Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Καθαρίζουν φέτος τα Ελληνόπουλα για τον Ολυμπιακό!

Καθαρίζουν φέτος τα Ελληνόπουλα για τον Ολυμπιακό!

· Έφτασαν κι οι γιορτές. Με τον Ολυμπιακό να έχει κατακτήσει το Σεπτέμβρη το Κύπελλο Ελλάδας, να είναι η μοναδική ομάδα που έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και μετά το Δεκέμβρη και να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα πέντε βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ κι εφτά από την ΑΕΚ.

· Δεν το λες και…άσχημο! Ειδικά με τα προβλήματα που του έκατσαν του Ολυμπιακού. Επειδή, όμως, είναι η καλύτερη ομάδα εδώ και μία τριετία (πρόπερσι μαζί με τον ΠΑΟΚ, πέρυσι και φέτος ξεκάθαρα μόνος του), έχει καταφέρει, όσα είχε καταφέρει. Και θα μπορούσε ακόμη περισσότερα, παρά τις πολλές και φοβερές απουσίες του, εάν είχε καλύτερη διαχείριση. Ο Βρουσάι το απέδειξε αυτό πανηγυρικά, με την ασίστ στη Μασσαλία και το γκολ στην ΑΕΚ.

· Και να που τα Ελληνόπουλα του Ολυμπιακού είναι αυτά που έχουν καθαρίσει όλα τα παιχνίδια μακριά από το Καραϊσκάκη!

Χθες στο ΟΑΚΑ, για το μοναδικό γκολ στο 1-1 με την ΑΕΚ συνεργάστηκαν οι Φορτούνης και Μπουχαλάκης, για να το βάλει ο Βρουσάι.

Στο Χαριλάου, στο 2-1 επί του Άρη, δύο γκολ ο Μπουχαλάκης, με τον Φορτούνη να δημιουργεί και τα δύο.

Στην Κρήτη, στο 2-0 επί του ΟΦΗ, το δεύτερο γκολ ο Μασούρας από ασίστ του Φορτούνη.

Στα Γιάννινα, στο 1-1 με τον ΠΑΣ, από ασίστ του Φορτούνη το μοναδικό γκολ.

Στη Λαμία, στο 6-0 επί της τοπικής ομάδας, το σκορ άνοιξε ο Μπουχαλάκης από φάουλ του Μασούρα, που δημιούργησε και το τρίτο γκολ και σκόραρε ο ίδιος το έκτο από σέντρα του Ανδρούτσου.

Ακόμη και στη Μασσαλία, δημιουργός του μοναδικού γκολ στο 1-2 από τη Μαρσέιγ ήταν ο Βρουσάι!

· Οι Έλληνες παίκτες «νιώθουν» τα εκτός έδρας καλύτερα, όπως και τα ντέρμπι: ο Φορτούνης καθάρισε στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού μετά από την ενέργεια του Μασούρα. Γενικά τα Ελληνόπουλα δίνουν φέτος πολύ μεγάλες βοήθειες στην ομάδα, με μπροστάρη τον Φορτούνη, που είχε ανοίξει το σκορ στο 3-0 με τον Αστέρα, με τα άλλα δύο γκολ από τον Μασούρα. Ο Μασούρας ισοφάρισε από πάσα του Μπουχαλάκη στο 4-1 με το Βόλο, με τον Φορτούνη να δίνει την ασίστ για το 3-1. Στο 2-0 με τον Απόλλωνα είχε ο Μασούρας την ασίστ στο δεύτερο γκολ. και το 4-0 με τον Ατρόμητο, ο Φορτούνης την ασίστ για το 1-0.

· Αυτή η καλή χημεία που υπάρχει μέσα στο γήπεδο με τους καλούς ξένους παίκτες και τα Ελληνόπουλα έχουν κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Ειδικά φέτος που ξένοι παίκτες με μεγάλη αξία έχουν χάσει πολλά παιχνίδια, κυρίως ο Βαλμπουενά κι ο Χασάν, αλλά κι ο Μπρούμα, ενώ κι ο Καμαρά είχε λείψει.

Ακόμη κι ο Τζολάκης όταν χρειάστηκε πήρε τα γάντια του Σα κι ήταν μια χαρά-παρεμπιπτόντως, απαράδεκτη η εμφάνιση χθες του Πορτογάλου γκολκίπερ, που ευθύνονταν για το γκολ από εκτέλεση κόρνερ, χάρη στον Εμβιλά δεν έφαγε κι άλλο γκολ από απευθείας κόρνερ και δη από παίκτη που είχε σκοράρει με κόρνερ μόλις την Κυριακή (!) και που ακόμη και τα διωξίματα του με τα πόδια είχε δύο λάθη. Ο Σα μας θύμισε χθες την αδράνεια του στα δύο γκολ της Σίτι, το 2-0 και το 3-0 στο Μάντσεστερ, αλλά κυρίως τα γκολ στα οποία ευθύνονταν πέρυσι, στις ισοπαλίες 1-1, με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του) και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (τραγική τοποθέτηση).

· Από το χθεσινό παιχνίδι θα ήθελα να σταθώ σε δύο ακόμη παίκτες.

