Home / Κώστας Μιαούλης / Κάθε στραβοπάτημα από εδώ και πέρα στα playoffs μετράει διπλό

Κάθε στραβοπάτημα από εδώ και πέρα στα playoffs μετράει διπλό

Η μάχη για τις θέσεις της Ευρώπης βρίσκει τις ομάδες με διαφοροποιημένα τα δεδομένα, συγκριτικά με την προηγούμενη αγωνιστική, πριν την 4η στροφή των playoffs. Η ΑΕΚ ήταν αναμφισβήτητα η μεγάλη κερδισμένη της προηγούμενης εβδομάδος, ο Άρης φάνηκε να βρίσκεται σε φάση αβεβαιότητας, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να ψάχνεται έχοντας μπροστά του ένα πολύ δύσκολο ματς με τον ρυθμιστή από εδώ και στο εξής Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός να προέρχεται από ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο δεν έχασε τίποτα, με την ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά έπεσε και πάλι στην 5η θέση.

Έχει ενδιαφέρον λοιπόν αυτή η 4η στροφή, γιατί μάλλον προς το θα περιπλέξει και λιγότερο θα ξεμπλέξει τα πράγματα βρισκόμαστε. Εκτός αν ο Άρης φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, ειδικά αν επικρατήσει στη Λεωφόρο. Τότε ίσως, να έχουμε ένα ξεκαθάρισμα κατά κάποιον τρόπο, όχι οριστικό, αλλά σίγουρα θα δείξει προδιάθεση.Μοιάζει πάντως το κάθε στραβοπάτημα να μετράει πολύ περισσότερο από τώρα και στο εξής.

Ο Άρης δεν θα έχει εύκολο έργο στη Λεωφόρο. Ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που τον τελευταίο καιρό, παρουσιάζει κάποιες σημαντικές δυσλειτουργίες ακόμα και στο μεσοαμυντικό του κομμάτι και δεν μπορεί τόσο εύκολα να φτάσει σε φάσεις, όσο οι επιλογές του Μάντζιου, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι θα είναι συντηρητικές, υπέρ του δέοντος. Ο Γκάμα θα λείπει από τον αγώνα της Λεωφόρου, όταν επικράτησε στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ νωρίς στη σεζόν. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα ματς που δεν είχε στον προγραμματισμό να πάρει κάτι, αν και αυτό δεν αποτελεί μια δόκιμη έκφραση ή αντίληψη, γιατί τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού αποτελούν πάντα μια πρόκληση. Το «τριφύλλι» έχει το πρέπει σε αυτή την αναμέτρηση, γιατί αν χάσει, θεωρώ πως είναι πιθανό να μείνει κάπως μακριά, από την άλλη και ψυχολογικά οι «πράσινοι» θα έχουν μείνει αρκετά πίσω. Ειδικά αν λογικά έχει κερδίσει η ΑΕΚ και ξεφύγει με τέσσερις ή πέντε βαθμούς, λίγα 24ώρα πριν συγκρουστεί με την Ένωση.

Η ΑΕΚ έκανε το κόλπο γκρόσο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ανάσανε μετά τις δύο πρώτες ήττες στη διαδικασία. Έχει μπροστά της δύο παιχνίδια εντός έδρας, που μπορούν να εξασφαλίσουν μεγάλη βεβαιότητα πως θα βρίσκεται τελικά μέσα στην πρώτη τετράδα στα playoffs. Όμως παρά την σπουδαία νίκη κόντρα στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, αυτό που δεν βγάζει φέτος σχεδόν καθόλου η Ένωση, μετά από ένα καλό παιχνίδι που συνδυάζεται και με καλό αποτέλεσμα, είναι η βεβαιότητα πως θα υπάρξει συνέχεια στο επόμενο ματς. Ίσως στο κομβικότερο σημείο της διαδικασίας κατάταξης στην βαθμολογία, η ομάδα του Χιμένεθ δεν μας δείχνει ακόμα σημάδια σταθερότητας και το αυριανό παιχνίδι αποτελεί ένα τεστ, για το αν μπορεί, έστω και αυτή τη στιγμή, να χτίσει ένα μομέντουμ για να πάει με προβάδισμα σίγουρα, έναντι του Παναθηναϊκού, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ θεωρητικά θα έχει το δυσκολότερο απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ισοπαλία στην Τρίπολη, σίγουρα απογοητεύει. Ο Γκαρσία όπως αναλύθηκε και από την στήλη Strictly Football την Δευτέρα, ψάχνεται και αυτό το 4-4-2 αποτελεί έναν σχηματισμό που δύσκολα θα πρέπει να περάσει ξανά από το μυαλό του τεχνικού του ΠΑΟΚ. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ουρουγουανός σκέφτεται τα τρία χαφ, γιατί το 4-2-3-1 θεωρώ πως ήταν, για τη φύση ενός τέτοιου ματς, εξαιρετικά παράτολμο. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένα πρωταθλητής και πλέον η δική του διάθεση και το κέφι στα παιχνίδια, μπορεί να καθορίσει πάρα πολλά για την κατάταξη των υπολοίπων ομάδων.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*