Home / Μπάσκετ / NBA / Θεέ και Kyrie!

Θεέ και Kyrie!

Ο Λεμπρόν έπαιξε σαν Θεός, ο Κάιρι Ίρβινγκ περίπου το ίδιο και οι Καβαλίερς πέρασαν με 112-97 από το Όκλαντ χαλώντας το πάρτι τίτλου των Γουόριορς μειώνοντας σε 3-2 τη σειρά των τελικών.

Οι Γουόριορς ετοιμάζονταν για στέψη, αλλά οι Καβαλίερς είχαν άλλη άποψη. Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Κάιρι Ίρβινγκ είχαν από 41 πόντους (για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών δύο συμπαίκτες έχουν 40+ πόντους στο ίδιο ματς) και οι «ιππότες» αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο πάρτι των πρωταθλητών, καθώς επικράτησαν 112-97 στην Oracle Arena και μείωσαν σε 3-2 τη σειρά των τελικών. Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι δύο ομάδες θα τα πουν στο Κλίβελαντ, με τους Καβαλίερς πλέον να επιδιώκουν κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε 32 περιπτώσεις στο παρελθόν, να πάρουν τον τίτλο επιστρέφοντας από το 1-3.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο σε τεντωμένο σχοινί, οι φιλοξενούμενοι έχτισαν διψήφια διαφορά στην τρίτη περίοδο. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι οι Γουόριορς πέρα από την απουσία του τιμωρημένου Ντρέιμοντ Γκριν, είχαν να αντιμετωπίσουν και τον τραυματισμό του Άντριου Μπόγκουτ, που είδε το γόνατό του να γυρίζει και μάλλον έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Οι παίκτες του Τάιρον Λου είχαν τις απαντήσεις στις όποιες αντεπιθέσεις επιχείρησαν οι γηπεδούχοι, που προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά στέλνοντας συνεχώς στις βολές τον άστοχο Τρίσταν Τόμπσον. Μάταια όμως…

Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 5/8 βολές, 12/22 δίποντα και 4/8 τρίποντα, μαζί με 16 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες. Ο Κάιρι Ίρβινγκ ακολούθησε με 2/2 βολές, 12/17 δίποντα και 5/7 τρίποντα, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα. Ο Κλέι Τόμπσον με 37 και ο Στεφ Κάρι με 25 πόντους ξεχώρισαν από τους Γουόριορς, που είχαν 14/42 τρίποντα.

Δωδεκάλεπτα: 32-29, 61-61, 84-93, 97-112.
inner

Πηγή:Sport-Fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*