ΑΡΧΙΚΑ στον Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος έκανε καλή δουλειά αμυντικά. Τον πέρασε μία φορά ο Λιβάγια, αλλά μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτό. Γενικά έβγαλε καλές άμυνες, ενώ είχε και τις προωθήσεις του. να προσέξουμε πόσο σημαντική ήταν η προσφορά του στο γκολ του Βρουσάι, χωρίς καν να ακουμπήσει την μπάλα! Δείτε στο 2.41.

Ενώ στο ξεκίνημα της φάσης ο Ραφίνια κάνει μία κακή πάσα στον Φορτούνη, στη συνέχεια δεν την παρατάει τη φάση βλέποντας ότι ο Φόρτου την κυνήγησε. Τρέχει να του δώσει βοήθεια και προσέξτε ότι με την κίνηση του ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού υποχρεώνει τον αριστερό μπακ της ΑΕΚ, τον Λόπεζ, να αφήσει το μαρκάρισμα του Φορτούνη και να κινηθεί αυτός πολύ πιο άνετα. Παράλληλα, όμως, ο Λόπεζ σπεύδοντας προς τον Ραφίνια, που έφευγε σαν εξτρέμ, μένει πίσω από την άμυνα του και τι κάνει: καλύπτει τον Βρουσάι, που έτσι δεν είναι οφσάιντ και μετράει το γκολ του. Διαφορετικά, θα είχε ακυρωθεί, αφού οι υπόλοιποι αμυντικοί είχαν τραβηχτεί.

Πάμε, όμως, και στη φάση του 90’, όπου ο Ραφίνια, δεν ξέρω αν το έκανε λόγω κόπωσης η, από κακή εκτίμηση, αλλά εκ τύχης δεν έγινε ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού. Δείτε στο 5.59.

Είναι η στιγμή της μπούκας του Λιβάι Γκαρσία, της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος μαρκάρει από πολύ κοντά τον έξω αριστερά Τάνκοβιτς. Και ξαφνικά, τον…παρατάει και φεύγει πηγαίνοντας προς την γραμμή της εστίας του Σα! Με συνέπεια φτάνοντας η μπάλα στον Τάνκοβιτς να είναι εντελώς μόνος του! Ευτυχώς για τον Ραφίνια και τον Ολυμπιακό αστόχησε, πιθανότατα γιατί βρήκε ελάχιστα την μπάλα ο Ολιβέϊρα στο γύρισμα του Γκαρσία. Η φάση βρίσκει τον Ραφίνια να πέφτει φαρδύς πλατύς στο έδαφος, μάλλον από ανακούφιση…

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ στον Σισέ. Ο αριστερός στόπερ του Ολυμπιακού ήταν συγκλονιστικός! Είχε περίπου 20 επεμβάσεις (!) καθαρίζοντας πίσω-ο Σεμέδο, που είχε καλή παρουσία, είναι ζήτημα αν είχε πέντε (!)-ενώ πέρασε κι αρκετές καλές πάσες μπροστά. Πραγματικά είναι να αναρωτιέσαι πώς μπορεί ένας παίκτης να κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα, αλλά και τόσα λάθη μαζί.

Τον έβλεπες να πηγαίνει καλά πάνω στη φάση, αλλά τελικά να δίνει τζάμπα κόρνερ στην ΑΕΚ…Να εκτιμάει εντελώς λάθος μία πάσα του Χολέμπας και από το τίποτα να κινδυνεύει η εστία του Σα…Να διώχνει με κεφαλιά και παραλίγο να υπάρχει αυτογκόλ (τελικά μπλόκαρε σταθερά ο Σα)…Να παραχωρεί φάουλ στην ΑΕΚ σε επικίνδυνη θέση για εντελώς απρόσεκτο χέρι…Να διώχνει επανειλημμένως με στραβοκλοτσιές και κάπως έτσι να φτάνουμε στο αποκορύφωμα, στο γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ. Γιατί θα είναι λάθος να σταθούμε μόνο στο εξόφθαλμο σφάλμα του Σα. Πρέπει να αναρωτηθούμε και γιατί ο Σισέ έδιωξε την μπάλα τόσο άτσαλα σε κόρνερ, ενώ είχε όλη τη δυνατότητα να την πετάξει αράουτ…Πραγματικά κρίμα, να προσφέρει τόσα πολλά στην ομάδα και την ίδια στιγμή να υποπίπτει σε τόσα λάθη…

Άσχετο: ο Ελ Αραμπί χθες ήταν καλός. Ήταν πολύ «μέσα» στο ματς, πάλεψε, έγινε επικίνδυνος, βοήθησε και αμυντικά στα στημένα, πήρε φάουλ. Αλλά ένα γκολ έπρεπε να το κάνει. Δεν λέω για την κεφαλιά, που την έβγαλε ο Τσιτώντας. Ούτε για την προβολή στη σέντρα του Χολέμπας που δεν ήταν καλή. Αλλά η σέντρα του Εμβιλά ήταν καλή-κι εκεί ο Μαροκινός έπρεπε να σουτάρει καλύτερα. Όταν έχεις τρεις φάσεις σε ένα ντέρμπι, ένα γκολ πρέπει να το κάνεις.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*