Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης: Οριακό ματς στη Νεάπολη

Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης: Οριακό ματς στη Νεάπολη

Χαρακτήρα «τελικού» έχει πάρει ο αγώνας Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος διεξάγεται σήμερα στο πλαίσιο της 17ης εξ αναβολής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Cosmote Sport 2, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι γηπεδούχοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να μην μπλέξουν περισσότερο, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετά τη νίκη στη Λαμία ελπίζουν σε αντεπίθεση με στόχο να εγκαταλείψουν το συντομότερο την τελευταία θέση.

Η εντός έδρας ισοπαλία του Ιωνικού με τον ΟΦΗ ακολούθησε τη μεγάλη νίκη στην Τρίπολη. Παρά τους επτά βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια, η ομάδα της Νίκαιας δεν νιώθει ακόμα ασφαλής.

Μετά από 15 αγώνες χωρίς νίκη και 10 χωρίς γκολ, ο Απόλλων κατάφερε να κάνει και τα δύο στη Λαμία. Επικράτησε με 2-1 και μπορεί να ελπίζει ακόμα σε παραμονή, απέχοντας τέσσερις βαθμούς από την 13η θέση και πέντε από την ασφάλεια. Τώρα ελπίζει σε μια δεύτερη διαδοχική νίκη, κάτι που έχει κάνει από τις 3 Ιανουαρίου 2021. Μάλιστα τότε είχε κερδίσει διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας.

Προϊστορία

Από το 1989 ως το 2000 ο Ιωνικός και ο Απόλλων Σμύρνης, πλην μιας σεζόν, ήταν μαζί στην Α’ Εθνική. Από τότε οι δρόμοι τους χώρισαν, έπεσαν κατηγορίες, αλλά πότε δεν βρέθηκαν μαζί. Μέχρι φέτος, που ο Ιωνικός γύρισε στη Super League.

Αν και η ιστορία τους είναι σχεδόν μοιρασμένη, το 1996 και συγκεκριμένα 20 μέρες πριν παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Απόλλων νικούσε για τελευταία φορά τον Ιωνικό. Από εκείνο το 4-1 (6’ κεφαλιά Μαυρίδης, 27’ κεφαλιά Νικολαϊδης, 41’ σουτ Μπάρνιακ, 55’ σουτ Αλέξης – 60’ πέναλτι Φρούσος), ο Απόλλων δεν τα κατάφερε.

Ο Ιωνικός είναι αήττητος στα εννέα τελευταία, με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στα 10 προηγούμενα ο Απόλλων είχε έξι νίκες και ο Ιωνικός μία!

Παίζουν τώρα το 20ο ματς στην ιστορία τους στην κατηγορία και 10οστην έδρα του Ιωνικού. Ο Ιωνικός έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία, με τον Απόλλωνα να έχει νικήσει για τελευταία φορά στις 3 Δεκεμβρίου 1995 με 2-1 (66’ σουτ Νοβοχάτσκι – 44’ σουτ Μπάρνιακ, 81’ πέναλτι Μπάρνιακ).

Συνθέσεις

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Ρομό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Μύγας, Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Άοσμαν, Λένις, Μάντζης.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Γιακιμόφσκι, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Παπαγεωργίου, Βιτλής, Σλίβκα, Τσίμπαχ, Γιαννιώτας, Παμλίδης, Ιωαννίδης.

Διαιτητές

Την αναμέτρηση στο γήπεδο της Νεάπολης ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Σιδηρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Μωυσιάδη, Δημητριάδη και τέταρτο τον κ. Τσαγκαράκη. Στο VAR θα είναι οι κ.κ. Τζοβάρας και Νικολαΐδης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*