Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ιβιτς: «Περήφανος που είμαι στον ΠΑΟΚ, πιστεύω τους παίκτες»

Ιβιτς: «Περήφανος που είμαι στον ΠΑΟΚ, πιστεύω τους παίκτες»

Πρώτες δηλώσεις…

Αθήνα
Την πίστη στην αγωνιστική ποιότητα των παικτών και της ομάδας του συνολικά, κατέθεσε απόψε, μιλώντας για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων στον ΠΑΟΚ, σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, ο νέος προπονητής του «Δικεφάλου», Βλάνταν Ιβιτς. Ο τεχνικός, μέχρι πρότινος της Κ20 των «ασπρόμαυρων», τοποθετήθηκε στη συνδρομητική τηλεόραση της Nova, αναφέροντας αρχικά:

«Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, ξέρω την ομάδα, τελείωσα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ, είμαι εδώ τα τελευταία τρία χρόνια ως προπονητής της Κ20. Παρακολουθώ τη μεγάλη ομάδα και ξέρω σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες. Είμαι θετικός άνθρωπος και αυτό θα προσπαθήσω να περάσω και στα παιδιά. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να δουλέψουν σκληρά στις προπονήσεις και αυτά που ζητάω στην προπόνηση να τα κάνουν και στους αγώνες που θα έρχονται. Πιστεύω στους παίκτες, κάποιους τους γνωρίζω προσωπικά, κάποιους όχι. Είναι καλοί παίκτες, σίγουρα δεν είναι τυχαία εδώ, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πολύ δουλειά να κάνουμε, για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πρόσθεσε λέγοντας: «Το ότι υπήρξα μέλος της ομάδας ως ποδοσφαιριστής έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να δεχτώ να αναλάβω και ως προπονητής της. Όπως προανέφερα, γνωρίζω καλά την ομάδα, είμαι τα τελευταία τρία χρόνια προπονητής στη β’ ομάδα. Γνωρίζω τους παίκτες και τις δυνατότητές τους. Μας πιέζει λίγο ο χρόνος. Προσπαθώ να μη δίνω σημασία στα προηγούμενα ματς, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Προσπαθώ να βρω θετικά στοιχεία και αυτό να το περάσω και στους παίκτες, οι οποίοι βλέπω ότι είναι ψυχολογικά πιεσμένοι, έχουν πέσει. Έχουν, όμως, ποιότητα και πιστεύω ότι γρήγορα… ανέβουν και θα είναι εκεί που θέλουμε όλοι. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες, έχουν αποδείξει σε πολλά παιχνίδια ότι μπορούν να παίξουν καλά, να έχουν πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο και να βγάζουν θετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου, είναι κάτι που κρατάω. Σίγουρα, θέλω να περάσω στοιχεία δικά μου, όσο περνάει ο χρόνος θα έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε περισσότερο. Πρώτα, ωστόσο, σκέφτομαι το παιχνίδι που έχουμε σε δύο μέρες, είμαι σίγουρος πως με τα παιδιά που έχουμε αυτήν τη στιγμή, θα δώσουμε το 100% για να έχουμε καλό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για το αν έχει εικόνα από τον Παναιτωλικό, αντίπαλο του ΠΑΟΚ το Σάββατο (12/3), για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, απάντησε: «Έχω εικόνα για τον Παναιτωλικό, διαθέτει μια δύσκολη έδρα. Η πρώτη εικόνα που έχω και την είπα στα παιδιά, είναι πως θα είναι δύσκολο το ματς. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, ωστόσο, είναι το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα μας στον αγωνιστικό χώρο. Εννοείται ότι δίνουμε σημασία και στον αντίπαλο, αλλά πιο σημαντικό είναι να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει. Πρέπει να έχουμε πειθαρχία, να είμαστε “ζωντανοί”, για να βγάλουμε ένα καλό παιχνίδι και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Σε προσωπικό επίπεδο κατέληξε ομολογώντας πως: «Είναι πρόκληση η ανάληψη της τεχνικής καθοδήγησης του ΠΑΟΚ. Είχα δηλώσει ότι φέτος θα ήταν τελευταία μου χρονιά στην Κ20. Σκέφτομαι το μέλλον μου, θέλω το βήμα παραπάνω και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία, με το κάλεσμα που είχα από τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σωστή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*