Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Θρυλικό ρεκόρ Καραϊσκάκη: «6 στα 6» και 13-1 γκολ στα ντέρμπι ο Ολυμπιακός!

Θρυλικό ρεκόρ Καραϊσκάκη: «6 στα 6» και 13-1 γκολ στα ντέρμπι ο Ολυμπιακός!

• Έγραφα χθες εδώ ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και για ένα ακόμη λόγο: προκειμένου να ήταν σε πλήρη ισορροπία τα μεταξύ τους αποτελέσματα την τελευταία τριετία, επί Μαρτίνς που λέμε, έτσι ώστε να ξεκαθάριζαν λογαριασμούς στον τελικό του άλλου Σαββάτου!

• Όντως, ο Ολυμπιακός κέρδισε κι έτσι ο Μαρτίνς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ έχει πλέον σε 12 παιχνίδια (10 πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου) πέντε νίκες, πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες! Κάποιες νίκες σίγουρα δεν είναι το ίδιο σημαντικές με άλλες, όπως π.χ. το χθεσινό 1-0 του Ολυμπιακού η, το 2-0 του ΠΑΟΚ τις προάλλες στην Τούμπα. Ακόμη και το 3-2 πέρυσι του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο, καθώς στη ρεβάνς αποκλείστηκε.

• Ακόμη κι έτσι, όμως, πρέπει να δεχθούμε ότι υπάρχει μεγάλη ισορροπία, με τον ΠΑΟΚ να είχε κερδίσει αρχικά έδαφος με δύο νίκες πρόπερσι (1-0 έξω και 3-1 μέσα) και μία ισοπαλία στις αρχές πέρυσι (1-1 έξω) και τον Ολυμπιακό να έχει αντεπιτεθεί με δύο σερί διπλά στην Τούμπα (1-0 κι 1-0 πέρυσι), με το 2-0 του Κυπέλλου πέρυσι και με τις εντός έδρας νίκες φέτος (3-0 κι 1-0) σε συνδυασμό με το 1-1 στην Τούμπα, που ήταν γι΄ αυτόν απολύτως θετικό αποτέλεσμα.

• Μοιάζει να έχει πάρει σε τουλάχιστον ένα βαθμό ο Ολυμπιακός τον αέρα του ΠΑΟΚ εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, ωστόσο κι ο Δικέφαλος δίνει τις μάχες του κι έστω σε αυτό το δύσκολο γι΄ αυτόν διάστημα έχει καταφέρει να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού στο περσινό πρωτάθλημα, με το υπέρ του 1-0 στο Καραϊσκάκη, αλλά και να κερδίσει πριν λίγο καιρό 2-0 στην Τούμπα. Οπότε, ο τελικός του Κυπέλλου προβλέπεται πολύ σκληρός και χωρίς φαβορί, αν θέλετε την άποψη μου-η, μάλλον την βεβαιότητα μου…

• Το μόνο δεδομένο είναι ότι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε χθες τους εντός έδρας αγώνες του με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν το έχει ξανακάνει! Κέρδισε και τα έξι ντέρμπι που έδωσε στο σπίτι του! Τόσο τα τρία κατά την κανονική, όπως λέμε, διάρκεια της σεζόν, όσο και τα τρία ντέρμπι στα πλέι οφς! Ούτε ο ίδιος, ούτε καμία άλλη ομάδα το έχει πετύχει ποτέ τέτοιο ρεκόρ, στα περίπου 12 χρόνια που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και πλέι οφς, άρα τέσσερα (παλιότερα που δεν μετείχε ο πρωταθλητής στα πλέι οφς) η, έξι (τώρα που μετέχει κι ο πρώτος της κανονικής διάρκειας) εντός έδρας ντέρμπι.

• Ο Ολυμπιακός κέρδισε δύο φορές την ΑΕΚ με 3-0 και 2-0! Κέρδισε δύο φορές τον ΠΑΟΚ με 3-0 και 1-0. Και κέρδισε δύο φορές και τον ΠΑΟ με 3-1 κι 1-0! Μιλάμε για έξι νίκες, με συνολικό σκορ 13-1!!! Ας προσέξουμε ότι κάθε μία από τις άλλες μεγάλες ομάδες που ήρθε φέτος στο Καραϊσκάκη, όχι απλά έχασε και στις δύο επισκέψεις της, αλλά έφαγε από μία τριάρα στο ένα ματς και στο άλλο απλά περιόρισε την ήττα της στα δύο η, ένα γκολ διαφορά-με τον ΠΑΟΚ μοναδικό να χάνει με ένα γκολ διαφορά, χθες, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε και δύο δοκάρια, για να μην ξεχνιόμαστε!

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Δεύτερο στο οποίο πρέπει να σταθούμε: ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη στα έξι ντέρμπι με τους παραδοσιακούς αντιπάλους του στο ελληνικό ποδόσφαιρο δέχθηκε μόλις ένα γκολ, κι αυτό από πέναλτι, του Μακέδα. Παρεμπιπτόντως, ακόμη κι αν προσμετρήσουμε και τα δύο παιχνίδια του με τον Άρη (1-0 κι 1-1), ο Ολυμπιακός και κόντρα στον τρίτο της βαθμολογίας το μοναδικό γκολ στα δυο ματς από πέναλτι το έφαγε! Ποια άλλη ομάδα σκόραρε στο Καραϊσκάκη; Ο Βόλος στην ήττα του 1-4, κι αυτός από πέναλτι! Μόνο η Λάρισα έβαλε γκολ που δεν ήταν από πέναλτι, στην πεντάρα της (1-5) στον Πειραιά. Αυτή είχε σκοράρει από κόρνερ. Δηλαδή, γκολ σε ροή παιχνιδιού, στο λεγόμενο open play, ο Ολυμπιακός δεν έφαγε στο γήπεδο του σε όλο το φετινό πρωτάθλημα!

• Η δε διαφορά του με τις υπόλοιπες ομάδες δεν απεικονίζεται απλά στις τεράστιες βαθμολογικές διαφορές του, το +23 από τον ΠΑΟΚ, το +27 από τον Άρη, το +28 από την ΑΕΚ και το +34 από τον Παναθηναϊκό! Αλλά και από λεπτομέρειες, όπως π.χ. τη διαφορά του στα γκολ, όπου ο ίδιος έχει +60 (78-18) κι όλες οι άλλες ομάδες που τον ακολουθούν μαζί κι αυτές +60!!! Ο ΠΑΟΚ +27 (60-33), ο Άρης +15 (41-26), ο ΠΑΟ +10 (40-30) κι η ΑΕΚ +8 (53-45)!!!

• Βεβαίως, ο Ολυμπιακός έχει τον μακράν πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ελ Αραμπί με 20 γκολ και τον μακράν πρώτο σε ασίστ, τον Φορτούνη με 11, αλλά και τον Μασούρα (11 γκολ) στην τρίτη θέση του πίνακα και τον Χασάν (10 γκολ) στην τέταρτη θέση. Όπως ακόμη κι από τους άλλους πρώτους στον άτυπο πίνακα των ασίστ, τον Βαλμπουενά με έξι και τον Μπουχαλάκη με πέντε.

• Άσχετο:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*