Home / Μπάσκετ / Euroleague / Κάτας: «Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και συνεπείς, όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνα»

Κάτας: «Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και συνεπείς, όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνα»

Τα στοιχεία που απαιτούνται από πλευράς Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα απέναντι στην Ανατολού Εφές παρέθεσε μέσω των δηλώσεων του ο Όντεντ Κάτας.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός τεχνικός των «πράσινων» αναφέρθηκε στις λιγοστές προπονήσεις που έχει κάνει με την ομάδα αλλά και στις απουσίες που υπάρχουν εδώ και καιρό…

Αναλυτικά όσα είπε ο Κάτας:

Για το ματς με την Εφές: «Είμαστε ο Παναθηναϊκός, οπότε πάμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα και να παίξουμε καλά. Αυτό είναι κάτι που ξέρουν όλοι όσοι παίζουν στον Παναθηναϊκό. Είμαστε ήδη σε μια νέα διαδικασία εδώ και δύο μήνες, μας λείπουν μεν κάποια παιδιά, παρόλα αυτά έχουμε την ποιότητα για να αποδίδουμε καλά. Τίποτα δεν είναι εύκολο στην EuroLeague, κι εν προκειμένω η Αναντολού Εφές είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, με πολλή ποιότητα. Πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι, να μείνουμε συνεπείς στο αγωνιστικό μας πλάνο και να είμαστε επιθετικοί. Όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνά μας».

Για την απουσία του Εργκίν Αταμάν και αν αυτό επηρεάζει το τακτικό κομμάτι της τουρκικής ομάδας: «Ο Εργκίν Αταμάν είναι σπουδαίος προπονητής, πολλές φορές όμως τέτοιες καταστάσεις λειτουργούν διαφορετικά και οδηγούν τους παίκτες να είναι ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για να κερδίσουν. Δεν στηριζόμαστε στη δική του απουσία, δεν θεωρούμε ότι αυτή θα μας δώσει κάποιο πλεονέκτημα, πολύ απλά γιατί είναι μία πολύ ποιοτική και καλά προπονημένη ομάδα. Έχουν έμπειρους παίκτες, που ξέρουν τι να κάνουν και πώς. Ειδικά τώρα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Για το ποσοστό ικανοποίησής του αναφορικά με την εξέλιξη της ομάδας αυτούς τους δύο μήνες και για το τακτικό κομμάτι που δεν είχε ακόμη τον χρόνο να δουλέψει, όπως θα ήθελε: «Ως προπονητής, πάντα αισθάνεσαι ότι μπορείς να τα πας ακόμη καλύτερα, ειδικά αν έχεις τον χρόνο να κάνεις περισσότερες προπονήσεις. Το πιο δύσκολο πράγμα που είχα να διαχειριστώ είναι ο περιορισμένος αριθμός προπονήσεων, γιατί δεν ήμουν εδώ στην προετοιμασία. Τότε είναι που “χτίζεις” τις αρχές σου και τις βασικές σου επιδιώξεις. Όπως και να έχει, είμαστε σε μια διαδικασία μάθησης, παίζουμε καλύτερα σε κάποια κομμάτια. Εστιάζουμε στο να είμαστε συνεπείς σε αυτά που κάνουμε, τώρα οι παίκτες ξέρουν ακριβώς τι ζητάμε. Όλα αρχίζουν με τη συγκέντρωση και την επιθετικότητα στο παιχνίδι μας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*