Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Και κλείνεται και… τα τρώει ο Παναθηναϊκός: Πέντε γκολ μετά το 90′!

Και κλείνεται και… τα τρώει ο Παναθηναϊκός: Πέντε γκολ μετά το 90′!

Γκολ στις καθυστερήσεις, αυτή η… μάστιγα για τον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο «τριφύλλι» από το ξεκίνημα κιόλας της φετινής σεζόν, με αποτέλεσμα την απώλεια ουκ ολίγων βαθμών…

Το χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα με τα παιχνίδια όπου η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι «πληγώθηκε» όχι στα τελευταία λεπτά αλλά κυριολεκτικά στο… τέλος τους.

Φυσικά, το γεγονός ότι η οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού στα περισσότερα ματς επί των ημερών του 68χρονου τεχνικού, όχι μόνο δεν του δίνει τις νίκες, αλλά αντ’ αυτού καταλήγει σε ένα επαναλαμβανόμενα… κακόγουστο αστείο, θα έπρεπε να προβληματίσει άπαντες στην ομάδα και πρωτίστως τον… ίδιο.

Γιατί, καλό (θα ήταν) το… ταμπούρι αν αυτό έφερνε, έστω και τα ανάλογα αποτελέσματα. Εδώ, όμως, αποδεικνύεται ότι ο Παναθηναϊκός και κλείνεται στους αγώνες -με εντολή προπονητή, από… συνήθεια των ποδοσφαιριστών του, λόγω και των δύο, μικρή σημασία έχει- και τελικά τρώει φάσεις και γκολ!

Μόνο από το 90’ και μετά, οι «πράσινοι» έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται πέντε φορές, συγκεκριμένα. Όχι μια, ούτε δύο… Πέντε! Στις καθυστερήσεις, έτσι; Γιατί αν μετρήσει κανείς τα τέρματα που δέχθηκε από το 75’ και μετά φτάνει σε… διπλασιασμό!



Ας θυμηθούμε, όμως, αναλυτικά τα πέντε γκολ που έφαγε ο Παναθηναϊκός μετά το 90ο λεπτό και του στοίχισαν βαθμούς και… ψυχολογία.

Το πρώτο «αίμα»


Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Βόλο στο πρώτο παιχνίδι με τον Μπόλονι στον πάγκο του. Ο Καρλίτος έχει αστοχήσει σε πέναλτι αλλά βάζει μπροστά την ομάδα του στο 56’ με κεφαλιά από ασίστ του Μαουρίσιο.

Κι ενώ όλα δείχνουν ξεκίνημα με το… δεξί για τον Ρουμάνο τεχνικό, έρχεται η απόλυτη ψυχρολουσία, καθώς ο Μπαρτόλο ισοφαρίζει στο 92’, σε 1-1.

Το έφαγε αλλά δεν του κόστισε…


Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός στο Ολυμπιακό στάδιο, ξανά γ9α τον πρώτο γύρο της Super League. Οι γηπεδούχοι έχουν καταφέρει να «καθαρίσουν», ουσιαστικά, το «τρίποντο» από… ημίχρονο, χάρη σε γκολ του Μακέντα στο 19’ και αυτογκόλ του Λιάβα στο 43’.

Αυτό, όμως, δεν τους αποτρέπει από να δεχτούν ξανά γκολ στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο τέταρτο λεπτό, από πέναλτι που έκανε ο Σάντσες και μετέτρεψε σε τέρμα ο Μεντόσα, για το τελικό 2-1.

Ο Σάντσεθ υπέπεσε σε χέρι εντός περιοχής, οι Αγρινιώτες κέρδισαν το πέναλτι και ο Μεντόζα το μετέτρεψε σε γκολ.

Είδε… αστέρια στην Τρίπολη!


Πρεμιέρα στα play-offs για τον Παναθηναϊκό, στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, με κεκτημένη ταχύτητα από την επικράτηση επί του ΠΑΟΚ. Δύο γκολ του Μακέντα από ισάριθμες ασίστ του Χουάνκαρ, μέσα σε ένα λεπτό κάνουν το 0-2 πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα…

Οι Αρκάδες μειώνουν στο 84’, με τον Λουίς Φερνάντεθ, αλλά το… καλύτερο το κρατούσαν για το τέλος. Καθώς, στο… 97’ ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, με σουτ που θα ζήλευε και ο… Μπαράλες, διαμόρφωσε το 2-2!

Το μόνο «λογικό»


Μένουμε στα Play-offs και μεταφερόμαστε στο… επεισοδιακό ελέω Μπέμπεκ ντέρμπι «αιωνίων», στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το «τριφύλλι» παίρνει κεφάλι στο σκορ με το πέναλτι του Μακέντα στο ημίωρο, για να έρθει η ισοφάριση από πλευράς Χασάν λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, οι Πειραιώτες προηγούνται με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αιγύπτιου σέντερ φορ και στις καθυστερήσεις… των καθυστερήσεων, στο 97’, με τον Διούδη φυσιολογικά προωθημένο σε κόρνερ για την ισοφάριση, ο Μπρούμα σκόραρε σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Στο ίδιο «έργο» θεατές…


Για να φτάσουμε έτσι στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου, ως γνωστόν, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ χάρη σε μια κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 36ο λεπτό αλλά… κατάφεραν να «φάνε» ξανά γκολ στις καθυστερήσεις, με τον Λιβάι Γκαρσία να «απαντάει» με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας το 1-1 στο 92’…

Το έκανε κι αυτός μια φορά!

Υπάρχει, δε, και μια φορά που ο ΠΑΟ κατάφερε να βγει… ευνοημένος στο τέλος μιας αναμέτρησης. Στο Ηράκλειο, απέναντι στον ΟΦΗ, o οποίος βρέθηκε να προηγείται με δύο φορές, από σουτ του Στάρτζεον στο 37ο και κεφαλιά του Μεγιάδο στο 77ο λεπτό.

Ο Καρλίτος ισοφάρισε προσωρινά στο 49’, ενώ ο Μακέντα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων… λύτρωσε την ομάδα του, «γράφοντας» το τελικό 2-2.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*