθαρές ευκαιρίες για γκολ από τον Παναθηναϊκό κι ότι θα μπορούσε να ισοφαρίσει κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι και να αλλάξει όλη η ροή του, έχοντας άλλωστε μετά το 60ο λεπτό κατοχή μπάλας 63-37, αγγίζοντας το 64-36 του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο.

• Αλλά είναι άδικο να κάνουμε ότι ο Ολυμπιακός εκτός από τις τις δικές του φάσεις, το γκολ και την σωτήρια προβολή του Ζαγαρίτη προ του Ραντζέλοβιτς, είχε και πολλές άλλες προϋποθέσεις για πολύ σημαντικές ευκαιρίες.

• Δείτε για παράδειγμα εδώ ότι ο Εμβιλά απλά χρειάζονταν να κάνει μία καλή πάσα στον εντελώς μόνος του Σισέ στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟ. Μιλάω για τη φάση που εκτέλεσε φάουλ ο Φορτούνης στα πρώτα λεπτά και βρήκε δεξιά τον Εμβιλά. Εκεί, ο Γάλλος πήγε να βάλει ένα απίθανο γκολ, αντί να κάνει το εύκολο, να παίξει δηλαδή την κομπίνα, «σπάζοντας» την μπάλα στον Σισέ.

• Δείτε δεύτερο παράδειγμα εδώ ότι επίσης χρειάζονταν μία πασούλα του Ραντζέλοβιτς προς τον Φορτούνη, για να έβγαινε ο Φόρτου φάτσα με τον Διούδη! Ο νεαρός Σέρβος, όμως, επέλεξε να σουτάρει από μία θέση, από την οποία δεν μπορούσε να είχε τύχη. Θα έπρεπε να κάνει απίστευτο σουτ για να βάλει γκολ από εκεί, έχοντας κι αντίπαλο μπροστά του.

• Δυσκόλεψε τη ζωή του ο Ολυμπιακός με αυτές τις δύο φάσεις, στο 6’ και στο 62’. Τέλος πάντων, μετά από ένα ντέρμπι πάντοτε υπάρχουν πολλά να πούμε. Το πιο σημαντικό κατά την γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός ενώ σε όλα τα άλλα φετινά παιχνίδια του είχε μείνει στο μηδέν στο α΄ ημίχρονο, και στα δύο ντέρμπι στα οποία έπαιξε, έβαλε γρήγορο γκολ! Και με την ΑΕΚ (στο 9’ με τον Ραντζέλοβιτς) και με τον ΠΑΟ (στο 21΄ με τον Φορτούνη). Και προφανέστατα δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο τα κέρδισε. Είναι ομάδα ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, που θέλει να κάνει πρώτη γκολ και ειδικά από το α΄ ημίχρονο, θέλει να πάει στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ, έστω με 1-0.

• Ο πρωταθλητής μπήκε στο ντέρμπι σαν πρωταθλητής. Και μπορεί να μην σκόραρε ξέρω γω στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά μπαίνοντας έτσι δυνατά είχε καταφέρει κάτι σημαντικό, να πάρει την ψυχολογία του ντέρμπι. Και κάπως έτσι ήρθε το γκολ, σαν ώριμο φρούτο. Με την τακτική στόχευση από πλευράς Μαρτίνς να χτυπάει κυρίως τη δεξιά πλευρά της άμυνας του ΠΑΟ, με τον Σάντσες, μέσα από τις πλαγιοκοπήσεις του Μασούρα και τις ανόδους του Ραφίνια.

• Για δε τον Φορτούνη ίσως θυμάστε την παρατήρηση μου, στο άρθρο το πρωί, ανήμερα του αγώνα, ότι τον προηγούμενο μήνα είχε παίξει σαν ψευτοεννιάρι στην Εθνική κι είχε βάλει ένα ωραίο γκολ μέσα στην Αυστρία. Και να που το έβαλε και τώρα, με τον Ολυμπιακό, σε αυτό τον «περίεργο» ρόλο, στον οποίο τον είχε δοκιμάσει πρώτη φορά ο Λεμονής, αν θυμάμαι καλά στο Καμπ Νου, κόντρα στην Μπαρτσελόνα!

• Κοιτάξτε, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι πάνω απ΄ όλα ομάδα. Εξ ου και καταφέρνει και επιβιώνει κάνοντας αυτή την τριετία πρωταθλητισμό και πηγαίνοντας κι έτσι καλά και στην Ευρώπη, παρά τα πάρα πολλά προβλήματα απουσιών που κατά καιρούς αντιμετωπίζει. Το μυστικό εναπόκειται στο ότι πάνω απ΄ όλα είναι το σύνολο, το οποίο όλοι οι παίκτες πρέπει να υπηρετούν. Σίγουρα η ποιότητα δεν είναι ίδια σε όλους τους παίκτες, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι να λειτουργεί και να ρολάρει η ομάδα. Μόνο έτσι, άλλωστε, μπορεί να προχωρήσει όταν θα έρθει η ώρα που θα χάσει βασικούς παίκτες της…

• Από εκεί και πέρα, το ότι ένα γκολ πιθανότατα θα ήταν αρκετό στο ντέρμπι, ήταν κάτι που θα έπρεπε να το περιμέναμε! Με εξαίρεση το 3-0 του καλοκαιριού στα πλέϊ οφς, τα υπόλοιπα αποτελέσματα των αγώνων των δύο αιώνιων τα τελευταία χρόνια έχουν ως εξής: με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό 1-0, 1-0, 1-1, 1-1. Και με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό 0-0, 1-1, 0-1, 1-0, 1-0! Μιλάμε για συνολικά εννιά ντέρμπι, με του Σαββάτου, όπου τα αποτελέσματα ήταν τρία 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, δύο 1-0 υπέρ του ΠΑΟ, τρεις ισοπαλίες 1-1 κι ένα 0-0!

• Κατά την γνώμη μου, η νίκη αυτή μπορεί στην πορεία της μάχης του τίτλου να αποδειχθεί πάρα πολύ κρίσιμη, χρυσάφι, για τον Ολυμπιακό, όπως είχε συμβεί στο περσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0 στις αρχές Γενάρη, 17η αγωνιστική. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε υποχρεωθεί να παίξει χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας του (ακόμη τότε πήγαιναν οι οπαδοί στο γήπεδο!), του έλειπε ο Γκιγέρμε, είχε πάθει θλάση στις αρχές του β΄ ημιχρόνου ο Ποντένσε και ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός σε όλο το α΄ ημίχρονο.

• Είχα πει μετά από εκείνο το 1-0, ότι πολύ πιθανόν αυτή η νίκη να σήμαινε πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, ακριβώς λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες είχε επιτευχθεί. Τώρα, δεν θα πω ακριβώς το ίδιο, γιατί ακόμη είμαστε στην 7η αγωνιστική. Θα πω όμως το προχθεσινό 1-0 μπορεί να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει και φέτος πάρα πολύ δυνατά το πρωτάθλημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Κι επειδή άρχισα το άρθρο με φωτογραφίες, να το κλείσω και με μία ακόμη φωτογραφία!

• Είναι η στιγμή των πανηγυρισμών του γκολ του Φορτούνη. Μου έκανε εντύπωση ότι και οι 10 παίκτες του Ολυμπιακού (πλην του γκολκίπερ Σα) έγιναν ένα κουβάρι! Και χώρεσαν έτσι και οι 10 στο στιγμιότυπο της Νόβα. Όταν βλέπεις τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι σε τέτοιο mood μην τους φοβάσαι. Μόνο που πρέπει να είναι πάντα έτσι…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*