Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Καθάρισε» στο τέλος η Φενέρ

«Καθάρισε» στο τέλος η Φενέρ

Τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών έβαλε η Φενερμπαχτσέ. Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ πέρασε από την Αγία Πετρούπολη, επικρατώντας 73-65 της Ζενίτ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 5-7. Από την άλλη, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ γνώρισε την πρώτη ήττα μετά από τρεις σερί νίκες και έχει πλέον 6-3.

Η τουρκική ομάδα είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, παίρνοντας και διαφορά 17 πόντων, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ρώσοι με επική αντεπίθεση επέστρεψαν στο ματς, ανατρέποντας την κατάσταση. Όμως, στο φινάλε έμειναν από δυνάμεις και η Φενέρ με την εμπειρία της έφτασε τελικά εύκολα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βέσελι με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Μπαρτέλ τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Πάνγκος με 16 πόντους, έχοντας επίσης 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο «σίγησε».

Το ματς:

Η Ζενίτ ήταν άστοχη στο ξεκίνημα (2/9 σουτ), αλλά δεν το πλήρωσε, αφού και η Φενερμπαχτσέ είχε κακές επιλογές (4/9), με το σκορ να είναι 9-9 (5’). Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ, όμως, οι φιλοξενούμενοι, με όπλο την άμυνά τους, «έτρεξαν» ένα σερί 8-2 και προηγήθηκαν 17-11 στο 8’, ενώ το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τη Φενέρ στο +9 (14-23). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τραγικά ποσοστά (3/15 σουτ) και αυτός ήταν ο λόγος που «κυνηγούσαν» στο σκορ από πολύ νωρίς.

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, αφού στο πρώτο τρίλεπτο έκαναν ένα 9-3 και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 πόντους (17-32). Μπαρτέλ και Βέσελ «τραβούσαν το κουπί» για τη Φενέρ, που έφτασε και στο +17 (25-42). Η Ζενίτ βελτίωσε τα ποσοστά στην επίθεση και μείωσε προς το φινάλε της περιόδου, με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 32-45.

Με μπροστάρηδες τους Πάνγκος και Χόλινς, η Ζενίτ έκανε ένα 8-2 στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και μείωσε σε 47-40, αναγκάζοντας τον προπονητή της Φενέρ να πάρει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο παρέμεναν εγκλωβισμένοι επιθετικά, αλλά δεν μπορούσαν να ανακόψουν τον ρυθμό των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, που ανέτρεψαν εντελώς την σε βάρος τους κατάσταση. Μάλιστα προσπέρασαν στο σκορ με 50-47, αφού η Φενέρ έμεινε χωρίς πόντο για σχεδόν έξι αγωνιστικά λεπτά. Στο τέλος βρήκε το δρόμο για το καλάθι, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 53-53.

Με τρίποντο του Άλι, η Φενέρ ανέκτησε το προβάδισμα (58-60) στο 33’, αναγκάζοντας τον προπονητή της Ζενίτ να πάρει τάιμ άουτ. Στους παίκτες των γηπεδούχων φάνηκε να βγαίνει ψυχολογική κούραση, αφού πέτυχαν μόλις 7 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, με αποτέλεσμα να βρεθούν και στο -5 (58-63). Μετά το 35’ οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, ωστόσο, η Φενέρ με την εμπειρία της κατάφερε να διατηρεί το υπέρ της προβάδισμα, μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο με διαφορά πέντε πόντων (63-68). Η τουρκική ομάδα όχι μόνο διαχειρίστηκε άψογα τη διαφορά, αλλά την αύξησε κιόλας, φτάνοντας τελικά εύκολα στην τελική επικράτησε με σκορ 73-65.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 32-45, 53-53, 65-73

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*