Home / Άλλα Σπόρ / Η oλυμπιονίκης Κέλι Χολμς αποκάλυψε πως είναι γκέι

Η oλυμπιονίκης Κέλι Χολμς αποκάλυψε πως είναι γκέι

Τη σεξουαλική της ταυτότητα αποφάσισε να μοιραστεί με τον κόσμο η Κέλι Χολμς. H Bρετανίδα άλλοτε σπουδαία αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη.

«Μερικές φορές κλαίω από ανακούφιση. Από τότε που πήρα την απόφαση να το αποκαλύψω, έπαψα να φοβάμαι», αναφέρει σε κυριακάτικη εφημερίδα η 52χρονη πλέον Χολμς, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχε κατακτήσει το χρυσό σε 800 και 1.500 μέτρα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι συνειδητοποίησε ότι είναι ομοφυλόφιλη στην ηλικία των 17 ετών, αφού φίλησε μια συναθλήτριά τη και ότι η οικογένεια και οι φίλοι της το γνωρίζουν από το 1997. «Πρέπει να το κάνω, για μένα. Είναι δική μου απόφαση. Είμαι αγχωμένη που το λέω. Αισθάνομαι λες και θα εκραγώ από τον ενθουσιασμό μου», είπε σε συνέντευξή της στη «Sunday Mirror».

Στην καριέρα της, μέτρησε επτά χρυσά, οκτώ αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια, σε Ολυμπιακούς, Αγώνες της Κοινοπολιτείας και Πρωταθλήματα Ευρώπης. Ανακοίνωσε την… αλήθεια της με αφορμή το βρετανικό Pride, που συμπληρώνει φέτος τα 50 του χρόνια.

Η Χολμς αποκάλυψε, επίσης, ότι πάλευε με την ψυχική της υγεία, εξαιτίας του ότι έπρεπε να κρύβει τη σεξουαλικότητά της και ότι έπρεπε να κρατήσει μυστικές αρκετές σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Βασιλικό Σώμα Στρατού Γυναικών, από φόβο μήπως την περάσουν από δικαστήριο.

Μέχρι το 2000, ήταν παράνομο για τους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στον βρετανικό στρατό και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας και η Κέλι Χολμς φοβόταν ότι θα αντιμετωπίσει επιπτώσεις για την παραβίαση αυτού του νόμου κατά τη διάρκεια της θητείας της. Επικοινώνησε με έναν στρατιωτικό το 2020 για να μάθει αν θα μπορούσε να της επιβληθούν κυρώσεις για παραβίαση των κανόνων του στρατού και της είπαν ότι δεν δεν θα της επιβληθούν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*