Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Ισπανία: Ο Σκαριόλο έχει μόνο στρατηγούς!!
αναλύουμε σε VIDEO πώς αγωνίζεται η Ισπανία. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ο Γκασόλ και το δίδυμο με Ρέγες, η αντίδραση του Σπανούλη, οι γκαρντ των Ισπανών και ο Σκαριόλο που έχει μόνο "στρατηγούς". Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στους "8" του Ευρωμπάσκετ

Ισπανία: Ο Σκαριόλο έχει μόνο στρατηγούς!!

1ο VIDEO: Ο Γκασόλ και το δίδυμο με Ρέγες

Όπως θα δείτε ξεκάθαρα στο VIDEO, ο Γκασόλ σε όλα τα pick n’ roll μένει τουλάχιστον ένα μέτρα μέσα. Προκαλεί έτσι τα αντίπαλα γκαρντ είτε να σουτάρουν από πάνω του, είτε να τολμήσουν να μπουν μέχρι μέσα με μπάσιμο. Απέναντι σε μια τέτοια αμυντική συμπεριφορά, τα δικά μας γκαρντ και ειδικά ο Σπανούλης είναι έτοιμα να δεχθούν την πρόκληση, είτε με σουτ απ’τα πέντε μέτρα είτε με πάσα στη weak side για ένα ξεμαρκάριστο τρίποντο.

Πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί πάνω στον Γκασόλ, να τον κουράσουμε, γιατί ο εμβληματικός Ισπανός σέντερ παίζει τουλάχιστον 32-34 λεπτά. Είναι σίγουρο πως ο Σκαριόλο θα χρησιμοποιήσει και κάποιες μορφές ζώνης για να τον κρύψει και εκεί θα βρούμε αρκετά κενά που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Γενικότερα, οι Ισπανοί είναι αργοί στα πόδια και χωρίς ξεκάθαρους κανόνες στην άμυνα, αρκεί βέβαια να μην πέσουμε στην παγίδα των γρήγορων επιθέσεων.

Εκτός από δύο συστήματα, όλες οι επιθέσεις περνούν απ’τα χέρια του Γκασόλ. Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στο 1vs1 στο low post. Φέτος όμως βγαίνει αρκετά προς τα έξω, σημάδι κούρασης, αποτέλεσμα της ηλικίας του. Το σχήμα με τον Γκασόλ στο 5 και τον Ρέγες στο 4 είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Και οι δύο παίζουν με πλάτη, σουτάρουν, πασάρουν άψογα και πάνω απ’ όλα πάνε στα επιθετικά ριμπάουντ, με τον αρχηγό της Ρεάλ να είναι ο κορυφαίος στο συγκεκριμένο τομέα.

2o VIDEO: Οι στρατηγοί στην περιφέρεια

Προσέξτε στο Video πως καταφέρουν σχεδόν πάντα να κερδίζουν τη μέσα θέση και να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους. Με δεδομένο πως έχουμε ούτως ή άλλως πρόβλημα στα ριμπάουντ, η μάχη με τους Γκασόλ-Ρέγες θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Οι γκαρντ των Ισπανών και κυρίως αυτοί της Ρεάλ μπορούν να επιτεθούν με όλους τους τρόπους στα pick n’ roll. Όμως, στα μεγάλα ματς δεν αρκεί μόνο το ένστικτο και το ταλέντο. Ο Λάσο στη Ρεάλ χρειάστηκε τρία χρόνια για να βρει το ιδανικό σχήμα και άλλαζε διαρκώς τους στρατιώτες που θα πλαισίωναν τους στρατηγούς του. Ο Σκαριόλο έχει μόνο στρατηγούς.

contra.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*