Home / Stories / Θέλει να τους… μοιάσει ο Γκατσίνοβιτς: Οι καλύτερες χειμερινές μεταγραφές 10ετίας του Παναθηναϊκού

Θέλει να τους… μοιάσει ο Γκατσίνοβιτς: Οι καλύτερες χειμερινές μεταγραφές 10ετίας του Παναθηναϊκού

Με την λήξη της δυνατότητας απόκτησης «ελεύθερου» ποδοσφαιριστή, από το βράδυ της 15ης Φλεβάρη, έπεσε και… τυπικά η αυλαία στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο για το 2022.

Με τον Παναθηναϊκό να προχωράει, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, μόνο σε μια κίνηση μέσα στον Ιανουάριο φέτος.

Ενεργοποιώντας την απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με την μορφή του δανεισμού από την Χόφενχαϊμ, η οποία επισημοποιήθηκε στις 31/1.

Ήδη, μετά από μόλις τέσσερις συμμετοχές με το «τριφύλλι» και όντας «ενδεκαδάτος» σε τρεις εξ αυτών, ο Σέρβος μέσος έχει καταφέρει να βγάλει ψήγματα του ταλέντου και των ικανοτήτων του!

Δείχνοντας γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άναψε το… πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από την γερμανική ομάδα, αλλά και του τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν στο εγγύς μέλλον…

Επειδή, όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο Γκατσίνοβιτς πρέπει να έχει ως παράδειγμα τις περιπτώσεις επτά ακόμα ποδοσφαιριστών οι οποίοι αποκτήθηκαν όπως κι αυτός Γενάρη μήνα και κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στον Παναθηναϊκό, την τελευταία δεκαετία.

Λουτσιάνο Φιγκερόα

Ο Αργεντινός επιθετικός πάτησε Ελλάδα το 2013, ανακοινώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και στον ΠΑΟ έπαιξε συνολικά έναν χρόνο, ή αν προτιμάτε δύο «μισές» σεζόν. Καθώς στις 2 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους αποχώρησε για την Μαλαισία και την Τζόκορ, έναντι ενός εκατομμύριου δολαρίων. Με 16 συμμετοχές και έξι τέρματα, μπορεί να μην πρόλαβε να κάνει… πολλά, ωστόσο αποτελεί μέχρι και σήμερα έναν «πρότυπο» χειμερινής μεταγραφής. Με το «πακέτο» όνομα, εμπειρία, αξία και, φυσικά, το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Ολυμπιακό, στο 1-1 του ντέρμπι «αιωνίων» στις 14 Απριλίου, στο Φάληρο.

Μλάντεν Πέτριτς

Πρόκειται ουσιαστικά για τον… αντικαταστάτη του Φιγκερόα, με τον Κροάτη επιθετικό να ανακοινώνεται στις 9 Ιανουαρίου του 2014. Αρχικά μάλιστα αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για ενάμισι έτος, αλλά τελικά υπέγραψε και νέο μονοετές συμβόλαιο μετά την λήξη του πρώτου! Δείγμα του ότι κρίθηκε ως μια πετυχημένη κίνηση, με επιρροή όχι μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Ο Πέτριτς είχε άλλωστε εντυπωσιακό βιογραφικό, ενώ στο διάστημα της παρουσίας του στην χώρα μας έκανε 79 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 14 τέρματα και δίνοντας εννιά ασίστ!

Ροντρίγκο Μολέντο

Στις 29 Ιανουαρίου του 2016 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προχωράει στην μεταγραφή του Ροντρίγκο Μολέντο, συμφωνώντας μαζί του για 2,5 χρόνια. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός στα… καλά του, έκανε την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το «θέμα» που είχε ήταν κυρίως ψυχολογικό, με τις μεταπτώσεις του να επηρεάζουν την απόδοσή του. Αυτό άλλωστε τον οδήγησε και εκτός ομάδας, μετά από δύο χρόνια τελικά, με τον επαναπατρισμό του για λογαριασμό της Ιντερνασιονάλ έναντι «μόλις» 200.000 ευρώ. Ακόμα κι έτσι, βέβαια, πρόλαβε να καταγράψει 65 ματς με έξι γκολ…

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Μια ακόμα περίπτωση η οποία απέφερε αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη στους «πράσινους» είναι αυτή του διεθνούς τερματοφύλακα. Ο οποίος αποκτήθηκε αρχικά ως μια ακόμα εναλλακτική επιλογή στα γκολπόστ, επί ημερών Αντρέα Στραματσόνι, για να φτάσει να γίνει βασικός και να κάνει συνολικά 63 συμμετοχές, έχοντας παράλληλα και 34 clean sheets! Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του οδήγησαν την Μπενφίκα στο να κινηθεί για την απόκτησή του, δαπανώντας μάλιστα το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Πήγε στους Λουζιτανούς το 2018 και έκτοτε συνεχίζει να ξεχωρίζει.

