Home / Μπάσκετ / Θέλει Ευρωλίγκα με την Βίρτους ο Μπελινέλι

Θέλει Ευρωλίγκα με την Βίρτους ο Μπελινέλι

Η επιθυμία του να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο οδήγησε τον Μάρκο Μπελινέλι στην απόφαση να αποχωρήσει από το ΝΒΑ μετά από 13 χρόνια και να υπογράψει στην Βίρτους Μπολόνια.

«Πήρα την απόφαση με συνοπτικές διαδικασίες. Θέλω να παίζω, να είμαι πρωταγωνιστής. Όταν είδα ότι δεν είχα τις προσφορές που ήθελα από το ΝΒΑ, άρχισα να ψάχνω τι θα κάνω για το μέλλον μου. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε από μόνη της και την πήρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσω αυτό το πρότζεκτ της Βίρτους Μπολόνια» τόνισε στην «Gazzetta dello Sport».

«Η παρουσία του Μίλος Τεόντοσιτς, με βοήθησε στην επιλογή μου. Είναι ένα όμορφο… παραμύθι η επιστροφή στη Μπολόνια. Ξεκίνησα στις μικρές ομάδες της Βίρτους, έκανα το ντεμπούτο μου εκεί. Τότε δυστυχώς ο σύλλογος χρεοκόπησε κι εγώ άλλαξα. Γύρισα σε έναν τεράστιο οργανισμό, που βλέπω ανθρώπους να παίρνουν δύναμη κερδίζοντας και πηγαίνοντας καλά. Αυτό με παρακίνησε να διαλέξω τη Βίρτους. Δεν έχω κατακτήσει την Ευρωλίγκα, έχω κερδίσει ένα πρωτάθλημα με τη Φορτιτούντο για το οποίο είμαι περήφανος. Είναι ώρα να κυνηγήσω νέους στόχους», πρόσθεσε.

Όσο για το τι κρατά από την καριέρα του στο ΝΒΑ; «Έφυγα κερδίζοντας τα πάντα. 13 χρόνια είναι πολύς καιρός, ειδικά για ένα γκαρντ. Έκανα πολλές θυσίες, στο τέλος κέρδισα τον τίτλο, το διαγωνισμό τριπόντων στο All Star, βίωσα σημαντικά συναισθήματα στο Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια, πέρασα ωραία χρόνια στη Νέα Ορλεάνη, στην οποία έζησα για πρώτη φορά ως παίκτης του ΝΒΑ και φεύγω με πολλές θετικές αναμνήσεις. Στις ΗΠΑ, ωρίμασα, τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*