Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / «Θρίλερ» στο Άρης-ΑΕΚ και… όποιος αντέξει!

«Θρίλερ» στο Άρης-ΑΕΚ και… όποιος αντέξει!

Θεωρώ πως ο φετινός πίνακας της βαθμολογίας είναι κάπως παράξενος. Οτιδήποτε και αν γράψει στη σειρά από το 2 μέχρι το 5 θα έχει ορισμένες λογικές εξηγήσεις, αλλά θα είναι και πολύ οριακός.

Όπως υπερβολική, για τα φετινά δεδομένα, φαντάζει η διαφορά του ΟΣΦΠ, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, έπαιξε και η περιορισμένη ικανότητα των υπολοίπων ν’ ακολουθήσουν τους “ερυθρόλευκους” σε μια λογική απόσταση βαθμολογικά.

Υπό το πρίσμα πως όποιος και αν βγει από πάνω ή από κάτω στο 2 ως 5, θα έχει να μιλήσει για ατυχία, για φορτωμένο πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης πως θα έχουν χάσει οριακά μια έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός που είχε σαν στόχο από την αρχή να μπει και πλέον έχει και την δεύτερη ευκαιρία του Κυπέλλου, θεωρώ πως είναι μακριά απ’ αυτά. Κι ίσως γι’ αυτό, αλλά και εξαιτίας πιο βατού ματς στη μία από τις δύο αγωνιστικές, αλλά και λόγω μομέντουμ, ικανός να αρπάξει την 2η θέση από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Στο επίκεντρο ασφαλώς βρίσκεται το ματς του Άρη με την ΑΕΚ. Όχι πως για τον Άρη δεν θα είναι αποτυχία το να μην εξασφαλίσει το ένα εισιτήριο, έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες. Οι μεγάλες γκέλες του Άρη στα πλέι-οφ με ΠΑΣ και με τα δεύτερα του Ολυμπιακού, δίνουν έναν χαρακτήρα θρίλερ.

Αντίθετα η Ένωση πήρε και τα δύο ματς με την ομάδα της Ηπείρου και σε κάποιο άλλο ματς, δεν μπορεί να κάνει λόγο κάποιος για αυτοκτονία, υπό την έννοια ότι σε κανένα ματς, δεν είχε εύκολο έργο και έχει έτσι κι αλλιώς μια αρνητική πορεία στα ντέρμπι.

Καλή εικόνα με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο ναι, καλή στο «Καραϊσκάκη», σύμφωνοι, αλλά όχι μια ευκαιρία, σαν αυτή που λέμε κραυγαλέα για να πάρει μια νίκη που θα έκανε τη διαφορά. Θα χαρακτήριζα ως ένα τέτοιο ματς για την ΑΕΚ, το παιχνίδι της Τούμπας, με τόση κόπωση που βρήκε τον ΠΑΟΚ, πάλι όμως, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ένα τέτοιο ματς είναι εύκολο.

Στην πραγματικότητα το παιχνίδι του ΟΑΚΑ στα πλέι-οφ ανάμεσα τους κάνει τη διαφορά . Ένα ματς που ήταν ισορροπημένο και που ο Άρης που συνήθως δεν είναι κυνικός, κατόρθωσε να πάρει από δύο στημένες μπάλες. Με ισοπαλία στο αυριανό ματς, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει το πάνω χέρι για την τελευταία αγωνιστική και τα πάντα θα είναι στα πόδια του. Σε περίπτωση που υπάρξει νικητής, τότε όλα θα έχουν τελειώσει οριστικά.

Ο ΠΑΟ επιστρέφει στην Ευρώπη, εφόσον κερδίσει τον ΠΑΣ, ή ακόμα και με ισοπαλία, αν υπάρξει νικητής στο Άρης-ΑΕΚ. Θεωρώ πως η πορεία του στα πλέι-οφ, δικαιώνει όσους δώσαμε ακόμα και από ουδέτερους παρατηρητές, πίστωση στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, χωρίς να κρίνουμε μόνον από τον μεγάλο αριθμό ηττών που είχε το τριφύλλι στην κανονική περίοδο. Η δουλειά όμως φαινόταν και ο ΠΑΟ έχει φτιάξει ένα σερί αήττητο στα πλέι-οφ με νίκες σε σπουδαία και σημαντικά ματς.

Ο Σέρβος τεχνικός, είναι ο μόνος που δεν αναζήτησε δικαιολογίες και ο μόνος που βλέπει ρεαλιστικά την κατάσταση για το πόσο μεγάλη πρόοδο έχει ακόμα να κάνει η ομάδα του, για να φτάσει τον πρωτοπόρο, όταν είπε πως δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος, όταν υπολείπεται 21 πόντους, από τον πρωταθλητή.

Γι’ αυτή και μόνο τη στάση που έχει κρατήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ίσως αξίζει την 2η θέση λίγο πιο πολύ. Γιατί βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό τον ΠΑΟ, αλλά εξακολουθεί και δικαίως, να μην είναι ευχαριστημένος. Όλα αυτά τη στιγμή, που κάποιοι είναι έτοιμοι για… “πανηγυρισμούς” 4ης θέσης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*