Λούκας Βιγιαφάνιες

Η τρίτη «καλή» μεταγραφή του Παναθηναϊκού που έγινε τον Γενάρη του 2016. Με προϋπηρεσία στον Παναιτωλικό όπου… έβγαλε μάτια για μιάμιση σεζόν, προτού μετακομίσει στο Κορωπί μέσω Ιντεπεντιέντε, ο Αργεντινός μέσος έκανε 73 εμφανίσεις, σκόραρε 10 φορές και «σέρβιρε» άλλα 11 γκολ στους συμπαίκτες του! Στα μέσα της σεζόν 2017-18 μετακόμισε στην Τουρκία, για να επιστρέψει εκ νέου πέρυσι στην ομάδα και να γίνει φέτος εκ των ηγετών της. Κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις, με το νέο… λογαριασμό να γράφει 49 ματς, δύο τέρματα και τέσσερις ασίστ.

Δημήτρης Κουρμπέλης

Και μόνο το γεγονός ότι, σήμερα, είναι ο αρχηγός του «τριφυλλιού»… φτάνει και περισσεύει για να καταδείξει το ορθό της επιλογής που έγινε τον χειμώνα του 2017. Τυπικά, στις 26 Δεκέμβρη του 2016, όταν και ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης έναντι 700.000 ευρώ για την μεταγραφή του! Έκτοτε, έχει προλάβει να κάνει 128 συμμετοχές και να πετύχει επτά τέρματα, αναδεικνυόμενος σε κεντρική φυσιογνωμία της ομάδας, με πολύπλευρη προσφορά. Φέτος, επιστρέφει στην δράση μετά από 14μηνη αποχή λόγω του τραυματισμού του, με την ελπίδα να μην λείψει… ποτέ ξανά.

Καρλίτος

Η τελευταία χρονικά κίνηση που… έχει πιάσει τόπο στον Παναθηναϊκό είναι αναμφίβολα ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 28/1/2020, ξεκίνησε άμεσα προπονήσεις αλλά απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής το επόμενο καλοκαίρι. Η ποιότητά του δεν φάνηκε άμεσα, λόγω και του στυλ παιχνιδιού που υπηρετούσε η ομάδα υπό τις οδηγίες του Λάζλο Μπόλονι πέρυσι. Καταγράφοντας 34 ματς και έξι τέρματα. Ωστόσο, φέτος, έχει σημειώσει ήδη 11 γκολ, μετά από 21 εμφανίσεις και είναι καθοριστικός με τον τρόπο παιχνιδιού του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αναδεικνύει τις «αρετές» του!

Συνοπτικά όλες οι χειμερινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού την τελευταία 10ετία:

2011-12: –

2012-13: Θανάσης Ντίνας (Παναχαϊκή), Γιοχέι Καζιγιάμα (Τόκιο), Χόκιν Εσπάρθα (Ουέσκα), Λουτσιάνο Φιγκερόα (Έμελεκ), Νίκι Κάιπερ (Τβέντε), Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Πανιώνιος).

2013-14: Μλάντεν Πέτριτς (Γουέστ Χαμ).

2014-15: Στάθης Ταυλαρίδης (Ατρόμητος), Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ), Σωτήρης Νίνης (Πάρμα).

2015-16: Ολιβιέ Μπουμάλ (Πανιώνιος), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Ολυμπιακός), Τζιαντομένικο Μέστο (Νάπολι), Λούκας Βιγιαφάνιες (Ιντεπεντιέντε), Σεμπάστιαν Λέτο (Κατάνια), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Στουτγκάρδη), Γιούρι Μαμούτε (Γκρέμιο), Λούκας Ευαντζελίστα (Ουντινέζε), Ροντρίγκο Μολέντο (Ιντερνασιονάλ).

2016-17: Δημήτρης Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης), Γκιγιέρμο Μολίνς (Μπεϊζίνγκ), Βίκτωρας Κλωναρίδης (Λανς), Χρήστος Δώνης (ΠΑΣ Γιάννινα).

2017-18: Βαγγέλης Οικονόμου (Πανιώνιος), Γιάννης Μυστακίδης (ΠΑΟΚ), Εργκους Κάτσε (ΠΑΟΚ).

2018-19: Παναγιώτης Αρμενάκας (Ουντινέζε).

2019-20: Τουχάμι Ανουάρ (Ρεάλ Βαλιαδολίδ), Γιασίν Αγιούμπ (Φέγενορντ), Ντόμινικ Νάγκι (Λέγια Βαρσοβίας), Καρλίτος (Αλ Ουάχντα).

2020-21: Γιουνούς Σανκαρέ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Γενί Ενγκμπακοτό (Γκινγκάμπ), Σέϊκ Νιάς (Λιλ).

2021-22: Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (Χόφενχαϊμ).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*